• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hepatit b

Canım ben de taşıyıcı olduğumu öğrendim önce çok moralim bozuldu .İnan nerden kaptığımı bilmiyorum
Doktor kooförlerde manikürden bile geçebilir ya da hastanelerden dedi.bütün testlerm normal sadece taşıyıcıyım evliyim eşim bana çok destek oldu Allah razı olsun.Bugün doktorumla yine konuştum kan yoluyla geçiyor dedi
Birde hamileyim ben o yüzden testleri tekrarlıyoruz şimdilik.bebek doğar doğmaz aşılanacakmış birde serum verilicekmiş geçmesin diye. Valla çevremde taşıyıcı çokmuş onu öğrendim
Daha kötüsünden korusun Allah.
Benim tavsiyem aşı ol evlensende evlenmesende.Düşün nasıl bulaştı bana hiç fikrim yok

Korkmanıza gerek yok, hepatit b taşıyıcısıdır muhtemelen ve sizde aşı olucaksınız 3 doz şeklinde. Bende taşıyıcı olduğumu evililik işlmelerimizde öğrendik ilk etapta tabi ürktük ama eşim sağolsun hiç sorun etmedi. yılda bir kere kontrole gidiyorum
İçimi çok rahatlattınız evet şuan taşıyıcıymış.

Bende sizin gibi aynı düşüncelerle bogustum eşimle tanıştığımda. . Hiçde korkuldugu gibi değil kolay kolay bulasmiyor hatta ben aşılı zannediyordum kendimi ama evlendikten 6 ay sonra öğrendim bir daha aşılanmam gerektiğini...
Yani düşün 6 ay korunmasız birebir ama hiç birşey olmadı çok şükür şuan aşılarım tam..
O kadar çamaşır suyu olayına gerek yok kana dikkat edilse yeterli tükürükle geçmiyor. .
Bebek için de aşı si var doğumdan hemen sonra tıpkı kan uyusmazliginda ki gibi...
Yani aynı sıkıntıdan geçmiş biri olarak bu kadar rahat konuşuyorum keşke o dönemde bu kadar rahat olsaymisim bende çok korkmuştum. Nette araştırınca insan bi 10 kat daha korkuyor açıkçası. .

Yani demem o ki sen karşındaki insanın öncelikle diğer yönlerine bak seviyormusun evlilik yürür mu gibi..

Hepimiz bu durumla karsilasabiliriz yada hiç ummadığımız yerden Kapa biliriz herşey hayatta bizim için hicbirseyin garantisi yok..

Şunu da ekleyeyim rahmetli annemde hepatit C varmış nasıl bulastiysa artık hastaneden diye düşündük.. ve biz bunu annem çok hasta olana kadar bilmiyorduk ve aynı evin içinde bi fiil yaşadık ..Annemden başka kimseye bulaşmamış ki hasta olduğu zamanlar daha bilmiyorken birebir bakimiyla ben ilgileniyordum. Hepatit b gibi değil öldürücü C olanı..

Yani nerden nereye vardım ama anlatmak istediğim hepimiz bunlara heryerde maruz kalabiliriz yada kendiliğinden de olabilir. Çözümü var olan şeyleri çok da takıntı yapmamak lazım..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..sen karşındakinin karakterine sana olan sevgisine ilgisine bak.. Ben şuan iyi ki diyorum iyi ki saçma bir karar vermemisim bende korkmuştum ama suan cok sevilip değer görüyorum ve mutluyum en önemlisi bu..
Çok teşekkür ederim. Evet çok yardımcı oldunuz ve içimi çok rahatlattınız. Haklısınız bizlerde hasta adayıyız. Ama internet çok korkutmuştu beni iyi ki sizin gibi insanlar var :-)

Canım ben de taşıyıcı olduğumu öğrendim önce çok moralim bozuldu .İnan nerden kaptığımı bilmiyorum
Doktor kooförlerde manikürden bile geçebilir ya da hastanelerden dedi.bütün testlerm normal sadece taşıyıcıyım evliyim eşim bana çok destek oldu Allah razı olsun.Bugün doktorumla yine konuştum kan yoluyla geçiyor dedi
Birde hamileyim ben o yüzden testleri tekrarlıyoruz şimdilik.bebek doğar doğmaz aşılanacakmış birde serum verilicekmiş geçmesin diye. Valla çevremde taşıyıcı çokmuş onu öğrendim
Daha kötüsünden korusun Allah.
Benim tavsiyem aşı ol evlensende evlenmesende.Düşün nasıl bulaştı bana hiç fikrim yok
Çok teşekkürler tavsiyeniz için bende sorun yapmamam gerektiğini sizlerin yorumlarıyla bir kez daha anlamış oldum. Amin rabbim hepimizi beterinden korusun. Allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inş :-)

Çok teşekkür ederim. Evet çok yardımcı oldunuz ve içimi çok rahatlattınız. Haklısınız bizlerde hasta adayıyız. Ama internet çok korkutmuştu beni iyi ki sizin gibi insanlar var :-)

Sevindim yardımcı olduğuma...

Ama siz şimdiden aile hekimliğine giderek durumu anlatın ve erkenden aşılarınızi yaptirmanizi öneririm. .çünkü aşılar arkadaşların da dediği gibi 3 doz vuruluyor ve 6 ay sürüyor. 6 ay sonunda tekrar tahlil yapıp bağışıklık kazanıp kazanmadiginiza bakılıyor gerekirse tekrar aşı yapabilirler..

