Hollanda'yi sevmeyenler

Merhaba arkadaslar,
2012 den bu yana bir ayagim Hollanda'da, 2014 ten beri tam anlamiyla burada yasiyorum (Den Haag). Esim burali oldugu icin simdilik buradayiz. Onceden iki yil Amerika'da cesitli eyaletlerde ve bati Kanada'da yasadim, iki yila yakin da Londra'da yasadim. Turist olarak sayisiz ulke gezdim. Yasadigim, gezdigim ulkelerde hala gorustugum insanlarla guzel arkadaslik iliskileri kurdum. Ama... Hollanda kesinlikle yasanacak bir yer degil, hayat cok pahali (Ingiltere'de yasamak daha ucuz), insanlari irkci ve cok soguk, sosyal hayat diye birsey yok, yemek kulturu yok, asiri milliyetciler ve herseyin en iyisini kendileri biliyor (!), Hollandali biriyle arkadas olmak imkansiz denecek kadar zor (esimin ablasina bu fikrimi soyledigimde "cunku bizde arkadaslik ilkokulda baslar, okul yillarinda arkadas oldugun kisilerdir yetiskinlik donemi arkadaslarin" dedi. 3 yila yakindir buradayim ve bir tek Hollandali arkadasim yok. Komsuluk yaptigim tek aile Ingiliz-Hintli expat bir aile (15 yildir burada yasiyorlar ve onlarin da hic Hollandali arkadasi olmamis). Bu gune kadar gezip gordugum, yasadigim ulkeler arasinda sevmeyi basaramadigim tek ulke burasi oldu. Acaba benim gibi dusunen var midir merak ettim ve boyle bir konu actim. Sevgiyle kalin.
Selam canım ne güzel yazmışsın bende rotterdam yakınlarında yaşıyorum burda türk neredeyse hiç yok ÇOĞU Hollandalı aslında iyileride var aralarında ama Dediğin gibi ÇOĞU ırkçı yani senin onlar gibi olmadığını her halleriyle sana hissettiriyolar. Şimdi kızım groep 1 e başladı aslında Allahtan çocuklarda dışlama diye birşey yok yoksa Çocuğum için çok üzülürdüm
Özellikle öğretmeninin hareketlerini takip. Ediyorum çocuğuma nasıl davranıyor diye, düşün yani... kızıma soruyorum falan filan bende sevmiyorum pek burayı ama şimdilik mecburum bi zaman daha burda kalmaya beni bıraksalar vala Türkiye'den dışarı adımımı atmam

Selam canım ne güzel yazmışsın bende rotterdam yakınlarında yaşıyorum burda türk neredeyse hiç yok ÇOĞU Hollandalı aslında iyileride var aralarında ama Dediğin gibi ÇOĞU ırkçı yani senin onlar gibi olmadığını her halleriyle sana hissettiriyolar. Şimdi kızım groep 1 e başladı aslında Allahtan çocuklarda dışlama diye birşey yok yoksa Çocuğum için çok üzülürdüm
Özellikle öğretmeninin hareketlerini takip. Ediyorum çocuğuma nasıl davranıyor diye, düşün yani... kızıma soruyorum falan filan bende sevmiyorum pek burayı ama şimdilik mecburum bi zaman daha burda kalmaya beni bıraksalar vala Türkiye'den dışarı adımımı atmam

Cocugunuza farkli davranmadiklarina cok sevindim, Ingiliz komsumun cocuklari da Hollanda okullarinda okuyor, onlarin cocuklarina da herhangi bir ayrimcilik yapilmamis.
Sanirim irkci olarak nitelendirebilecegim kesimin problemi yabanci olmamiz degil Turk olmamiz.
Cunku Hollandaca bilmedigimden insanlarla Ingilizce konusuyorum ve Turkler dahil herkes istisnasiz Ingiliz veya Kanadali oldugumu saniyor. Turkum dedigimde surati eksiyenler irkci dediklerim (her surat ifadesi degisen tabi ki irkci degil - kimi saskinliktan. Esimin ailesiyle ilk tanistigimda sok gecirmislerdi "hic Turk'e benzemiyorsun demislerdi. Halbuki sarisin falan degilim gayet de Turk'e benziyorum ama "hayirdir biyikli mi bekliyordunuz Turk olunca" demistim :KK70:).
Benim oturdugum yerde biraz Turk var, annem ziyarete geldiginde bir hanimla tanistik, bana kahvaltiya davet ettim, sagolsun geldi ama ziyareti ve muhabbeti cok rahatsiz ediciydi o_O bir daha aramadim, o da aramadi (iyi de oldu). Turkiye'de yasamanin artisi-eksisi tartisilir, ben zaten Turkiye'de yasamaktan pek memnun olmadigim icin saydigim ulkelerde yillarimi gecirdim ama is vs cok ciddi bir gerekce olursa tabi ki vatanima donerim.

Cocugunuza farkli davranmadiklarina cok sevindim, Ingiliz komsumun cocuklari da Hollanda okullarinda okuyor, onlarin cocuklarina da herhangi bir ayrimcilik yapilmamis.
Sanirim irkci olarak nitelendirebilecegim kesimin problemi yabanci olmamiz degil Turk olmamiz.
Cunku Hollandaca bilmedigimden insanlarla Ingilizce konusuyorum ve Turkler dahil herkes istisnasiz Ingiliz veya Kanadali oldugumu saniyor. Turkum dedigimde surati eksiyenler irkci dediklerim (her surat ifadesi degisen tabi ki irkci degil - kimi saskinliktan. Esimin ailesiyle ilk tanistigimda sok gecirmislerdi "hic Turk'e benzemiyorsun demislerdi. Halbuki sarisin falan degilim gayet de Turk'e benziyorum ama "hayirdir biyikli mi bekliyordunuz Turk olunca" demistim :KK70:).
Benim oturdugum yerde biraz Turk var, annem ziyarete geldiginde bir hanimla tanistik, bana kahvaltiya davet ettim, sagolsun geldi ama ziyareti ve muhabbeti cok rahatsiz ediciydi o_O bir daha aramadim, o da aramadi (iyi de oldu). Turkiye'de yasamanin artisi-eksisi tartisilir, ben zaten Turkiye'de yasamaktan pek memnun olmadigim icin saydigim ulkelerde yillarimi gecirdim ama is vs cok ciddi bir gerekce olursa tabi ki vatanima donerim.
Bişey sorucam eşim buralı yazmışsın hollandalımı kendisi yoksa türk olupda Hollanda doğumlumu ??? onu merak ettim
Birde ben Türkiye'de yaşamak isteyişimin sebebi Ne annem babamın ne kardeşlerimin ne de en yakın Arkadaşlarımın burda yanımda olamaması herhalde ben çocukluğumu özlüyorum çok erken evlendim Başımda kavak yelleri herhalde onunda etkisi büyük ama pişman Değilim tabi maşallah evliliğim çok iyi bende hollandaca çok iyi biliyorum sayılmaz ama yinede konuşabiliyorum diyelim Benimkisi biraz daha cesaret işi işte pek cesaretim olmadı bu zamana kadar olsaydı zaten şu an süper konuşuyo olurdum

X