• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hepatit b

Taşıyıcıdır büyük ihtimalle.kan ve cinsel yolla bulaşır.o bile çok kolay olmuyor.yani çoğu zaman eşe bile geçmiyor.çamaşır suyu ne alaka.internete bakma internet en kötüsünü anlatıp telaşlandırıyor.git bir doktordan fikir al.aşılanacaksın o zaman riskin kalmıyor

Anne kronik hepatitse dogumda bebege bulasiyor ve dogar dogmaz cocuk asilaniyor omur boyu bagisiklik kazaniyor kismen hakli yazan arkadas
Dogum sonrasinda asi yuzde yuz olmamakla birlikte yuksek oranda koruma sagliyor ama anne kronik hepatitse virusun plasentaya gecmemesi icin hamilelik suresinde farkli onlemler aliniyor. Dogum sonrasinda asi yapilmakla birlikte ilerleyen aylarda periyodik olarak takibi yapiliyor.

Ben nete baktığımda kullandığı herşeyi 15dk çamaşır suyunda bekletmek gerek falan diye okudum. Onda kafam karıştı. Zaten dediğim gibi kendim için problem değil aşıyla çok rahat çözebilirim. Ama bulaşıcılık konusunda bu bilgi içimi rahatlattı. Teşekkür ederim.
Bende kronik h b var.20 senelik evliliğinde eşime bulasmadi.hb tükürükle dahi bulaşmaz.sadece kan vermekle bulaşır.netten okumayın.dr. dahi en kötü hastalıklar için internetten okumayın diyorlar.sadece doğum yaptıktan 72 saat içinde cocuga asi yapılmasi gerekli.yoksa çocuğa geçiş oluyor.ben annemden bu şekilde kapmışım bu hastalığı.ben doğum yaptigimda cocuklari ma hemen bu aşıyı yaptırdım.ikisinde de çok şükür yok.

Son düzenleme:
Ben nete baktığımda kullandığı herşeyi 15dk çamaşır suyunda bekletmek gerek falan diye okudum. Onda kafam karıştı. Zaten dediğim gibi kendim için problem değil aşıyla çok rahat çözebilirim. Ama bulaşıcılık konusunda bu bilgi içimi rahatlattı. Teşekkür ederim.

Bende kronik h b var.20 senelik evliliğinde eşime bulasmadi.hb tükürükle dahi bulaşmaz.sadece kan vermekle bulaşır.netten okumayın.dr. dahi en kötü hastalıklar için internetten okumayın diyorlar.sadece doğum yaptıktan 72 saat içinde cocuga asi yapılmasi gerekli.yoksa çocuğa geçiş oluyor.ben annemden bu şekilde kapmışım bu hastalığı.ben doğum yaptigimda cocuklari ma hemen bu aşıyı yaptırdım.ikisinde de çok şükür yok.
Şükür sevindim adınıza bende nette güvenmediğim için sizin gibi yaşayan insanlardan bilgi almak istedim

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Çok rahatlattınız içimi. Bilmediğim birşey olduğu için çok stres olmuştum sayenizde mantıklı bir fikrim oldu. Konu kapanabilir ben yeterli bilgi aldım. :-)

Yok hayir arastirabilirsiniz : D Dogumda bulasma ihtimali mevcut(hem normal dogum hem de sezeryan) ve dedigim gibi bebek ve cocuklar yetiskinlere gore cok daha hasar goruyor maalesef.

Bizim basimiza gelmedi hic kimseye bulasmadi soyleminin bilimsel bir gecerliligi olmadiginin farkinda degilsiniz galiba.:KK45:
yilda 1 kez kontrole giderim. Doktorumun söyledikleri budur. Artı 2 kuzenim de taşıyıcı çocukları.var 3er ta ne. Eşlerinde ve çocuklarında bisey yok çok şükür. Tarayıcıdan bulaşma ihtimali cinsel. Yolla olur. O da esi zaten asi.olmuşsa sorun olmaz ve bebeği de doğunca asi olur problem ortadan kalkar. Öyle bulaşacak olsa bebeğime de eşime de bulaşırdı. Aynı evdeyiz kızımı emziriyorum ayni eşyaları kullanıyoruz düşünsenize. Anlatmak istediğim o kadar korkulacak bisey.değil. Ama tabi ki tedbiri elden bırakmamak lazim :))

