• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1622034776.jpg

1622034792.jpg

1622034873.jpg

1622034953.jpg

1622035008.jpg

ENDONEZYA
Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüz ölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 270 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.
Endonezya’nın tarihi hakkında bilinen en eski bilgiler, 4-5 bin yıl kadar önce, Malezya’dan halkın gelip yerleştikleri hakkındadır. Eski çağlardan beri ülkenin üzerinde bulunduğu adaların deniz ticaretinde ehemmiyeti çok büyük olmuştur. Bu sebepten, halk genellikle denizci veya tüccardı. Tarih çağlarında ülke, Çin, Hindistan, İran ve Bizans İmparatorluğunun deniz ticâret yolu idi. Hâlen bu özelliğini korumaktadır. Eski çağlarda ticâret gemileri buraya uğrar, baharat, reçine ve değerli kereste alırlardı. Ticâretteki bu ehemmiyeti sebebiyle, dünyanın çeşitli yerlerinden Endonezya’ya gelip yerleşen insanlar ülkede yeni fikir ve geleneklerin yerleşmesine sebep olmuşlardı. Bu devirlerde ülkede aşîret idâreleri krallık hâline geldi. Öyle ki her ada ayrı bir krallıktı. Yedinci ve on üçüncü asırlara kadar bölgenin en güçlü krallıkları, Sumatra ve Cava krallıkları idi. Güçlü olmalarının bir neticesi olarak da bölge ticâretine hâkimdiler. On ikinci ve on beşinci yüzyıllarda Hindistan ve Malezya’dan ticâret için buraya gelen Müslüman tâcirler İslâmiyetin yayılmasına vesile olmuşlardır.
Ülke, en kalabalık İslam nüfusunu barındırır.

Ekonomide tarımın hala kuvvetli bir ağırlığı bulunmaktadır. Fakat bağımsızlığına kavuştuğundan beri sanâyi, mâdencilik ve ticârette çok önemli ilerlemeler kaydedilmiş ve bu ilerlemeler devam etmektedir. Topraklarının sadece %7,5’u ekilebilir durumdadır. Sulanabilen arâzilerde senede iki defa mahsul almak mümkündür. Ayrıca orman ürünü ihraç eden ülkeler arasındadır. Ülkede en çok ekilen tarım ürünü pirinçtir. Pirincin çok yetiştirilmesine rağmen, halkın temel beslenme maddesi olduğu için ülke ihtiyacını dahi karşılayamamaktadır. Ekilebilir arâzilerinin çoğunluğu Cava, Bali ve Sumatra adalarındadır. Bu durum nüfus dağılımının en etkili faktörüdür. Pirincin yanında çay, baharat, tütün, mısır, yer fıstığı, şeker kamışı, manyok, patates, kahve, soya fasulyesi yetiştirilen önemli ürünlerdir.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar. Bu hafta size sağlık, mutluluk bol huzur ile gelsin inşallah ❤️

@JES
@Mehfam
@H M
kk birinci noteri kk birinci noteri
@Nego
Life light Life light
@Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora Eleadora
@Less-is-More
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
Kukrim Kukrim
@Nosking
@Teyocan
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
yet07 yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
astrojurnal astrojurnal
@Harpy
firdefs firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
Irmak000 Irmak000
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
nelluniverso nelluniverso
@anneshirley
P Pussuk
selamlar herkese :)
endonezya nın bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum

Yok yoookkk, sen ki okuma neferisin, rica ederim hakkını ver 🤣😂🤣

Zamanım kıymetli ya😎Zevk vermiyorsa hiç üstelemiyorum ☺okunacak o kadar çok kitap var ki. Birini okusam diğerinin hatrı kalır gibi geliyor 😂😂

merkürün ikizlerse sen gene ikizlersin demek olur zaten. yükselen burcunun yönetici gezegeni hangi burçtaysa o senin kimliğinin en önemli parçasıdır.

Yaa 😍hızlı okuma eğitmeninden sonra bir de astrolog 😂 bir maden daha oldu benim için.
Bana başlangıç seviyesi bir şeyler tavsiyw edersen çok mutlu olurum. 🥰 yükselenim belli değil ama olsun artık.

Zamanım kıymetli ya😎Zevk vermiyorsa hiç üstelemiyorum ☺okunacak o kadar çok kitap var ki. Birini okusam diğerinin hatrı kalır gibi geliyor 😂😂

Yaa 😍hızlı okuma eğitmeninden sonra bir de astrolog 😂 bir maden daha oldu benim için.
Bana başlangıç seviyesi bir şeyler tavsiyw edersen çok mutlu olurum. 🥰 yükselenim belli değil ama olsun artık.

ay hellöööö

eğitmen mi kitap mı ?

