• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiteroskopi olacagım..

16bursa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
58
1
86
Bursa
selam arkadaslar....salı gunu hıteroskopı olacagım..nasıl bır operasyon bılgılendırırsenız sevınırım..aslında gerek yok dedı ama dr yınede bakalım dedı...2.mıcro denememıze baslamadan once...ılkı olumsuz sonuclanmıstı bılıyorsunuz...bılgılendırırsenız sevınırım arkadaslar...sımdıden tsk ederım emeklerınıze..

Benim de geçen ay histereskopim oldu. Iki çeşidi var biri tanısal, diğer operetatif, benim ki operatifti. Doktor embriyolar daha iyi tutunsun diye rahmimi üçgen hale getirdi. Ben anesteziyle oldu, hiç bir şey hissetmedim. Uyanınca bir iki saat sancım oldu, bir ağrı kesiciyle geçti bir daha da ağrım olmadı. 3. Denemem gelecek ay, umarım faydası olur...

selam bende yaptırıcam....arkadaşım geçen hafta yaptırdı elıfzeynep in dediği gibi narkoz almış ve fazla ağrısı olmamış şimdi dondurulmuş emruyoları transfer edcekler....rabbım kolaylık versın ...ben ıkı uç ay sonra gıtmeyı duşnuyorum.....gelişmeleri yazarsın canım ..inş bebişine kavuşursun...herkes de kavuşur inş....dua ile....elıfzeynep canım inş herşey yolunda gıder senınde....

hitoroskabiyi dok neden önerdi ben hiç duymadım 2mikro 1de dondurulmuş tedevi oldum 2tane kimyasal gebelik oldu bendemi bu yonteme baş vurmalıyım

hitoroskabiyi dok neden önerdi ben hiç duymadım 2mikro 1de dondurulmuş tedevi oldum 2tane kimyasal gebelik oldu bendemi bu yonteme baş vurmalıyım

oncellikle sagolun arkadaslar..ALLAHIM herkese annelık duygusunu tattırsın...ukba bebgın tutmama nedenı 3 taneymıs ...kadın erkek ve rahım faktoru...rahıme bakacakkı tutnmamasına sebep bı neden varmı dıye..bence sende oner doktoruna..boylece olmama nedenı 2 ye ınecek ...benım esımın sperm hareketsızlıgı vardı..gecen ay mıkro denedık...son anda tutnamamıslar...martta 2.yı deneyecegız ınsallah...ALLAH kımsenın kucagını bos bırakmasın:Saruboceq::Saruboceq:

selam bende yaptırıcam....arkadaşım geçen hafta yaptırdı elıfzeynep in dediği gibi narkoz almış ve fazla ağrısı olmamış şimdi dondurulmuş emruyoları transfer edcekler....rabbım kolaylık versın ...ben ıkı uç ay sonra gıtmeyı duşnuyorum.....gelişmeleri yazarsın canım ..inş bebişine kavuşursun...herkes de kavuşur inş....dua ile....elıfzeynep canım inş herşey yolunda gıder senınde....

teşekkürler canım

oncellikle sagolun arkadaslar..ALLAHIM herkese annelık duygusunu tattırsın...ukba bebgın tutmama nedenı 3 taneymıs ...kadın erkek ve rahım faktoru...rahıme bakacakkı tutnmamasına sebep bı neden varmı dıye..bence sende oner doktoruna..boylece olmama nedenı 2 ye ınecek ...benım esımın sperm hareketsızlıgı vardı..gecen ay mıkro denedık...son anda tutnamamıslar...martta 2.yı deneyecegız ınsallah...ALLAH kımsenın kucagını bos bırakmasın:Saruboceq::Saruboceq:

problemimiz de aynıymış canım allah yüzümüzü güldürsün inşallah

selam arkadaslar....salı gunu hıteroskopı olacagım..nasıl bır operasyon bılgılendırırsenız sevınırım..aslında gerek yok dedı ama dr yınede bakalım dedı...2.mıcro denememıze baslamadan once...ılkı olumsuz sonuclanmıstı bılıyorsunuz...bılgılendırırsenız sevınırım arkadaslar...sımdıden tsk ederım emeklerınıze..

