- 29 Haziran 2019
- 126
- 155
- 23
- Konu Sahibi huysuzvemutsuz
-
Ne güzel ki ailenizin yaptığı yanlışlardan ders almışsınız.Şükredecek çok sebebim var belki.. Fakat bu kendine değer vermeme, özgüvensiz olmak beni mahvediyor. Halbuki diğer insanlarla ne farkım var hepimiz ayni yerden geldik ve toprağın altına gideceğiz. Zengini de fakiri de okumuşu da okumamışı da hepimiz ayni yere gideceğiz. Fakat ben böyle düşünemiyorum karşımdaki insani kendimden daha üstün görüyorum, eziliyorum büzülüyorum benden bir konuda daha iyiyse. Çocukluğum güzel geçti kötü anılarım yok, ama sürekli eleştirildim bu beni mahvediyor. Ailemden nefret ediyorum aklıma geldikçe. Sürekli komşu çocuğu ile kıyaslanmak, ya da çok hevesle yaptığın işin beğenilmemesi. Kendi çocuğumu böyle yetiştirmek istemiyorum boğuluyorum resmen.
Ne güzel ki ailenizin yaptığı yanlışlardan ders almışsınız.
Siz onları tekrarlamayacaksınız büyük ihtimal.
Profilinizde lisans mezunu olduğunuzu gördüm.
Bölümünüz ile ilgili bir kursa gidin.Meslek öğrenin.
Benim bir arkadaşımın annesi de evlenip Almanya' ya gitmiş. Dil öğrenmiş sonra da kuaförlük kursuna gitmiş.Sonra kendi dükkanını açmış.Durumları çok iyiydi ayrıca annesi maddi ve manevi tatmin sağlıyordu.
Siz neden yapamayasınız ki?
Bu arada duygusal yeme bagimlılığınız olabilir.onun için bir doktora gidin.Stres ve üzüntü anında tıkınırcasına yeme atağı mi geliyor ?
Dünyada kendinize bir amaç bulun.
Amaçsız insan rotası olmayan gemi gibidir.Savrulup durur.
Kendinize önce küçük bir hedef belirleyin.Mesela Almanca 10 kelime öğreneceğim her gün gibi. Sonra sana büyük büyük hedeflere doğru yol alın..
Umutsuz olmayın yaparsınız..
Başarırsınız neden olmasın ki?Evet kesinlikle duygusal durumdan dolayı yiyorum tıkanırcasına. Oturup hayatımı düşündüğüm zaman boğuluyorum ve birden yeme isteği geliyor tıkanırcasına yiyorum. Psikoloğa gittim fakat hep ayni tavsiyeler. Herkes aynı şeyi söylüyor ki cok haklilar, neden uygulayip hayatımı yoluma koyamıyorum delireceğim. Arkadaşınızın annesine helal olsun gerçekten, böyle hikayeler duyunca çok etkileniyorum işte. Umarim ben de başarabilirim artık bir şeyleri.
Başarırsınız neden olmasın ki?
Üniversite mezunu bilgili birisiniz.Almanya'da kuaforluk meslek olarak geçer.Meslek öğrenmek için parasız 2 yıllık programlar var.Mesela Almanca öğrendikten sonra gidin birine.Araştırın. Mesela Pastacılık, Kuaforluk vb..Ilgi alanınıza göre kaydolun.
2 yıl çocuk olmadan işi öğrenin..
Eşinizle de evde Almanca konuşun. Pratik yapın.
Duygusal yeme atağından kurtulmanın en iyi yolu onun yerine başka şey koymaktır. Mesela diyelim duygusal yeme atağı geldi hemen yürüyüşe çıkın yarim saat 1 saat yürüyün gelin. Duygusal yemek yeme rutini yerine kitap okuyun dizi izleyin yürüyüş yapın vb..
Mutlaka amaçlar bulun kendinize..
Yaparsınız.
Yetişkin olmanın ilk kuralı hayattaki tüm sorumluluğumuzu almamızdir.Annenize kızarak bunu alamazsınızKeşke yapabileceğime inansam, ahh anneme çok kızıyorum keşke bu konuda anneme çekseydim. Hırslı, atılgan benim gibi içe kapanık ve başarısız olacağını düşünen birisi degil. Lisans mezunuyum 2 yıl normal okudum daha sonra açıköğretimden 4'e tamamladım. Bunda bile ezikliyorum kendimi peeeh lisans mi aöf'den tamamladin diye. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bir gün buraya mutlu yazılar da yazacağım inşallah.
Kendinizi yerden yere vurarak,sürekli ezerek zaman kaybediyorsunuz.
Dışarıda bir hayat var.
Bırakın şu kötü duyguları.
İşe hobilerinizi yapmaktan başlayın.
Bende 3 sene oldu İngiltere’ye geleli.
Dil,ehliyet,vatandaşlık sınavı gibi hedefler koydum kendime.
Tabi ilk 1 sene aptal gibi evden çıkmadım hiçbişey yapmadım sürekli ağladım ve mutsuz takıldım.
O 1 sene nasıl kendimi kapatmışım diye kafamı duvarlara vurasım geliyor.
Ehliyetimi almama çok az kaldı sadece direksiyon sınavım.
Dil konusunda çok geliştirdim kendimi. (En çokta bu iyi geldi bana. Özgüvenim yerine geldi)
Direksiyon sınavım biter bitmez,
Vatandaşlık sınavına hazırlanacağım.
Böyle böyle derken kapı kapıyı açacak işte.
Çalışma imkanınız varsa part time bile olsa çalışın.
Hem konuşmaya çalışırsınız,hem para kazanırsınız.
İlk önce çizgi film seyrettim (çocuğumlaÇok doğru insan böyle zaman kaybediyor, çalışıp hedefine ulaşacağı yerde. Tebrik ediyorum sizi ne güzel yapmışsınız. Dilinizi nasil ilerlettiniz?
Sorun da bu çocuğumla başımı alıp gitsem bu mutsuzluk da benimle gelecek, bu devirde çok zor kadın başına kendi ayaklarının üzerinde durup yeni bir hayat kurmak. Beni mutsuz eden şey, kendimi yetersiz görmek ve sürekli eleştirilmek. Annem tarafından, eşim tarafından eleştiri aldığım zaman deliriyorum artık eleştiriye tahammülüm yok. Başka insanlar başarırken neden bu kadar zor acaba benim için,neden bu kadar gözümde büyütüyorum offf bilmiyorum kafayı yiyeceğim. Çalışmıyorum almancayı çok iyi istiyorlar. Eğitimim lisans ama 2 yıl okuyup üzerini açıköğretimden tamamladim.siz hic mutlu olmaya calismiyorsunuz ki, kizinizla basinizi alip gitseniz ne olacak?
nedir sizi oyle yapsaniz mutlu olacaginizi dusundurten?
Sorun da bu çocuğumla başımı alıp gitsem bu mutsuzluk da benimle gelecek, bu devirde çok zor kadın başına kendi ayaklarının üzerinde durup yeni bir hayat kurmak. Beni mutsuz eden şey, kendimi yetersiz görmek ve sürekli eleştirilmek. Annem tarafından, eşim tarafından eleştiri aldığım zaman deliriyorum artık eleştiriye tahammülüm yok. Başka insanlar başarırken neden bu kadar zor acaba benim için,neden bu kadar gözümde büyütüyorum offf bilmiyorum kafayı yiyeceğim. Çalışmıyorum almancayı çok iyi istiyorlar. Eğitimim lisans ama 2 yıl okuyup üzerini açıköğretimden tamamladim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?