• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şartta yüze gülebiliyor musunuz?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Ben içi dışı bir bi insanım. mesela mutsuzsam asla mutluymuşum gibi davranamıyorum. sinirim, üzüntüm, nefretim, mutluluğum yüzümden okunur. birisine bozulduysam hayatta bişey yokmuş gibi davranamam. sevmediğim bi insanın yüzüne seviyomuş gibi davranamam. yüzüne gülemem. siz bunları yapabiliyor musunuz? yapılmalı mı?
bunu neden dert edindiğimi de anlatayım. son zamanlarda kayınvalidem konusunda yaşadığım bazı rahatsızlıklar vardı ve ben şiddetli bi şekilde soğudum kendisinden. şimdi hiç sıcak davranamıyorum. ona karşı yüzüm hep düşük. hiç konuşasım gülesim yok. bu yüzden de sürekli annemden papara yiyorum. kayınvalidene iyi davran, güler yüz göster diyip duruyo. yapamıyorum, içimden gelmiyo diyorum anlamıyor. bu muhabbetlerden de çok sıkıldım. yapamıyorum işte. siz yapabiliyo musunuz?

Ben bir taraftan cok sansliyim. Cok zor sinirleniyorum. Hatta bazen ogretmenlik yaptigimda cocuklara sinirlenip kizmam gerekirken bile kendimi tutamayip guluyorum. Gercekten cok sinirlendigimde ise aglarim. Ama beni guldurmek cok kolaydir.
Nefret ettigim veya sogudugum insanlara karsi guleryuzlu olabilirim ama mesafemide korurum.
Sonucta guleryuzlu olmakdan kimseye zarari yok, hatta tebessum etmek sunnet diyede dusunebilirsiniz.

bende ayni sizin gibiyim
ve bu huyumdan sikayetciyim
ama yerine göre davranan insanlar daha kazancli cikiyo
bide söyle bir huyum var hemen unuturum öyle kin tutmam
o yüzden anlik durum benimkisi

Benim de yapmadığım, yapamadığım bir şey bu. Kendimi böyle davranmaya zorunlu da hissetmiyorum. Karşımdakini sevmiyorsam, seviyormuş gibi görünüp hem onu hem kendimi kandırmamın kime ne faydası var, bu bana iki yüzlülük gibi geliyor. Durduk yere kimseye soğuk davranmam, bana bir yaklaşana bin adım atarım ama birileri sürekli benden adım bekliyorsa, işte o bende yok. Güler yüz istiyorlarsa, gülümsememe içtenlikle, art niyetsiz olarak karşılık versinler. Aksi takdirde onlara karşı asık suratlı olmamdan ben sorumlu değilim. :63:

Ben de sizin gibiyim..İnsanlara canım cicim olamıyorum mutsuzken..kafam doluyken bile bu böyle..

Hele ben ağlarken beni güldürmeye çalışan arkadaşlarımı tersleyip ,kaybetmedim değil..

Ama işte duygularım neyse onu yaşıyorum..

bende ayni sizin gibiyim
ve bu huyumdan sikayetciyim
ama yerine göre davranan insanlar daha kazancli cikiyo
bide söyle bir huyum var hemen unuturum öyle kin tutmam
o yüzden anlik durum benimkisi

ben de hiç kin tutamam canım, balık hafızalıyım, şimdi bu hoşlanmadığın insan sana ne yaptı diye sorsan cvp veremem ama, o hissiyat baki kalıyo işte. içimden gelmiyo gülmek. ben çok şahiy oluyorum, mesela birinin yüzüne gülüp canım cicim haha hihi yapıp kişi gider gitmez arkasından laf söyleyenleri. ben kendim utanıyorum o zaman. hayatta yapamam.

Mutsuzken, üzgünken bende gülemiyorum hemen yüzüme yansıyo üzüntüm.
Hatta erkek arkadasım sıkıntını bana yansıtıyorsun falan diyo ne yapayım? gülemiyorum ki icim sıkılırken!

sizin gibiyim bende rol yapamam. bu yuzden is hayatimda cok zorluk yasadim..sosyal hayatimdada öyle..sevilmezsiniz asla..cok itici gelir insanlara..alistim ben..huylu huyundan vazgecmezki:)