Dogum sonrasinda asi yuzde yuz olmamakla birlikte yuksek oranda koruma sagliyor ama anne kronik hepatitse virusun plasentaya gecmemesi icin hamilelik suresinde farkli onlemler aliniyor. Dogum sonrasinda asi yapilmakla birlikte ilerleyen aylarda periyodik olarak takibi yapiliyor.
kızımda bisey yok. Ve hamilelikte de hicbir önlem alınmadı . Normal doğum yaptım. Ben.korkularımı doktorla paylaştığımda bana gülmüştü :)) öyle kolay bulaşsa memlekette herkes hepatit b olur :))

Korkutmak mi? Ilginc bir bakis acisi. Tip dunyasinin buyuk hassasiyet gosterdigi viruslerden biri hepatit b ve bulasma riski yuksek bu yuzden hastane ortamindan diger her asidan once hepatit b asisi yapilir. Olumlu deneyimlerini paylasmak ile bize hicbir sey olmadi aidsle karistirmayin bir sey olmaz demek farkli seyler. Yorumum konu sahibine degil baska bir uyeyeydi zaten. @Defrent
siz öyle bir anlatmışsınız.ki insanın kendisini eve kapatması gerekir. Yılladır bu hastalıkla yasayan biri olarak.söylüyorum. Kronik tarayıcıdan cinsel yolla geçer. Ama diyelim ki birisi hepatit b geçiriyor. Yani o.sırada virüs aktif. O kişinden tükrük yoluyla bile geçer. Yani aradaki fark.bu. Umarım anlatabilmisimdir. Hastanelerde tabi ki yapacaklar aşıyı. Adamlar kan aliyor binbir türlü insan geliyor. Dediginiz gibi.olsaydı benim cevremde herkes hepatit olurdu kalabalik bir.ailede yaşadım ve benden başka taşıyıcı yok. Demek ki o.kadar kolay bulaşan bir.hastalık değil..

Ben kronik hepatit B yim
Aileniz de aşı olsun
Sizde başka sıkıntı yok
Öyle kolay bulaşan bir hastalık değil
Sadece cinsel yolla ve kan yoluyla
Kan yoluyla da şöyle diyelim ki benim bir yerim kanadı sende açık bir yaraya denk gelecek ki bu kan bulaşma olacak

salgı yoluyla bulaşıyor. evlilik ve doğum gibi durumlar için yardım almalısınız çünkü eşiniz ve doğacak bebek için çok riskli. bunun dışında bulaşma şansı yok.

Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
Cocugunun ileride hepatit b olarak dogar benim bildigim bu. Pek fazla bisey bilmiyorum

Korkmana gerek yok. Benim eşimde kronik hepatit B taşıyıcısı ve hergün kullandığı bir ilacı var. İlk öğrendiğim de bende korktum. Çok araştırdım. 3 doz iğnesi var. İğnelerin tamamlandıktan sonra da aşının tutup tutmadığını kontrol ediyorlar. Sonrasında da başka bir sorun olmuyor. Kan ve cinsel yolla bulaşır. Ama senin bağışıklığın düşükse tükürükle bile bulaşma olasılığı var. Korkulacak birşey yok. Sağlıklı beslenecek ve olabildiğince alkolden uzak duracak. Bebek için de doktorunla bu durumu paylaştığında o seni yönlendirecektir. Kişi kendine dikkat ettiği sürece sorun edilecek bir durum yok. Merak etme. İçin rahat olsun. Sağlık çalışanları bile hepatit b koruyucu aşı olurlar. Türlü türlü insanlarla temas halinde oldukları için. Sıkıntı yapma içini ferah tut. Ve aile hekimine gidip de danışabilirsin.

Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

Ailedeki herkesin aşı olması gerekir. Başka bulaşıcı bir hastalığı olmasın sakın. Hepatit b diyip yumuşatmaya çalıştığı. Sen karar ver demesi ilginç geldi. Sonuçta aşı ile korunan bir hastalık

bununla ilgili doğru bilgiyi bizden yada netten değil doktordan alman gerekir.
hepatit b ciddi bir hastalık tabii ki bu durum hasta kişilerin toplumdan soyutlanması demek değildir.
nasıl hareket etmen gerektiğini en doğru şekilde bir hekim yardımıyla alırsın.

bir de ilişkiniz ne kadar süredir var?
ne kadar zaman geçtikten sonra söyledi?
bu güven anlamında önemli bir nokta çünkü...

Back
X