Bebek Beslenmesi hicbir şey yemeyen oglum. delirecegimm...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zynmhm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
527
418
123
35
Ankara
ne olur biri bana bir şeyler önersin. 18 aylik oglum kahvaltida verirsem 5-6 zeytin yiyor. ben genelde 2-3 veriyorum ki iyice doymasin diğerlerini de yesin diye. ona rağmen 2-3 zeytini yiyor ve başka bir şey yok. öğlen yok. aksam yok. değişik değişik şeyler yapıyorum. bir çoğunun tadına bile bakmıyor. eskiden sevdiği çorbalar falan vardı şimdi hic birine ağzını bile açmıyor. verirsem kraker tarzı vs. vermezsen yine yok. ara sıra belki bir muz ya da biraz nar. yani günlük beslenmemiz sabaha karsi biberonla bebe biskuvili süt. kahvaltı 2-3 zeytin. öğlen yok. aksam yok. yatarken yine bebe biskuvili süt. delirecegim. artık psikolojim bozuldu. bir hevesle yapıp yapıp önüne getiriyorum ağzını bile açmıyor. ne olur bi tavsiye verin.

eskiden istahi cok iyiydi. dalga geciyorlardı adamı da yer diye :-( 2 ay öncesine kadardi. dr gecen gun kilo boy iyi dedi ama biraz daha böyle yemezse gelisemeyecek. sipraktin mi versem :-( bir de cok hareketli nasıl bu enerjiyi buluyor. içtiği 2 biberon süt bir çocuğu nasıl doyurur. corba yetmezse tavuk tavuk yetmezse et kofte sulu yemekler patates kızartması değişik omletler. borek ve hepsini deniyorum. geçen sigara boregi yedi bi tane. sonrası yine yok.

Sipraktin deneyebilirsiniz, bir de sevdiği reklam video falan izleyerek yedirmeye çalışın ben öyle yediriyorum, ısrarla kaşığı getirip götürün ağzını açana kadar benim belim tutuluyor du artık düşünün ve o bi şekilde pes edecektir sizin ısrarla yedirmeye çalıştığınızı gördükçe başka çaresi olmadığını kabul edecektir, tabi sinirlenmeden yavaş hareketlerle bunu tekrarlayın bir saat bile sürse bırakmayın. Sevdiği meyve suyu veya içecek te bulunsun tepside bir kaşık içecek verin ikinci kaşıkla mesela ekmek doğranmış herhangi bir çorba bu şekilde az az tutun en başta miktarı usanmasın gittikçe porsiyon büyütün reklam falan izlemeyi sevmiyor sa oyalanacağı lego vs. gibi meşgul edecek bir oyuncak koyun önüne doğru olup olmadığını tartışılır ama böyle yöntem ler e mecbur kalıyoruz bu dönemde iştahsız oluyorlar başka sormak istediklerin varsa yardımcı olmak isterim inşallah faydalı olur

sutu biskuvisz deneyin
zeytin bebek besini deildir
spiraktin debeyebilirsiniz , yanetkisini bilitosunuz iulaci biliyorsaniz
hirçinlik uykusuzluk vs yaparsa hemen birakirsiniz ilaci

doğru ya da değil her turlu öneriye açığım. artık o kadar daraldım. video çizgi film izlerken ugrasiyorum ama kaçıp gidiyor. arkasına koşuyorum. bir tanecik hmm ne guzel bak falan diyerek kaçıyor başka şeylerle uğraşıyor. kaşığı ağzına goturdukce eliyle itiyor. dün sipraktin verdim aksam biraz daha iyiydi. uzun zamandır ilk kez ben önüne getirmeden mutfakta yanıma gelip mama istedi.

sutu biskuvisz deneyin
bebe biskuvisiz deneyim bir de. sadece zeytin sevdiği için mecburen veriyorum. peynir yumurta ağzına surmuyor zaten. değişik omletler krepler denedim. bir ara yedi onları da bıraktı.

sutu biskuvisz deneyin
Zeytinin Bebek besini olmamasının sebebi nedir?
18 aylık olmuş bir Bebek sofradaki her şeyi yiyebilir deniyorsa zeytinin zararı nedir?

bir zarari yok anladığım kadarıyla ama besleyiciligi yönünden dedi arkadaş diye düşünüyorum.
Ben bir yaşından beri veriyorum buara sıkıldı ama önceden çok yerdi.
Ben de tam bir zeytinciyimdir çok severim.
Kafama takıldı yanlış mı yapmışım şimdiye kadar.

