- 27 Nisan 2019
- 5.130
- 13.301
- 198
FİNLANDİYA
Muhteşem bir doğaya sahip olan ormanları, yemyeşil bir manzarayı tamamlayan gölleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir ülke Finlandiya.
Ülkenin en kuzeyinde; yaz mevsiminde güneş 73 gün boyunca batmazken, kış mevsiminde de 51 gün boyunca doğmamaktadır.
Başkent Helsinki, ülkenin turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehridir. Tarihi yerleri, tiyatroları, eğlence mekanları ile oldukça gelişmiş durumdadır.
Resmi dilleri Fince ve İsveççedir. Nüfusun çoğunluğu Fince konuşmaktadır. Para birimi Euro’dur.
Finlandiya ile Türkiye arasında saat farkı bulunmamaktadır.
Finlandiya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Finlandiya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi kıyısında yer alır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç, batısında ise İsveç ile komşudur.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Tampere, Turku, Oulu
İklim / Hava Durumu
Tipik kuzey iklimi hakimdir. Kış mevsimi çok soğuk ve uzun sürer. Kış aylarında ortalama sıcaklık -20 derecedir. Ülkenin güneyine doğru gidildikçe ılık bir iklimin etkisi görülür.
Ne Zaman Gidilir
Kışların çok soğuk geçmesi nedeniyle Mayıs-Ağustos arası gitmek için en uygun dönemdir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
İsveç ve Rus mutfağından etkilenmişlerdir. En çok tüketilen yemekleri domuz eti ile yapılan Kalakukko’dur. Finlandiya’da deneyebileceğiniz birçok ekmek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca mutfaklarında deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır.
Günaydınlar herkeseToplayın valizleri bugün de Finlandiya'ya gidiyoruz
@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Nego
Life light
@Bonus
@Margaret Hale
Levaiz
@Eleadora
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
Nikinik
@_BuRc_
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
Boncobo
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
nelluniverso
@anneshirley
@Pussuk
@Balkiz94
@60kiloyum
@mihralin
Aaaa yani neden 1 değil 2 diyeAz okudun diye mi yoksa tam tersi mi
Gud aftırnun may görls
FİNLANDİYA
Muhteşem bir doğaya sahip olan ormanları, yemyeşil bir manzarayı tamamlayan gölleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir ülke Finlandiya.
Ülkenin en kuzeyinde; yaz mevsiminde güneş 73 gün boyunca batmazken, kış mevsiminde de 51 gün boyunca doğmamaktadır.
Başkent Helsinki, ülkenin turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehridir. Tarihi yerleri, tiyatroları, eğlence mekanları ile oldukça gelişmiş durumdadır.
Resmi dilleri Fince ve İsveççedir. Nüfusun çoğunluğu Fince konuşmaktadır. Para birimi Euro’dur.
Finlandiya ile Türkiye arasında saat farkı bulunmamaktadır.
Finlandiya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Finlandiya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi kıyısında yer alır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç, batısında ise İsveç ile komşudur.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Tampere, Turku, Oulu
İklim / Hava Durumu
Tipik kuzey iklimi hakimdir. Kış mevsimi çok soğuk ve uzun sürer. Kış aylarında ortalama sıcaklık -20 derecedir. Ülkenin güneyine doğru gidildikçe ılık bir iklimin etkisi görülür.
Ne Zaman Gidilir
Kışların çok soğuk geçmesi nedeniyle Mayıs-Ağustos arası gitmek için en uygun dönemdir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
İsveç ve Rus mutfağından etkilenmişlerdir. En çok tüketilen yemekleri domuz eti ile yapılan Kalakukko’dur. Finlandiya’da deneyebileceğiniz birçok ekmek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca mutfaklarında deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır.
Günaydınlar herkeseToplayın valizleri bugün de Finlandiya'ya gidiyoruz
@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Nego
Life light
@Bonus
@Margaret Hale
Levaiz
@Eleadora
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
Nikinik
@_BuRc_
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
Boncobo
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
@SanSebastianCheesecake
nelluniverso
@anneshirley
@Pussuk
@Balkiz94
@60kiloyum
@mihralin
Sen de suç yok benim galp antiminnoşAaaa yani neden 1 değil 2 diye
Yaa nasıl minnoş bi kalbim var asla böyle düşünmemiştim
Benim kitaplığım kapaksız çok toz oluyor evimde tam cadde üstüİyi akşamlar kızlarcım
Sizin de fikrinizi sorayım dedim kitaplık alacağım:)
Kapaklı mı kapaksız mı sizce
Ben de aynı şeyi düşündüğümden kapaklı istiyorum ama eşim kapaklı kitaplık mı olur diyorBenim kitaplığım kapaksız çok toz oluyor evimde tam cadde üstüşu an alacak olsam cam kapaklı olanlardan alırdım
Benim kitapligimin bi kismi kapakli bi kismi acik ve ben kapakli kisimlara romanlarimi koymayi sevmiyorum daha cok sozlukler yabanci dil kitaplarimi falan koyuyorum. Romanlarimin goz onunde olmasi daha cok hosuma gidiyor.Ben de aynı şeyi düşündüğümden kapaklı istiyorum ama eşim kapaklı kitaplık mı olur diyor
Ben de aynı şeyi düşündüğümden kapaklı istiyorum ama eşim kapaklı kitaplık mı olur diyor
Benimde evlenmeden önceki dolabım öyleydi alta okul kitaplarımı koyuyordumBenim kitapligimin bi kismi kapakli bi kismi acik ve ben kapakli kisimlara romanlarimi koymayi sevmiyorum daha cok sozlukler yabanci dil kitaplarimi falan koyuyorum. Romanlarimin goz onunde olmasi daha cok hosuma gidiyor.
Kapaklı daha kullanışlı olur, ancak yer kaplar açarkenİyi akşamlar kızlarcım
Sizin de fikrinizi sorayım dedim kitaplık alacağım:)
Kapaklı mı kapaksız mı sizce
Ben de cam kapaklı baktım canım:)Kapaklının içindeki kitaplar gözükmüyor o yüzden camlılar mantıklı geliyor bana
Ölçtüm canım kapaklıya yetiyor:) Eşime ölçülerle gittim ikna içinKapaklı daha kullanışlı olur, ancak yer kaplar açarken
O zaman kapaklı al canım. Ben şuan ucuza kaçtım diye, ileride kapaklı düşünüyorumÖlçtüm canım kapaklıya yetiyor:) Eşime ölçülerle gittim ikna için
Bu arada yer sorunu aklına gelecek son insan
Ya ben de ikea'dan bordo beğenmiştim ama bitmiş sanırım göremedim internetteO zaman kapaklı al canım. Ben şuan ucuza kaçtım diye, ileride kapaklı düşünüyorum
şu erkekler her şeye karışmasa olmuyor zatenBen de cam kapaklı baktım canım:)
Beyefendi onu da beğenmiyor
O bordo benimde beğendiğimmmmmmYa ben de ikea'dan bordo beğenmiştim ama bitmiş sanırım göremedim internette
Mağazaya gidip 3 tane alacağım yapıverin be diyeceğim sanırım
Normalde de temizliğe yardım ettiği için bununla korkutamamşu erkekler her şeye karışmasa olmuyor zaten
Tozu eşine yıkonun istediği olsun
Ama yokO bordo benimde beğendiğimmmmmm
Ben de kapaklı beğendim ahşap kitaplık yapan bir mağazadan, fiyatını duyunca vazgeçtimYa ben de ikea'dan bordo beğenmiştim ama bitmiş sanırım göremedim internette
Mağazaya gidip 3 tane alacağım yapıverin be diyeceğim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?