canım inş hayırlı olsun,,,,histeroskopi aslında korkulacak bişey değil işin iç yüzünü öğrendikten sonra hatta yapsınlar diye de doktorun yüzüne bakıyorsun,,,,,kesinlikle anestezi al derim ben,,,,beni anestezisiz almışlardı doktora küfretmiştim,,,,ağrı eşiğin önemli burada,,,ama riske atma anestezi al muhakkak,,,,,,,anında olan yapışıklıkları açabiliyorlar,,rahim içi görülebiliyor yani,,,,,,KORKMA seve seve gir arkadaşım,,,,

canım inş hayırlı olsun,,,,histeroskopi aslında korkulacak bişey değil işin iç yüzünü öğrendikten sonra hatta yapsınlar diye de doktorun yüzüne bakıyorsun,,,,,kesinlikle anestezi al derim ben,,,,beni anestezisiz almışlardı doktora küfretmiştim,,,,ağrı eşiğin önemli burada,,,ama riske atma anestezi al muhakkak,,,,,,,anında olan yapışıklıkları açabiliyorlar,,rahim içi görülebiliyor yani,,,,,,KORKMA seve seve gir arkadaşım,,,,

tesekkur ederım arkadasım cesaretlendırdıgın ıcın..nasıl bı operasyon...hastanede yatıs oluyormu...yoksa cıkabılıyormusun dınlendıkten sonra bılgılendırırsen sevınırım..ALLAH dualarımızı kabul etsın canımm..:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşlar bende histereskopi oldum çok korktum ama korkulacak hiç bişey yokmuş uyandıgında normal hayatına dönüyosun ama mutlaka doktorunu iyi seçmeniz gerekiyo 1 ay sonra tüp bebek tedavime hemen başladık poliplerim vardı onalr temizlendi düşük olmasın diye ama ilk tedavimde düşük oldu nasıl oluyo bende anlamış deyilim allah yardımcımız olsun ne kadar zorluklar çekerek anne oluyoruz

tesekkur ederım arkadasım cesaretlendırdıgın ıcın..nasıl bı operasyon...hastanede yatıs oluyormu...yoksa cıkabılıyormusun dınlendıkten sonra bılgılendırırsen sevınırım..ALLAH dualarımızı kabul etsın canımm..:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım aslında hiç korkulacak birşey değil,,,,,,,,ama ben doktorluk ruhu olmayan,,vicdansız bir kalasın eline düştüm bana anestezi falan denilmedi bile aslında ağrı eşiğine göre genel yada lokal olarak yapılıyormuş,,,,operasyondan sonra hastaneden çıkıp sinirimden saatlerce yürüyüp ağlamıştım ,,,,isyandı benimki,,yanımda kimse yoktu,,yürüyecek halim de yoktu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ufff neyse,,,,,lokal alman yeterli olacaktır ,,,,kameralı bir düzenekle rahim içine ilaçlı sıvı verilerek girildi ve yapışıklıklar açıldı ,,tıkanıklığı yaratan parçadan örnek alındı(incelenmek üzere)bebeğin duruş yerine bakıldı...vs,,,,,,,,işlem bundan ibaret,,,, canım benim başıma gelen senin başınada gelecek diye birşey yok (sakın bunu unutma),,,,bana yapan tam bir kalastı,,,,,,,,,,,,ama tavsiyem az da olsa anestezi al,,,,sevgiler

Histeroskopi Nedir?

Histeroskopi rahim ağzı ve rahim boşluğunun vajinal yoldan rahim içerisine optik bir cihaz yerleştirilerek izlenmesidir. Bu işlem yapılırken kullanılan alet veya aletlere histeroskop denir.

Kısırlık nedenlerinin araştırılması, anormal vaginal kanama nedenlerinin araştırılması, doğumsal anormalliklerin tanısı gibi tanısal amaçlarla ya da daha önceden varlığı tespit edilen myomların ya da poliplerin çıkarılması, doğumsal şekil bozukluklarının operasyonu gibi tedavi edici amaçlarla da histeroskopi yapılabilir.

İşlemin uygulanması

Hastaya sadece tanısal amaçlı histeroskopi yapılacaksa ameliyathane koşullarına ve genel anesteziye de gerek olmayabilir. İşlem için hasta jinekolojik muayene masasına yatar ve vajen ve rahim ağzı antiseptik sıvılarla temizlendikten sonra lokal anestezi uygulanır.

Ardından genellikle rahim ağzının genişletilmesine gerek duyulmadan 0,5 cm çapında bir optik cihaz rahim içerisine yavaşça yerleştirilir ve aynı zamanda içeriye karbondioksit gazı veya sıvı verilerek rahim içerisi monitörden izlenir.

Anormal görülen dokulardan doku örneği de alınarak tanı için patolojik incelemeye gönderilir.

Hastalar genellikle işlemi yarıda bırakacak kadar ağrı duymazlar ve histeroskopi 5-10 dakika içerisinde tamamlanır.

Operatif (cerrahi) histeroskopi ise laparoskopi ile benzer koşullarda yapılır. Burada kullanılan optik alet ve cihaz daha kalın olduğu için rahim ağzı genişletilerek içeriye yerleştirildikten sonra uygun cerrahi işlem yapılır. Yapılan işlemin özelliğine göre 15 dakika ile 1 saat arasında sürebilir.