Erken başlamakta fayda var ve dediğimiz gibi heryerden her an kapilabilir insan başına gelmedikçe önemsemiyor bence herkes batırıp aşılanması gerekir zaten..önemli bir konu...
Belkide zaten bagisikliginiz vardır bi test yaptırın hem hekiminiz detaylı bilgilendirir kafanız rahat olur..

Hepatit b cinsel yldan ya da kan ile bulaşır.aieniz için edişeleniyorsanız onlarda aşı olsun.gebeliktede onunla ilgili bebekte sorun olmaması için bir şey yapılıyordu ama unuttum .dünyada çok insan var hepatit b taşıyıcısı olan.evlenmeye engel değil.

Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
ben de tasiyiciyim bebeğim de var kimseye de bulaşmadı :)) korkma aids falan değil bu. Taşıyıcı.olup da haberi.olmayan insanlarla dolu heryer. Zaten çoğu.kişi de daha önce bu.hastalığı geçirmiş ve bağışıklığı var.

Ailenden once sen ve dogmasi muhtemel bebeginiz tehlike altinda. Dogum yoluyla bebege gecme ihtimali cok yuksek ve hepatit b'yi bebeklik yillarinda geciren bireylerin karaciger problemi yasama ihtimali yuzde doksan. Bulasmasi icin cinsel iliski sart degil. Bebeklerde ve cocuklarda yaktaki bir yaradan banyo sirasinda ya da kullanilan mutfak esyalarindan agizdaki bir yara ile bulasma ihtimali azimsanmayacak kadar yuksek.
yok artık neler söylüyorsunuz. :)) Yanlış yönlendirme yapmayın.lütfen. Benim de bebeğim var doğumdan hemen sonra.asi.oldu ve hicbir sorun yok. Kimseye.de bulaşmadı.
Aidsle falan mi karistiriyorsuniz :)'

Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
asi oluyorsun bir sey olmuyor kardesimin esi oyle

Bende hepatit b hastasıyım.öyle kolay bulaşan bi hastalık değil.yani ailenize bulaşmaz.kan yoluyla ve cinsel yolla bulaşır bunun için sizin aşı olmanız gerekir.erkek arkadaşınızda alkol sigara tüketmiyorsa sağlıklı besleniyorsa sıkıntı yaşamaz.6 ayda bir test yaptırıp takip etmekte fayda var.ilişkimizin ilk zamanları erkek arkadaşıma söylemiştim ve hiç sorun etmemişti sagolsun :KK51:

Aşı bilgileri verilmiş zaten aileniz için sevgilinizden yana endişelenmenize gerek yok , çünkü o hastalığını biliyor ve gerekli tedavilerini ve önlemlerini alır, asıl korkunç olan hastalığı bilmeyenler ya da bilip de önlem almayanlar. Bu sebeplerle herkes potansiyel hasta adayı olabilir. Bu nedenle birebir tanıdığınız biri olmasa da aşı yaptırmanızda fayda var. Sağlık ocakları ücretsiz yapıyor zaten. Bu kadar yaygın bir hastalık olduğunu öğrendiğim zaman hemen aşı olmuştum.

ben de tasiyiciyim bebeğim de var kimseye de bulaşmadı :)) korkma aids falan değil bu. Taşıyıcı.olup da haberi.olmayan insanlarla dolu heryer. Zaten çoğu.kişi de daha önce bu.hastalığı geçirmiş ve bağışıklığı var.
Teşekkürler sadece çok bilmediğim birşey olduğı için fikir almak istedim sizi kırmak istemedim

Aşı bilgileri verilmiş zaten aileniz için sevgilinizden yana endişelenmenize gerek yok , çünkü o hastalığını biliyor ve gerekli tedavilerini ve önlemlerini alır, asıl korkunç olan hastalığı bilmeyenler ya da bilip de önlem almayanlar. Bu sebeplerle herkes potansiyel hasta adayı olabilir. Bu nedenle birebir tanıdığınız biri olmasa da aşı yaptırmanızda fayda var. Sağlık ocakları ücretsiz yapıyor zaten. Bu kadar yaygın bir hastalık olduğunu öğrendiğim zaman hemen aşı olmuştum.
Teşekkürler

Bende hepatit b hastasıyım.öyle kolay bulaşan bi hastalık değil.yani ailenize bulaşmaz.kan yoluyla ve cinsel yolla bulaşır bunun için sizin aşı olmanız gerekir.erkek arkadaşınızda alkol sigara tüketmiyorsa sağlıklı besleniyorsa sıkıntı yaşamaz.6 ayda bir test yaptırıp takip etmekte fayda var.ilişkimizin ilk zamanları erkek arkadaşıma söylemiştim ve hiç sorun etmemişti sagolsun :KK51:
Nasıl farkettiniz acaba ?
Konuyu okuyunca hastalık belirtilerine baktım birazda evhamlıyım o_O
Ne tür test yapılıyor ?

Babam hepatit b taşıcısı. Evli ve 2 çocuklu. Biz sadece koruyucu aşı olmuştuk. Bir problem olmadı. Zaten sadece cinsel ilişki ve kan yolu ile bulaşmakta.

Back
X