Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben bitirdim:)
Kesinlikle zor ilerliyor ama bi güzel de geliyor:)
Mesela özet sayfasına yazacağım diyorum ne yazacağımı bilemiyorum
Ya evet bazi sayfalar cok akici ilerliyor diyorum tamam kitap acildi sonra bi bolum geliyor dönüp 2-3kere okuyorum maymun etti kitap beni

Kendimi verebilsem iyiydi belki ilerlerdim biraz. Akşam kaldığım yerden okumaya çalışıyım bakıyım olcak mı
Olur olur neden olmasin ha gayret gozune beynine kuvvet hadi gorelim seni

Malesef öyle oluyor canım anlıyorum seni.Rabbim sağlık afiyet ferahlık versin .
Bende ilk sekiz gün kötü idim sekizden sonra gözüm açılmaya başladı.
İnşallah ya ben eşime göre daha hafif geçiriyorum zaten o zorlanıyo biraz nefes alınca göğsüm yanıyo diyo hem korkuyo hem dik duruyo sözde. Bi kere kontrole gittik kötü olursanız gelin dediler bu akşam gidelim diyorum bakalım napıcaz

İçiniz rahat olsun gidin görünün isterseniz canım .Herkes de farklı oluyor işte ,geçsin gitsin inşallah bir an önce .

Biz iyiyiz de öksürük kaldı bizde. Bi başladığında baya sürüyor
Allah acil şifa versin.
Gecmeyen öksürük için elma sirkesi ve bal aynı oranda karıştırıp içmek ,yada tereyagi eritip içine biraz pekmez karıştırıp tüketmek + sırta ve göğse zeytinyağı sürmek baya iyi geliyor iki hafta önce bizde öyleydik böyle böyle iyileştik

Dut kaynattım ayvayla iki gündür içiyo çocuk bi tık farketti sanki sarımsaklı yağ sürüyorum bi de ayaklarına
Giderseniz doktora bize de haber verin canım. Inşallah sıkıntı yoktur. Emin ol kötü zaman geçti. Eşin sizden aldıysa virüs yükü fazladır, belki o yüzden sizden bi tık daha kötü geçer

FİNLANDİYA

Muhteşem bir doğaya sahip olan ormanları, yemyeşil bir manzarayı tamamlayan gölleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir ülke Finlandiya.

Ülkenin en kuzeyinde; yaz mevsiminde güneş 73 gün boyunca batmazken, kış mevsiminde de 51 gün boyunca doğmamaktadır.

Başkent Helsinki, ülkenin turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehridir. Tarihi yerleri, tiyatroları, eğlence mekanları ile oldukça gelişmiş durumdadır.

Resmi dilleri Fince ve İsveççedir. Nüfusun çoğunluğu Fince konuşmaktadır. Para birimi Euro’dur.

Finlandiya ile Türkiye arasında saat farkı bulunmamaktadır.

Finlandiya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Finlandiya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.

Lokasyon / Konum

Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi kıyısında yer alır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç, batısında ise İsveç ile komşudur.

En Çok Ziyaret Alan Şehirleri

Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Tampere, Turku, Oulu

İklim / Hava Durumu

Tipik kuzey iklimi hakimdir. Kış mevsimi çok soğuk ve uzun sürer. Kış aylarında ortalama sıcaklık -20 derecedir. Ülkenin güneyine doğru gidildikçe ılık bir iklimin etkisi görülür.

Ne Zaman Gidilir

Kışların çok soğuk geçmesi nedeniyle Mayıs-Ağustos arası gitmek için en uygun dönemdir.

Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir

İsveç ve Rus mutfağından etkilenmişlerdir. En çok tüketilen yemekleri domuz eti ile yapılan Kalakukko’dur. Finlandiya’da deneyebileceğiniz birçok ekmek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca mutfaklarında deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır.

Günaydınlar herkese Toplayın valizleri bugün de Finlandiya'ya gidiyoruz

JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Nego
Life light
Bonus
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
elektra
astrojurnal
firdefs
Blue_Black
ummhnisa
Nikinik
Alp_BuRc
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
nelluniverso
Homer Simpson
P Pussuk
Balkiz94
60kiloyum
T Tamam

Günaydın herkese

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…