Histeroskopinin Riskleri Var mıdır ?

Tanısal histeroskopide çok az komplikasyon görülür ve hayatı tehdit edici bir sorun hemen hemen hiçbir zaman yaratmaz.

Operatif histeroskopiler biraz daha deneyim gerektiren daha zor işlemler olduğundan 1 - 2 / 100 oranında komplikasyon meydana gelir.

İşlem esnasında rahim delinmesi (uterin perforasyon) en sık görülen komplikasyondur, ancak oluşan delikler çoğunlukla başka ek bir cerrahi girişime ihtiyaç olmadan izlem ve ilaç tedavileriyle kendi kendine iyileşir.

Operatif histeroskopi yapılacağı zaman sıklıkla aynı anda rahmin dış yapısını da görmek ve oluşabilecek komplikasyonlara engel olmak için laparoskopi de uygulanabilir. Bu konu yapılacak işlemin zorluğuna ve kendisinin deneyimine göre hekimin vereceği bir karardır.

Diğer bazı komplikasyonlar da işlem esnasında rahmi genişletmede kullanılan sıvılara bağlı olarak oluşabilir. Ciddi allerjik reaksiyonlar, vücut ısısında düşme, pıhtılaşma problemleri, solunum güçlüğü, akciğerde sıvı birikimi (pulmoner ödem) bunlar arasındadır. Ancak işlem süresinin çok uzatılmaması, alınan sıvı miktarının cerrah tarafından sıkı kontrolü ve deneyim ile bu tür bir problem de nadiren görülmektedir.

Histeroskopi Sonrası..

Histeroskopiyi takip eden birkaç günde bir miktar vajinal akıntı ve kramplar hissedilmesi normaldir. Bunun için basit ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.

Histeroskopinin yapılabilmesi için rahim ağzı genişletildiğinden enfeksiyon gelişmemesi açısından cinsel ilişkiden birkaç gün kadar kaçınılmalıdır.

Genellikle bir gün içinde normal aktivitelere dönülebilir.

16 bursa aslında histeroskopi pekte korkulacak bir şey değil bende geçen hafta yaptırdım. anestezi yapılacak işleme göre değişir. bana tanısal amaçlı yapılmıştı ve anesteziye gerek görmedi doktor.allahtan bi şey çıkmadı. eğer yapışıklık, miyom, kist gibi şeyler varsa her ihtimale karşı anestezi yapabiliyorlar. zaten önce damardan anestezi yapılacakmış gibi iğneyi hazırlıyorlar. herhangi bir şey varsa bebeğin tutunmasını engelleyebilecek operasyon için anestezi yapabiliyorlarmış. operasyon ihtimali yoksa anesteziye hiç gerek yok bence. ben pek ağrı hisstmedim.işlemden sonra 4-5 gün gibi kanama olabiliyor.

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Normale yaklaşık 30 günde bir adet görürüm. Geçen ay histereskopi yapıldı. Bugün 36. gün hala adet görmedim. Daha önce histereskopi yaptıranlarda bu tip düzensizlikler olmuş muydu?

meraba bende adet gecikmesi olmamıştı ama üç ay çok kanamam oldu Belki hamilesindir bana doktorum bu işlemden sonra kendiliginden hamile kalabilecegimi söylemişti

sanmıyorum canım bizde asıl sorun erkek infertilitesi ama keşke nerdeee...

neden olmasın..ALLAH buyuk...umarım tahmın edılen seydır..bılgılendırmeyı unutma arkadasım...saolun verdıgınız bılgıler ıcın...rahatladım gercektenn....salı gunu oluyor ıslem..kısmetse marttada 2.mıkro olacak...ınsallah bu sefer yıkım olmaz:Saruboceq::Saruboceq:

16Bursa sana çok geçmiş olsun yarın inşallah hepsi bitecek , sonu hüsran olmaz ben histereskopiden sonra tüp bebekte hemen hamile kaldım Emriyo kalitesi bozuk oldugu için oda yanlış merkezi seçtigim için bebek yaşamadı. İçini rahat tut allah gönlüne göre versin

neden olmasın..ALLAH buyuk...umarım tahmın edılen seydır..bılgılendırmeyı unutma arkadasım...saolun verdıgınız bılgıler ıcın...rahatladım gercektenn....salı gunu oluyor ıslem..kısmetse marttada 2.mıkro olacak...ınsallah bu sefer yıkım olmaz:Saruboceq::Saruboceq:

canım kolay geçer umarım.. bu arada ben pazar günü adet gördüm

Back
X