merhaba arkadaşlar. burası güzelmiş. uzun zamandır kitaplardan koptum. düzenli okuyamıyorum. boş zamanlarımda hep netteyimhalbuki kitap okumayı çok severim. şu an elimde farklı türlerde birkaç kitap var. bir ona bir buna bakıyorum
önceden o kadar çok ve çeşitli okurdum ki anlatamam. iş güç insan zor zaman ayırıyor. zaten boş zaman olayı değil, kafalar çok dolu. ama burayı sevdim
Ekmek çokmuş, şişmanlarım orda ben gelmiyorum
FİNLANDİYA
Muhteşem bir doğaya sahip olan ormanları, yemyeşil bir manzarayı tamamlayan gölleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir ülke Finlandiya.
Ülkenin en kuzeyinde; yaz mevsiminde güneş 73 gün boyunca batmazken, kış mevsiminde de 51 gün boyunca doğmamaktadır.
Başkent Helsinki, ülkenin turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehridir. Tarihi yerleri, tiyatroları, eğlence mekanları ile oldukça gelişmiş durumdadır.
Resmi dilleri Fince ve İsveççedir. Nüfusun çoğunluğu Fince konuşmaktadır. Para birimi Euro’dur.
Finlandiya ile Türkiye arasında saat farkı bulunmamaktadır.
Finlandiya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Finlandiya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi kıyısında yer alır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç, batısında ise İsveç ile komşudur.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Tampere, Turku, Oulu
İklim / Hava Durumu
Tipik kuzey iklimi hakimdir. Kış mevsimi çok soğuk ve uzun sürer. Kış aylarında ortalama sıcaklık -20 derecedir. Ülkenin güneyine doğru gidildikçe ılık bir iklimin etkisi görülür.
Ne Zaman Gidilir
Kışların çok soğuk geçmesi nedeniyle Mayıs-Ağustos arası gitmek için en uygun dönemdir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
İsveç ve Rus mutfağından etkilenmişlerdir. En çok tüketilen yemekleri domuz eti ile yapılan Kalakukko’dur. Finlandiya’da deneyebileceğiniz birçok ekmek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca mutfaklarında deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır.
Günaydınlar herkeseToplayın valizleri bugün de Finlandiya'ya gidiyoruz
@JES
@Mehfam
H M
@kk birinci noteri
@Nego
Life light
Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
@firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@_BuRc_
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
@Mistik hanim
@anneshirley
@Pussuk
Balkiz94
@60kiloyum
@mihralin
Ekmek çokmuş, şişmanlarım orda ben gelmiyorum
FİNLANDİYA
Muhteşem bir doğaya sahip olan ormanları, yemyeşil bir manzarayı tamamlayan gölleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir ülke Finlandiya.
Ülkenin en kuzeyinde; yaz mevsiminde güneş 73 gün boyunca batmazken, kış mevsiminde de 51 gün boyunca doğmamaktadır.
Başkent Helsinki, ülkenin turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehridir. Tarihi yerleri, tiyatroları, eğlence mekanları ile oldukça gelişmiş durumdadır.
Resmi dilleri Fince ve İsveççedir. Nüfusun çoğunluğu Fince konuşmaktadır. Para birimi Euro’dur.
Finlandiya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Finlandiya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi kıyısında yer alır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç, batısında ise İsveç ile komşudur.
İklim / Hava Durumu
Tipik kuzey iklimi hakimdir. Kış mevsimi çok soğuk ve uzun sürer. Kış aylarında ortalama sıcaklık -20 derecedir. Ülkenin güneyine doğru gidildikçe ılık bir iklimin etkisi görülür.
Ne Zaman Gidilir
Kışların çok soğuk geçmesi nedeniyle Mayıs-Ağustos arası gitmek için en uygun dönemdir.
İsveç ve Rus mutfağından etkilenmişlerdir. En çok tüketilen yemekleri domuz eti ile yapılan Kalakukko’dur. Finlandiya’da deneyebileceğiniz birçok ekmek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca mutfaklarında deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır.
@JES
@Mehfam
H M
@kk birinci noteri
@Nego
Life light
Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
@firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@_BuRc_
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
@Mistik hanim
@anneshirley
@Pussuk
Balkiz94
@60kiloyum
@mihralin[/USER
[/QUOTE]
Kizimla gitmeyi hayal ettigim 2. Yer :)
Ohumuzdeki kis dusunuyordum ama 1 haftalik gezinin maliyeti 3 kisi oldu 50 60 bin :( dege rmi emim degilim..
Ilk hayalim notre dame katedrali idi orasida yandi...
Günaydın
FİNLANDİYA
Lokasyon / Konum
İklim / Hava Durumu
Ne Zaman Gidilir
@JES
@Mehfam
H M
@kk birinci noteri
@Nego
Life light
Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
@firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@_BuRc_
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
@Mistik hanim
@anneshirley
@Pussuk
Balkiz94
@60kiloyum
@mihralin
Günaydın
FİNLANDİYA
Lokasyon / Konum
İklim / Hava Durumu
Ne Zaman Gidilir
@JES
@Mehfam
H M
@kk birinci noteri
@Nego
Life light
Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
@firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@_BuRc_
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
@Mistik hanim
@anneshirley
@Pussuk
Balkiz94
@60kiloyum
@mihralin
Soyuhta yiycez ki ısınak daHe yatamam geliyorum o zaman
Soğuk diye, yoksa yimezdik, ısınmak şartSoyuhta yiycez ki ısınak daErzurumdan annemin dayısı arıyor kızım diyo ne bulursan ye ben yemedim yattım bunun şifası boğaz
He bizim evde az ekmek var bide oradakini yiyelim,
Hamurun göbeğine düştün diye mi gelmiyorsun toprağımHe bizim evde az ekmek var bide oradakini yiyelim,
Hep hamır hemsehrimHamurun göbeğine düştün diye mi gelmiyorsun toprağım
Yok yok bu ay az okudularEkim bitiyor bildirim şeyine sıralamışsınızdır kitaplarınızı
O zaman sana gelelim ya, pasaport falan uğraşmayalımHep hamır hemsehrim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?