Kitap daha iyi olur. İnstada çok fazla takip ediyorum. Hatta rektifikasyon ile görüştüklerim oldu ama çook dediler ya😏

barış ilhan'ın ve öner döşer'in temel seviye kitapları çok iyidir.
onları öneririm.
ruhsal astroloji kitabından da ay düğümlerini iyi öğrenirsiniz.
nuray sayarı vs bakmayın bile, tam şarlatanlık.

rektifikasyon kolay bir iş değil, ben eğitimini tamamladığımda 300den aşağı yapmam mesela.

Serenad Alıntıları

"Fyodor Dostoyevski ,insanın ancak acı çekerek olgunlaşacagını söyler."

"Gücü olmayan adalet acizdir ;adaleti olmayan güç ise zalimdir "

"Benim tezim bütün halkların,bütün kültürlerin birbiri hakkında önyargıya sahip olduğudur. Eğer bir gün bu önyargıyı kaldırabilirsek amacımıza ulaşabiliriz.Amaç nedir derseniz ;insanın degerinin sadece insan oluşundan geldiği;din,milliyet, cinsiyet,renk,siyaset gibi bir takım ön sıfatlarla ayrımcılığa ugratilmadığı bir hümanizm anlayışı "

onları öneririm.

rektifikasyon kolay bir iş değil, ben eğitimini tamamladığımda 300den aşağı yapmam mesela.
Popüler olarak twitburc dinçer bir de öner döşer takip ediyorum zaten. Diğer takiplerim daha eğitmen tarzında kişiler. Barış ilhan bilmiyordum onu takibe aldım. Kitapları da inceleyecem teşekkür ederim☺
300 çok iyiymiş ya🤭 1500 dedi bir kişi. 1000 diyen bir kişi daha vardı konuştuk anlaştık ama olmadı sonra kaldı. Benim gün de biraz muallak çünkü. 27-28 şubat 1 mart olabilirmiş. Kimlik 27 şubat.

onları öneririm.

Öner döşerin kitabı 150 liraymış ya😱

Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba

Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Ben sesli müzikle de okuyabiliyorum. Bu biraz odakla alakalı bişey odaklandığım zaman diğer şeyi duymam öğrencilik zamanımdan beri böyle.

Aynen katılıyorum size.😊😍 Bende nasıl başarıyorlar diyorum. 😍😊👏🏾 Ben işitselim mesela . Kitap okurken bir ses duysam dikkatim dağılıyor hemen 😊

Popüler olarak twitburc dinçer bir de öner döşer takip ediyorum zaten. Diğer takiplerim daha eğitmen tarzında kişiler. Barış ilhan bilmiyordum onu takibe aldım. Kitapları da inceleyecem teşekkür ederim☺
300 çok iyiymiş ya🤭 1500 dedi bir kişi. 1000 diyen bir kişi daha vardı konuştuk anlaştık ama olmadı sonra kaldı. Benim gün de biraz muallak çünkü. 27-28 şubat 1 mart olabilirmiş. Kimlik 27 şubat.

haaa gün belli değilse o daha da zor. normal o rakamlar. gün bulmak için 1 ay falan uğraşılıyor çünkü

beni bir öğretmenim ilkokuldayken sesli ortamda çalışmaya alış diye alıştırdı. aksine müzik ve gürültü yoksa konsantre olamıyorum ben de :(

Bunu bende klasik müzikle yapabiliyorum bir listem var baya Mozart, Beethoven falan.
Önceden sözlü müziklerle de okuyordum ama nasıl yapıyormuşum bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ konsantre olabiliyorsan sorun yok bence

evet hatta çok daha iyi konsantre olup okurum. ama açık olan şeyi asla duymam🤦‍♀️
mesela on şarkı bitmiş olur ben bir tanesinden bir nota bile duymam konsantre olduktan sonra

Ben sesli müzikle de okuyabiliyorum. Bu biraz odakla alakalı bişey odaklandığım zaman diğer şeyi duymam öğrencilik zamanımdan beri böyle.
Ne güzel.Şarkı sözleri dikkatimi çekince ben kopuyorum okuduklarimdan maalesef.Muzigimi dinleyeyimde sonra kitabıma devam edeyim
Memleket mi yıldızlar mi
Gençliğim mi daha uzak
Efkârlıyım efkârlıyım
Elini ver nerde elin
Aynen katılıyorum size.😊😍 Bende nasıl başarıyorlar diyorum. 😍😊👏🏾 Ben işitselim mesela . Kitap okurken bir ses duysam dikkatim dağılıyor hemen 😊
Bende de durum aynen böyle
beni bir öğretmenim ilkokuldayken sesli ortamda çalışmaya alış diye alıştırdı. aksine müzik ve gürültü yoksa konsantre olamıyorum ben de :KK43:
Süper😅siz sınavlara falan girerken yakınlarda düğün olsa iyi konsantre olurmuşsunuz 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X