Hipotiroid hastalığı olup hızlı kilo veren var mı

ozsahozsah

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013
18
0
Hipotiroid hastasıyım ilaç kullanmaya başladıktan sonra inanılmaz kilo aldım.şuan zayıflamaya çalışıyorum ancak 1 kilo verebilmisim yoruldum artık.yardımmmmm lütfennnn

Kendimce evde spor fln yapıyorum birde açlıkotu aldım o bile kâr etmiyor ya.20 günde bir kilo zor vermişim 15 kilo fazlam var

Ben yillardir hasimoto hastasiyim. Hipotiroitin cok ilerlemis sekli ve omur boyu ilac kullanimi gerekiyor. Hastalik doruk noktasina ciktiginda bir ayda 10 kg almistim. Ilac tedavisinin yanisira spora basladim ve doktorumun da dedigine gore spor hastaligima cok pozitif etki etmis. Iki yildir duzenli spor yapiyor, dengeli beslenip ilacimi kullaniyorum. Spora basladigim ilk aylarda kilolarimi verdim. Aerobik, yuruyus, kosu, yuzme tarzi kardio sporlari tiroit hastalarina cok iyi geliyor. Sorulariniz olursa severek yanitlarim. Sunu da unutmayin ki hormon seviyeleriniz normallesene kadar vucut kilo vermekte direnecektir. Biraz zaman alan bir sey.

Ayrica ilac kilo aldirmaz tam tersi metabolizmayi hizlandirdigi icin verdirir bile. Hizli kilo alimi hastaliktan dolayi oluyor. Birden 10kg gibi buyuk miktarlarda kilo artisi yasanabiliyor.

Bende ters tepti galiba ilaca başladıktan sonra hızla kilo aldım.ilaç kullandigim sürece vücut hep şiş. tsh de normal seviyede gittiği halde

Bende ters tepti galiba ilaca başladıktan sonra hızla kilo aldım.ilaç kullandigim sürece vücut hep şiş. tsh de normal seviyede gittiği halde

Cok ilginc. Biraz yuruyus, aerobik tarzi sporu denedin mi vucuttaki odemi onluyor. Hangi ilaci kullandigini bilemiyorum ben yurtdisindayim 100mg lik euthyrox tablet aliyorum. Doktoruna bu ilaci ya da muadilini sorabilirsin ben yillardir kullaniyorum ve cok memnunum. Yavas kilo verme isi maalesef tiroitte oluyor ben de cok hareket ettigim halde veremem hemen ama sporun cok faydasini gordum hastaligimda.

Ayrica ultrasonla baktirmanizi da tavsiye ederim. Kan testlerinde benim degerlerim de normal cikiyordu ultrasonda belli olmustu.

X