- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi banabenigeriver
Çok üzülüyorum ya gerçekten.Haftasonu yeğenimi lunaparka götürdüm bilet sırasında bi cocuk ağlıyor bi tane daha bineyim diye annesi avutmaya çalışıyor konu sahibi gibi. Şimdi paramız yok olunca binersin dedi en son.Onlarca oyuncak var getirmissin çocuğu oraya bu laf denir mi ne suçu var o çocuğun?Yavrum büktü boynunu sustu napsın.Yetinmeyi öğrenir elbet çocuk da ama kimin hakkı var buna neden diye sormaz mı icten ice.Ki 7 liraydı bilet dünya para da değil en basiti bu daha neler neler isteyecekler haklı olarak.Elli bin defa beğenebilsem keşke bu yorumu.
Ben küçükken halley istiyorum, dondurma istiyorum diye annem bana kızardı, sen yoktan Anlamıyorsun derdi. Hayatımda bir kere bile güzel bir tatile gitmedim, hiç otelde kalmadım. Sahilde oturan akrabalarımıza giderdik denize giderdik, buydu tatil işte o da ben çocukken, 3 kere falan. Koca çocukluğumda sadece 3 kez. Her şeyin ucuzu alındı, hep kısmak hep kısmak, okul kantininde gevrek değil tost yedim diye azar yemek, gazoz aldım diye neden bu paranın hepsini harcadın diye laf duymak... Bunların marka takıntısıyla alakası yok ki ama her şeyi en alt seviyeden yaşatacaksan neden çocuk yaparsın anlamam. Arkadaşlarımın bilgisayarı vardı bizde yoktu hep özenirdim. Kendime ait bir odam, dolabım, masam, yatağım olduğunda ben ortaokuldaydım. Müsriflik yapmayı elbette savunmuyoruz ama çocuğuna devamlı "yetinmeyi bil" kafasıyla yaklaşacak olan, bu zihniyette olan kimseye çocuk vermesin Allah. Onlara vereceğine nice çocuğu olmayan, çocuk olsa her şeyi önüne serecek ailelere versin.
O yüzden ben de bu konuda çok netim, ben hayatımda asla "anne olmak istiyorum bana ne" kafasıyla çocuk yapmayacağım. Benim imkanlarım düzgün olmazsa Allah sakın bana bir evlat nasip etmesin. Ben o çocuğa "yok, alamıyorum" diyeceksem vermesin inşallah bana çocuk falan.
Allah bütün çocuklara elinden geleni lafta değil gerçekten yapan ebeveynler versin.Hiçbir çocuk parasızlıktan boynunu bükmeyi haketmiyor çünkü.