Her Saniyem Kilomu Düşünmekle Geçiyor

istmos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2013
90
26
Arkadaşlar gerçekten bıktım bu konudan.

Bir ömür bunla uğraştım hala çözemedim.

30 yaşındayım 110 kiloyum. Zamanında 125 leri gördüm. Üç sene önce dukan ile 75 e düşmüştüm. Stres sıkıntı derken geri aldım hepsini ve şimdi veremiyorum.

1 yıllık evliyim eşim gözümün içine bakıyor kilo versem de hemen çocuk yapsak diye. Veremiyorum.

Ameliyat mı olsam bilmiyorum. Ameliyat olmak da sanki yenik düşmeye teslim olmak gibi geliyor. Daha önce verdim yeniden niye veremeyeyim diyorum. Bir gün iki gün yapıyorum üçüncü gün yine bozuluyor. O eski iradem inadım kalmadı....

Ama her an her dakika sabah uyandığımdan uyuyana dek hayatım bunu düşünmekle geçiyor. Nasıl kilo vereceğim?

Ne yapayım ben?

ameliyat rsıklerı olan bi yontem diyet ve sporla yapmalısın bi kere yapmıssın ha bunu dıyen ben kendim yapabiliyormuyum hayır boyun kac yasın kac

cok kısa degılsın 80e ınsen bıle cok farkeder 160 malesef benim boyum cok kotu duruyor kılo bende calısıyomusun ben 1 haftadır sunu yapıyorum cocugum var sureklı bı hareket var ama duzgun spor yapamıyorum belime sabah kalkınca strec doluyorum yada korsede olur ınanılmaz terletıyor evdeki normal aktıvıteyle bıle cok terlıyor o bolge 2 cm ıncelme oldu 1 haftada sıkı olmakta onemlı

cok kısa degılsın 80e ınsen bıle cok farkeder 160 malesef benim boyum cok kotu duruyor kılo bende calısıyomusun ben 1 haftadır sunu yapıyorum cocugum var sureklı bı hareket var ama duzgun spor yapamıyorum belime sabah kalkınca strec doluyorum yada korsede olur ınanılmaz terletıyor evdeki normal aktıvıteyle bıle cok terlıyor o bolge 2 cm ıncelme oldu 1 haftada sıkı olmakta onemlı

80 e insem bin şükür diyeceğim ama inemiyorum.

senin kilon nasıl

apranxx cevabın için teşekkür ederim.

Niye son çözüm olmalı sence? Çok riskli bir ameliyat da değil bildiğim kadarıyla.
Canim konuşmak yasak mı bilemiyorum inş değildir. ..
Eşim oldu operasyonu geçen sene inan bana çok kolay değil

160 boy 72 kılo benım hamilelik ve emzırme alınan kiloları verememe hamile kaldıgım kıloya dusmek hedefım 65 yani işte bi ara denedim 78den 72 ye dustum sonra durdu bende bıraktım dıyetı ramazandan sonra yıne baslıcam ınsallah kurban bayramına 65 olurum

160 boy 72 kılo benım hamilelik ve emzırme alınan kiloları verememe hamile kaldıgım kıloya dusmek hedefım 65 yani işte bi ara denedim 78den 72 ye dustum sonra durdu bende bıraktım dıyetı ramazandan sonra yıne baslıcam ınsallah kurban bayramına 65 olurum

yasak değil canım

inşallah senin kolaymış verirsin bence

eşinle tecrübelerinizi kısaca özetlersen çok sevinirim, ne gibi sorunlar yaşadınız?

Nasil degil? Bugun haberlerde mide kuculktme ameliyati olup olen genc kizi okumadiniz sanirim.

okumadım bakayım ama

bu ameliyat da öyle bir şey ki dışarıdan bakınca herkes çok memnun kilolar veriliyor, bu şekilde hayatını kaybeden ameliyat sonrası sorun yaşayan çok az kişi varmış doktorlar öyle diyor.

eşim de doktor olmamı istiyor hiç düşünmene bile gerek yok basit bir operasyon diyor.

ben bilemiyorum işte düşünüyorum

kolaya kaçmak yenilgiyi kabul etmek gibi geliyor

ama hayat böyle çok zor

çok terliyorum merdivenleri çıkarken ölecek gibi oluyorum

hiçbirşeyim yakışmıyor üzerime, yaşıtlarımın zevkle giyinmesini süslenmesini gıptayla öyle uzaktan seyrediyorum

Diyetisyenler hiçbir işe yaramıyor kendi iradesinde bitiyor kişinin benimde evlendiğimde 53 kiloydum şimdi 67 birtürlü gitmediği gibi üst üste geliyor kilolar piskolojim bozuldu hamilelikten korktum daha da kilo alacağım zayıflayıp hamilelik düşüneyim dedim ama bir bir aldıkça umudum yıkıldı eşimin iş saatleri düzensiz bu sebeple yeme saatlerimizde düzensiz her ne kadar dikkat etsemde nefsime yenik düşüyorum spor önemli Ramazan sonrası inş düzenli spora başlıyacağım hamile kalırsam ve kilomda artarsa mide aldırma lipoliz ne varsa yaptıracağım para biriktirmeye başladım bile seni Anlıyorum umarım zayıflarız Rabbim başka dert vermesin ...

