Her gün bir paket çikolata yiyecek kadın aranıyor.

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.017
1.605
Her gün bir paket çikolata yiyecek kadın aranıyor.

İngiltere'de yapılacak bir araştırma için, bilim adına suçluluk duymadan bir yıl boyunca her gün bir paket çikolata yiyecek kadın gönüllüler aranıyor.

Araştırmanın yapılacağı Doğu Anglia Üniversitesi biyokimyagerleri, haziranda başlayacak araştırmada, çikolata ve diğer gıdaların içinde bulunan flavonoid maddesinin tip 2 diyabeti bulunan menopozdaki kadınlarda kalp krizi riskini artırıp artırmadığının gözlemleneceğini belirtti.

Araştırma için her gün bir koca paket çikolata tüketecek 150 tip 2 diyabeti hastası menopoz sonrası kadında, etken maddelerin yüksek tansiyonu, kolesterol seviyesi düşürüp düşürmediği ve damarların durumunu iyileştirip iyileştirmediği incelenecek.

Deneklerin yarısı bir yıl boyunca, soya, kakao, bazı meyve ve sebzelerde bulunan flavonoidden 30 gram içeren bir büyük çikolata yerken, diğerleri de, bu etken maddenin bulunmadığı çikolatadan tüketecek.

Araştırma sonuçlarının, kakaoda bulunan soya ve 'epicatechin'in içerdiği isoflavonların belirgin bir yararı olduğunu ortaya koyması durumunda, hekimlere, diyabetinin tipine göre hastalara kalp krizi riskini azaltmaları için yemeleri gereken miktarı söylemeleri açısından yararlı olması bekleniyor.

Üstelik bunun çikolata olması gerekmiyor. Bu alanda önce yapılan araştırmalar, siyah çikolatada bulunan bu etken maddenin kalp sağlığı açısından yararlı olduğunu ortaya koyarken, uzmanlar, piyasadaki çikolataların çoğunda bulunan yüksek miktardaki şeker ve yağın bu avantajları ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Bir başka araştırmada da, siyah çikolatanın yüksek tansiyonu düşürdüğü, damarların iyi çalışmasını sağladığı ve kalp krizi riskini azalttığını göstermişti (alıntı)
 
Çikolata hastasıyım ama böyle bir deneye hayatta gönüllü olmazdım!!!Çok üzgünüm çoook
 
siz şimdi hergün bir paket cikolata yemiyor musunuz yani? ben hergün olmasa da haftada 4-5 paket çikolata götürüyorum..:icecream:
 
siz şimdi hergün bir paket cikolata yemiyor musunuz yani? ben hergün olmasa da haftada 4-5 paket çikolata götürüyorum..:icecream:

ohhhhhhhh afiyet olsun cnaım bende alerji yaptığı için yemiyorum malesefa.s.
 
hergun cıkolata tabıkı yamıyorum ılac gıbı duzenlı yenır mı canım ısteyınce ıste))
 
fareler işe yaramamışmı yahuu kadınları kobay olarak kullanılıyor..

bende çok severim ama olmaaaassssss..:1no2:
 
cikolata yemekmi yummyy iyimis bu deney ya daha ne deneyler yapiolar vala :roflol:
deneyleri onlar yapsin bize sonuclari solesinler:icecream::icecream:
 
her gün bir paket çıkulata yerim bende ,tadını alınca bırakamıyomki,çok seviyorum....
 
Özellikle kışın kahveyle çok severim..tercihim antep fıstıklı..:)))

Ama hergün diil tabii..
 
bende çikolatayı çok severim paketi açtım mı az çok farketmez bi bakmışım hepsini indirmişim mideye
ama bir yıl boyunca hemde hergün yiyemem anlamı kalmaz ki o zaman
 
heöen hemen hergün yiyorum ama bir paket değil herhalde böyle birşeyede alet olmam denekmiyiz canım.......:umursamaz:
 
X