- 27 Nisan 2019
- 5.130
- 13.301
- 198
selamlar herkese :)
ENDONEZYA
Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüz ölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 270 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.
Endonezya’nın tarihi hakkında bilinen en eski bilgiler, 4-5 bin yıl kadar önce, Malezya’dan halkın gelip yerleştikleri hakkındadır. Eski çağlardan beri ülkenin üzerinde bulunduğu adaların deniz ticaretinde ehemmiyeti çok büyük olmuştur. Bu sebepten, halk genellikle denizci veya tüccardı. Tarih çağlarında ülke, Çin, Hindistan, İran ve Bizans İmparatorluğunun deniz ticâret yolu idi. Hâlen bu özelliğini korumaktadır. Eski çağlarda ticâret gemileri buraya uğrar, baharat, reçine ve değerli kereste alırlardı. Ticâretteki bu ehemmiyeti sebebiyle, dünyanın çeşitli yerlerinden Endonezya’ya gelip yerleşen insanlar ülkede yeni fikir ve geleneklerin yerleşmesine sebep olmuşlardı. Bu devirlerde ülkede aşîret idâreleri krallık hâline geldi. Öyle ki her ada ayrı bir krallıktı. Yedinci ve on üçüncü asırlara kadar bölgenin en güçlü krallıkları, Sumatra ve Cava krallıkları idi. Güçlü olmalarının bir neticesi olarak da bölge ticâretine hâkimdiler. On ikinci ve on beşinci yüzyıllarda Hindistan ve Malezya’dan ticâret için buraya gelen Müslüman tâcirler İslâmiyetin yayılmasına vesile olmuşlardır.
Ülke, en kalabalık İslam nüfusunu barındırır.
Ekonomide tarımın hala kuvvetli bir ağırlığı bulunmaktadır. Fakat bağımsızlığına kavuştuğundan beri sanâyi, mâdencilik ve ticârette çok önemli ilerlemeler kaydedilmiş ve bu ilerlemeler devam etmektedir. Topraklarının sadece %7,5’u ekilebilir durumdadır. Sulanabilen arâzilerde senede iki defa mahsul almak mümkündür. Ayrıca orman ürünü ihraç eden ülkeler arasındadır. Ülkede en çok ekilen tarım ürünü pirinçtir. Pirincin çok yetiştirilmesine rağmen, halkın temel beslenme maddesi olduğu için ülke ihtiyacını dahi karşılayamamaktadır. Ekilebilir arâzilerinin çoğunluğu Cava, Bali ve Sumatra adalarındadır. Bu durum nüfus dağılımının en etkili faktörüdür. Pirincin yanında çay, baharat, tütün, mısır, yer fıstığı, şeker kamışı, manyok, patates, kahve, soya fasulyesi yetiştirilen önemli ürünlerdir.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar. Bu hafta size sağlık, mutluluk bol huzur ile gelsin inşallah
@JES
@Mehfam
@H M
kk birinci noteri
@Nego
Life light
@Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
@Less-is-More
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
Kukrim
@Nosking
@Teyocan
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
astrojurnal
@Harpy
firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
Irmak000
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
nelluniverso
@anneshirley
P Pussuk
Yok yoookkk, sen ki okuma neferisin, rica ederim hakkını ver
merkürün ikizlerse sen gene ikizlersin demek olur zaten. yükselen burcunun yönetici gezegeni hangi burçtaysa o senin kimliğinin en önemli parçasıdır.
Zamanım kıymetli yaZevk vermiyorsa hiç üstelemiyorum ☺okunacak o kadar çok kitap var ki. Birini okusam diğerinin hatrı kalır gibi geliyor
Yaahızlı okuma eğitmeninden sonra bir de astrolog bir maden daha oldu benim için.
Bana başlangıç seviyesi bir şeyler tavsiyw edersen çok mutlu olurum.yükselenim belli değil ama olsun artık.
ay hellöööö
eğitmen mi kitap mı ?
Kitap daha iyi olur. İnstada çok fazla takip ediyorum. Hatta rektifikasyon ile görüştüklerim oldu ama çook dediler ya
Bunu bende merak ediyorum hep unutuyorum kitapçıya gidinceEki Görüntüle 2935661 Hayırlı öğlenler
Bu fincanlar ve kristal takımlar biz çocukken herkesin evinde vardı sanırım.Sizde görünce çocukluk günlerime gittimEki Görüntüle 2935661 Hayırlı öğlenler
Popüler olarak twitburc dinçer bir de öner döşer takip ediyorum zaten. Diğer takiplerim daha eğitmen tarzında kişiler. Barış ilhan bilmiyordum onu takibe aldım. Kitapları da inceleyecem teşekkür ederim☺barış ilhan'ın ve öner döşer'in temel seviye kitapları çok iyidir.
onları öneririm.
ruhsal astroloji kitabından da ay düğümlerini iyi öğrenirsiniz.
nuray sayarı vs bakmayın bile, tam şarlatanlık.
rektifikasyon kolay bir iş değil, ben eğitimini tamamladığımda 300den aşağı yapmam mesela.
barış ilhan'ın ve öner döşer'in temel seviye kitapları çok iyidir.
onları öneririm.
ruhsal astroloji kitabından da ay düğümlerini iyi öğrenirsiniz.
nuray sayarı vs bakmayın bile, tam şarlatanlık.
rektifikasyon kolay bir iş değil, ben eğitimini tamamladığımda 300den aşağı yapmam mesela.
Ben sesli müzikle de okuyabiliyorum. Bu biraz odakla alakalı bişey odaklandığım zaman diğer şeyi duymam öğrencilik zamanımdan beri böyle.Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Aynen katılıyorum size.Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Popüler olarak twitburc dinçer bir de öner döşer takip ediyorum zaten. Diğer takiplerim daha eğitmen tarzında kişiler. Barış ilhan bilmiyordum onu takibe aldım. Kitapları da inceleyecem teşekkür ederim☺
300 çok iyiymiş ya1500 dedi bir kişi. 1000 diyen bir kişi daha vardı konuştuk anlaştık ama olmadı sonra kaldı. Benim gün de biraz muallak çünkü. 27-28 şubat 1 mart olabilirmiş. Kimlik 27 şubat.
Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Şimdilik güzel ilerliyorBunu bende merak ediyorum hep unutuyorum kitapçıya gidince
Bunu bende klasik müzikle yapabiliyorum bir listem var baya Mozart, Beethoven falan.Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Ne güzel.Şarkı sözleri dikkatimi çekince ben kopuyorum okuduklarimdan maalesef.Muzigimi dinleyeyimde sonra kitabıma devam edeyimBen sesli müzikle de okuyabiliyorum. Bu biraz odakla alakalı bişey odaklandığım zaman diğer şeyi duymam öğrencilik zamanımdan beri böyle.
Bende de durum aynen böyleAynen katılıyorum size.Bende nasıl başarıyorlar diyorum. Ben işitselim mesela . Kitap okurken bir ses duysam dikkatim dağılıyor hemen
Süperbeni bir öğretmenim ilkokuldayken sesli ortamda çalışmaya alış diye alıştırdı. aksine müzik ve gürültü yoksa konsantre olamıyorum ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?