Her ne kadar yanlış varsa kaynana bende uyguladı (en büyük gelin ben olunca)dîğer gelinlerdede doğruyu uyguladı, epey kalbimi kırmışlığı var ben surat asamam ama çoğu zaman ne evine giderim,nede yüzünü görmek istiyorum,kendi erkek kardeşlerinin hanımlarına zamanında çok zulm etmiş bana anlattılar birde tembîh ettiler kulağına gitmemesi için

ben de gülmezdim ve sen de gülmemelisin. konuşmak içinden gelmiyorsa da soğuk davran. rol yapman sana bir şey kazandırmaz o yüzden salla gitsin ne hissediyorsan öyle davran senin için en iyisi bu olur:34:

asla gülemem asla..
zaten bir insan karşısındakine tepkisini nasıl belli ederki?
genelse eğer problem belki belli edilmeyebilir..ama şahsi ise anında rengim belli olur.yüzüne gülemem kimsenin..

bir insandan hoşlanmıyorsam yüzüne gülemiyorum. ayrıca moralim bozuksa da öyle değilmiş gibi yapamıyorum. hatta kankam bana kızıyor, asma suratını diye ama elimde değil. hemen yüzüme yansıyor.:53::53:

ben birisinin söylediği bir lafa kızdıysam falan anlık bir durumsa yani genelde belli etmemeye çalışırım.ha genel olarak hoşlanmadığım insana elbette sıcak yada bir şey yokmuş gibi davranamam ama tek bir şeye o an kırıldıysam fazla çaktırmamaya çalışırım.ama canımın sıkkın olduğunu bir anneciğim birde eşim anlar,ikiside ciğerimi bildiği için sanırım :1: ama çok büyük bir şey olmadıkça sakin kalmaya gayret ederim,çünkü tepkimi belli edersem veya kızdığım kişi ne olduğunu sorarsa sonra işi daha çok karıştırmaktan,vereceğim tepkiden korkarım :52: henüz şükür öyle bir patlama olmadı ama inşallah olmaz :1:

Önceden ne hissettiğim anında yüzümden okunurdu. Bi nevi yüzüm alt yazı geçerdi ama artık belli etmiyorum. Gereken şekilde davranmak benim için yeterli oluyor. Eğer canımı sıkan kişi evime geldiyse başkalarını nasıl ağırlıyorsam onu da öyle ağırlıyorum ama kesinlikle içten kahkalar samimi sohbetler icine girmiyorum.

Yüzüme bi maske takmayı öğrendim. Etrafımdaki insanlar benim kadar duyarlı olmadığı için suçlu yine ben oluyordum, şimdi ben de onlar gibi davranıyorum. Herkes mutlu ben sahte.

cok sevdıgım bir insan eger benı uzecek bırsey yaptıysa kesınlıkle tepkımı koyarım suratımı asarım cunku kırılırım ve kafama takarım.ama sevmedıgım bır ınsan benı uzuyorsa sadece mecburıyetten yuz yuze baktıgım bırı ıse ,tebessum ederım cunku benı uzmesı umrumda olmaz .sen kımsın kı senın ıcın suratımı asıyım edalarında olurum :1::1:

önceden daha sabırlıydım kendimi daha çok kontrol edebiliyordum ama artık eskisi kadar bunu yapamıyorum.çok kızdığımda yada bir sebepten çok üzgünsem çaktırmak istemesemde yüzüm düşüyor belli ediyorum.ufak tefek konularda renk vermem ama çok kızınca olmuyor işte:19:

Ben içi dışı bir bi insanım. mesela mutsuzsam asla mutluymuşum gibi davranamıyorum. sinirim, üzüntüm, nefretim, mutluluğum yüzümden okunur. birisine bozulduysam hayatta bişey yokmuş gibi davranamam. sevmediğim bi insanın yüzüne seviyomuş gibi davranamam. yüzüne gülemem. siz bunları yapabiliyor musunuz? yapılmalı mı?
bunu neden dert edindiğimi de anlatayım. son zamanlarda kayınvalidem konusunda yaşadığım bazı rahatsızlıklar vardı ve ben şiddetli bi şekilde soğudum kendisinden. şimdi hiç sıcak davranamıyorum. ona karşı yüzüm hep düşük. hiç konuşasım gülesim yok. bu yüzden de sürekli annemden papara yiyorum. kayınvalidene iyi davran, güler yüz göster diyip duruyo. yapamıyorum, içimden gelmiyo diyorum anlamıyor. bu muhabbetlerden de çok sıkıldım. yapamıyorum işte. siz yapabiliyo musunuz?

Aynı ben eşim çok kızıyor.Kendini kontrol etmeyi öğren diyor ama yapamıyorum :/ Bir bilen varsa bunun sırrını bir el uzatsın...

Back
X