hocam banada bilgi verirseniz sevinirm.

esyu01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2015
13
2
34
iyi günler hocam ben adanada oturuyorum burada 1 tüp bebek tedavisi denedik 40 yumurta toplandı 4 adet döllenme oldu ve 2 transter yapıldı sonuç negatif daha sonra daha çok araştırma yaptımızda eşimde globozoospermia %100 çıktı ve
Kalsiyum İyonofor tedavisini duydum ama adanada yapan merkez bulamadım
sizi kanal 7 programında gördüm çok umutlandım konuşmalarınızdan çünkü psikolojimiz çok bozuldu %80 dr olur demişti ama yıkıldık 1 yıl ara verdik toparlanmak için
şimdi tekrar denemek istiyoruz ama biraz endişeliyiz sizinle görüşmek istiyoruz sizce tekrar denemelimiyiz önce allah sonra size güvenmek istiyorum çünkü sizin insanları anladıgınızı ve vicdanlı olduğunuzu biliyorum programdada gördüm bunu lütfen msj cevap verin hocam aeo iyi günler.

iyi günler hocam ben adanada oturuyorum burada 1 tüp bebek tedavisi denedik 40 yumurta toplandı 4 adet döllenme oldu ve 2 transter yapıldı sonuç negatif daha sonra daha çok araştırma yaptımızda eşimde globozoospermia %100 çıktı ve
Kalsiyum İyonofor tedavisini duydum ama adanada yapan merkez bulamadım
sizi kanal 7 programında gördüm çok umutlandım konuşmalarınızdan çünkü psikolojimiz çok bozuldu %80 dr olur demişti ama yıkıldık 1 yıl ara verdik toparlanmak için
şimdi tekrar denemek istiyoruz ama biraz endişeliyiz sizinle görüşmek istiyoruz sizce tekrar denemelimiyiz önce allah sonra size güvenmek istiyorum çünkü sizin insanları anladıgınızı ve vicdanlı olduğunuzu biliyorum programdada gördüm bunu lütfen msj cevap verin hocam aeo iyi günler.
Merhabalar : Sperm değerlendirmesinde bir kaç farklı kriter vardır. "Kruger kriterleri" özellikle spermdeki şekil bozukluklarını (morfolojı)göz önüne alan mikroskobik bir değerlendirme metodudur.
Özel bir boyama sonrası sperm şekil (morfoloji) özellikleri incelenerek sperm örneğinin fertilite (doğurganlık) kapasitesi belirlenir.Sperm baş, boyun , kuyruk kısımlarından olusur. Kruger kriterler ile baş, akrozom, çekirdek, boyun, kuyruk ve orta parça anormalikleri değerlendirilmektedir. Örnegın yuvarlak , toplu iğne başı seklınde olan Globozospermia adı verılen şekıl bozuklugunda akrozom(akrozom:yumurtanın dış kısmını yapışacak olan enzimleri taşır) ya yoktur ya da cok kücüktür.Bu şu anlamına gelmektedir ki böyle anomaliye sahip spermlerin dölleme kabiliyeti yoktur.Bu veriler morfoloji ile fertilizasyon( döllenme) arasındaki korelasyonu net bir şekilde ortaya koymaktadır.Sızın durumunuzda spermler cok deneyımlı ellerde ,kalıtelı yuksek teknolojıye sahıp merkez ve laboratuvarda özel boyama yapılarak morfolojık olarak degerlendırılmelı .Bu degerlendırme sonucuna gore yıne aynı durum soz konusu ise spermler cok ilerı teknolojı ıceren laboratuvarda secılmelı. mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılmeli. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Döllenme problemlerınde Ca iyonofor denılen bazı kımyasallar ıle sperm aktıvasyonu yapılabılmekte ve döllenme oranı artırılabılmekte . Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.