Merhaba daha once diyetisyene gittinizmi
merhaba gittim en fazla 5 6 kilo verdikten sonra bir ileri bir geri moduna dönüyorum ne yazık ki.
çünkü diyetisyenin verdiği diyetin karbonhidrat oranı yüksek olduğu için az yeme işini kontrol edemiyorum, insülin direncim var, diyetisyenin yazdığı ekmekleri meyveleri yiyip de onun yazdığı miktarda durmakta güçlük çekiyorum.

öncelikle az yiyeceksin. yediğin her şeyi yaz. çikolata abur cubur yeme tatlı yeme şeker atma. ekmeği kes. bol yürüyüş bol su.. verilmeyecek şey değil. 1 hafta dişini sıksan sonra alışırsın
allah yardımcın olsun
(Ben 1 beden kucuk kıyafetıme gırene kadar yemıyorum yemek, aşırı kilo problemim olmadı hiç ama bu şekilde 2 haftada 6 kilo vermiştim hala da koruyorum. tavsiye ederim.)
Not : 2 hafta boyunca tabii ki yemek yedim :KK70: ama dikkat ederek.

Düşünmekle, dert etmekle kilo verilmiyor biliyorsunuz değil mi? Harekete geçmeniz gerek.

Diyet tek başına hiç bir işe yaramaz, sporla desteklemelisiniz. Spor yapmadığınız sürece o kilolar sizinle kalmaya devam edecek. Günde bir saatlik tempolu yürüyüş bile fark yaratır sizin için ilk başlarda. Sonra süreleri de tempoyu da arttırırsınız. Tek başınıza spor yapamıyorsanız bir koçla çalışın ya da spor salonuna gidin. Maddi imkanlar uygunsa koçu tavsiye ederim.

Ameliyat sizin durumunuzda bence hiç düşünülmemeli. Hatta hiç bir şartta düşünülmemeli. Ve siz bebekten bahsediyorsunuz. Ameliyat sonrası kuş kadar mide ile hiç bir şey yiyemezken bebeği nasıl besleyeceksiniz?

Bu ameliyatı olan bir arkadaşımın bir avuç fıstıkla üç yudum bira sonrası komaya girdiğini gözlerimle gördüm. Şu an yediğiniz bir çok şeyi yemek içmek ömür boyu hayal olacak. Değer mi?

Bence diyetisyenden önce pskologa gitmelisiniz. Bende aynı durumdayım, sabah akşam kilo düşünüyorum, doyunca diyete başlıyorum açken silip süpürüyorum :). Biriyle karşılaşınca hep kendimi kilo yönünden kıyaslayıp insanları sadece kilolarıyla görür olmuştum.İki üç seanstır gidiyorum biraz rahatlama oldu, artık çok kafama takmamaya başladım ama tabi diyete de başlamadım. Şu süreçte kendini rahatlatman önemli dedi pskolog. Daha zamanı var yani en azından takıntı boyutundan indirip kilo vereceğime inanmam gerekiyor.

Ameliyatı asla önermem, akrabam yaptırdı, zorlu bir süreç. Kendisi de diyor ki bu iş böyle olmaz, kimseye tavsiye etmiyorum diyor.Nolursa olsun ameliyat, doktorumuz bıçak değen her ameliyatta risk vardır demişti, bu riski almaya değmez bence. Aynı kiloyu 6 ayda değil belki 1 senede verirsin ama verirsin neticede sağlıklı bir şekilde 50 kilo veren tanıyorum kendisi diyet ve spor yaparak.

Velhasıl ameliyatı düşünme, pskologa git derim ben. Allahta yardımcın olsun kilolu olmak çok zor annıyorum seni :/

Bence diyetisyenden önce pskologa gitmelisiniz. Bende aynı durumdayım, sabah akşam kilo düşünüyorum, doyunca diyete başlıyorum açken silip süpürüyorum :). Biriyle karşılaşınca hep kendimi kilo yönünden kıyaslayıp insanları sadece kilolarıyla görür olmuştum.İki üç seanstır gidiyorum biraz rahatlama oldu, artık çok kafama takmamaya başladım ama tabi diyete de başlamadım. Şu süreçte kendini rahatlatman önemli dedi pskolog. Daha zamanı var yani en azından takıntı boyutundan indirip kilo vereceğime inanmam gerekiyor.

Ameliyatı asla önermem, akrabam yaptırdı, zorlu bir süreç. Kendisi de diyor ki bu iş böyle olmaz, kimseye tavsiye etmiyorum diyor.Nolursa olsun ameliyat, doktorumuz bıçak değen her ameliyatta risk vardır demişti, bu riski almaya değmez bence. Aynı kiloyu 6 ayda değil belki 1 senede verirsin ama verirsin neticede sağlıklı bir şekilde 50 kilo veren tanıyorum kendisi diyet ve spor yaparak.

Velhasıl ameliyatı düşünme, pskologa git derim ben. Allahta yardımcın olsun kilolu olmak çok zor annıyorum seni :/

merhaba sizin kilonuz da aşırı mı benimki gibi

X