Ben bir yaşından beri veriyorum buara sıkıldı ama önceden çok yerdi.
Ben de tam bir zeytinciyimdir çok severim.
Kafama takıldı yanlış mı yapmışım şimdiye kadar.
yok canim zeytin yani ne zarari olacak. en faydalı yağın zeytin yagi olduğunu düşünürsek ben ek gıdaya başladım başlayalı veriyorum. kabuğunu soyar ezèr verirdim. peynirin yumurtanın yerini tutmaz anlamında söyledi arkadaş ben öyle anladim. yoksa bir yanlış yok ortada :)

Zeytinin Bebek besini olmamasının sebebi nedir?
18 aylık olmuş bir Bebek sofradaki her şeyi yiyebilir deniyorsa zeytinin zararı nedir?
zarari yokdur da yumurta sut yigurt peynir falan yemesi lazim
yiyemez demedimki
yemesinin bi faydasi yok demek istemistim

evet aynen o anlamada dedim canim zarar soz konusud eil yanlis anlama olmasin*midede bosa yere tutuyor diyelim :)

bebe biskuvisiz deneyim bir de. sadece zeytin sevdiği için mecburen veriyorum. peynir yumurta ağzına surmuyor zaten. değişik omletler krepler denedim. bir ara yedi onları da bıraktı.
biskuvi midesini tok tutuyor olabilir
kilosu nasil ?
genelde doktorlar kilo sorunu varsa spiraktin oneriyoalr yani gelisim geriligi mevcutsa
hiç bi sekilde yumurta et vs tuketmiyoirsa kansizlikda olabilir kan tahlilinde hemoglobine bakilmali belkide, kansizlik varsa oda istahsizlik yapabilir, o zaaman kisir donguye dönUSECEKDIR , yeemdigi için kansiz olacak, knaiszlik yuzune istah kapanacak vs oyle suurnup gider durum

kendi yemesini denedinmi ? iki kaiskda olsa kendi yemeye çabalasa yutsa belki sever çorbaisni vs
çorbayi biberona koymayi deneyebilirsin
biberon bu yas için biraz abartici ama çaresiz kaldigin için bi oneri sadece
çorbada içse gunluk bi kofte kdr et tuketmesi lazim gelisim çagindaki çocugun, yada bir yumurta, en az 500 ml sut birde, sut yagli olmasi lazim

ben gunluk sut evriyorum su an çocklarima kuçuk 2 yasinda
simdiye kdr devam sutuydu bu hafta artik gunluk sute geçtim, ikisinide yagli aliyorum
burada kirmizi kapakli yagli oalnlar Tr de hangi renkdi unuttum

kilosu boyu doktora göre cok iyi 11.600 kilo bana göre az gibi geliyor yani 12 bucuk kiloları falan duydukça. kendi yemesi için önüne koyduğunda ağzına kesinlikle gitmez o kasik genelde yere dökmek için kullanır. kansızlık vardı daha önce evet. ama ı dönem istah da h8cbir sorun yoktu. yeniden bir baktirmak lazım. kofte ağzına sürmüyor. tavuk et tarzı da canı isters3m zaten marketten kasaptan tavuk vermek istemiyorum bulursam organik veriyorum genelde. kofte dışında makarnayı kiymali falan denedim onu bile yemedi bormald3 haşlanmış sade makarnayi salcali makarnayifalan yer. şaştım kaldim.

dr umuza gittik 2 gün önce. hastaydı yavrum.iştahsızlıgını da sordum. dr en iyi yöntemin aç bırakmak olduğunu söyledi.ama 1-2 öğün değil. 2-3 gün. ama 2-3 gün nasıl aç bırakırım çocuğu. en azından sütünü içip meyvesini yemesi yeterlidir herhalde. iyileşsin deneyeceğim. ama zaten bunlar dışında bir şey yemiyor ki. sigara böreği falan yaparsam biraz tırtıklıyor bir kaç gündür. başka bir şey yok. oof off...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…