- 15 Aralık 2020
- 3.943
- 26.711
- 458
- 33
Yardimci olabilecek var mi kardesler ☺Oliver twist kitabi elinde olan kim var arkadaslar, kitapla ilgili bisey sorcam da,ben uygulamadan okudugum icin sayfa sayisiyla ilgili bi bilgi almak istiyorum
Bende var canım yaz senYardimci olabilecek var mi kardesler ☺
Baskanim 1. Kitabin 5.bolumunun sayfa sayisini yazabilir misin bana.bolumun adi şuBende var canım yaz sen
Baskanim 1. Kitabin 5.bolumunun sayfa sayisini yazabilir misin bana.bolumun adi şu
Oliver yeni insanların arasına karışıyor ve ilk kez bir cenazeye giderek efendisinin mesleği hakkında olumsuz bir izlenim ediniyor
Çok beğenmiştim ben onu, son zamanlarda yapılmış en iyi distopik dizi bence. Gerçi 6 sene olmuş ama olsun
Teşekkür ederimBende izledim onu. Çok beğenmiştim.
İyi seyirler
kaç gündür okuyamıyordum. Hastalanınca yattığım yerden okudum biraz. Sen ne yaptın bakalım rakibem.
Rica ederim canım benimCok tesekkur ederim
Ayyy ben varım. Okuyordum bebişim sağolsun okuyamıyorum durmuyor kerataKimseyi arama okuyo herkes
Günaydın hayirli cumalar
Buzluk Mağarası - Elazığ
Buzluk Mağarası, buzluk taşı denilen kayalıkların arasında derinliği 150-200 metre olarak tahmin edilen bir doğa harikasıdır. Mağaranın jeomorfolojik özelliği ve şekli ile burada gerçekleşen klimatolojik şartlardan dolayı sıcak yaz aylarında mağarada doğal olarak buz oluşmaktadır. Kış aylarında ise buz teşekkül edememektedir. Bu nedenle, yer altı hava akımı sonucunda mağara kışları sıcak, yazları ise soğuktur. Dünyada bu çeşit mağaraların sayısı çok azdır.
Buzluk Mağarası’nın üzerinde yer alan çöküntü dolini, doğu-batı yönünde 110 metre boyunda ve 50 metre genişliğinde elips şeklindedir. Dolin aynı zamanda buraya düşen yağışların toplandığı, mağaranın en önemli su deposu vazifesini görmektedir. Buzluk Mağarası’nın girişinde bir eyvan kısmı vardır. Sonraki bölümde buz tabakalarının oluştuğu birinci kısma inilmektedir.
Eski dönemlerde yöre insanları haziran, temmuz ve ağustos aylarında bu mağaradan çıkardıkları buzları hayvan sırtlarında Harput'a getirip satıyor ve para kazanıyorlardı.
Yaz aylarına burası öncelikle yerli turistlerin akınına uğramaktadır. Buzluk kayalıklarından kuzeye bakıldığı zaman Keban Baraj Gölü'nün masmavi güzelliği Pertek İİçesi'nin yeşilliği ile bütünleşerek izleyenlere eşsiz bir doğal tablo sunmaktadır. 1990 yılında doğal yapısı korunarak iniş basamakları ve aydınlatması yapılan mağaranın turistler tarafından daha kolay ziyaret edilmesine olanak sağlanmıştır.
Günaydınlar Hayırlı Cumalar Herkese
Yıllık hedeflerini eklemeyenler lütfen eklesin
2023 YILI YILLIK HEDEFLER
Calcifer --------> 50 Kitap
A R Y A --------> 25 Kitap
Mavi Menekşe --------> 40 Kitap
Orangegreysky --------> 60 Kitap
Eleadora --------> 75 kitap
Yet07 --------> 30 Kitap
Life light ————> 60 kitap
MrsDelfino ————-> 30 kitap
Teyocan ————-> 25 kitap
HAbibte—————>60 kitap
Madonna————-> 45 kitap
Levaiz--------------> 50 Kitap
Arrietty_ ---------> 30 Kitap
civciv annesi------‐--> 24 kitap
Keira-------------------->30 kitap
Sudem34-------------> 12 kitap
LADY VEGA - - - - - - - ->60 kitap
Nikinik------->28 kitap
mimesis -----------> 30 kitap
BuRc ------------------> 40 kitap
Ummhnisa-------------> 30 kitap
Mrsay ----------------> 75 kitap
Natsume———————->40 kitap
Atalanteda——————>30 kitap
Ucansupurge —————-> 36 kitap
Aspasiaa ------------------> 30 kitap
Kukrim—————————>70 kitap
Kitapkontesi-----------> 60 kitap
Gelincik78——————> 40 kitap
Look Up------------------> 30 kitap
Bonus -------------------> 35 kitap
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
Başkanım ben eklemeye çalışıyorum ama olmuyor
Buzluk Mağarası - Elazığ
Buzluk Mağarası, buzluk taşı denilen kayalıkların arasında derinliği 150-200 metre olarak tahmin edilen bir doğa harikasıdır. Mağaranın jeomorfolojik özelliği ve şekli ile burada gerçekleşen klimatolojik şartlardan dolayı sıcak yaz aylarında mağarada doğal olarak buz oluşmaktadır. Kış aylarında ise buz teşekkül edememektedir. Bu nedenle, yer altı hava akımı sonucunda mağara kışları sıcak, yazları ise soğuktur. Dünyada bu çeşit mağaraların sayısı çok azdır.
Buzluk Mağarası’nın üzerinde yer alan çöküntü dolini, doğu-batı yönünde 110 metre boyunda ve 50 metre genişliğinde elips şeklindedir. Dolin aynı zamanda buraya düşen yağışların toplandığı, mağaranın en önemli su deposu vazifesini görmektedir. Buzluk Mağarası’nın girişinde bir eyvan kısmı vardır. Sonraki bölümde buz tabakalarının oluştuğu birinci kısma inilmektedir.
Eski dönemlerde yöre insanları haziran, temmuz ve ağustos aylarında bu mağaradan çıkardıkları buzları hayvan sırtlarında Harput'a getirip satıyor ve para kazanıyorlardı.
Yaz aylarına burası öncelikle yerli turistlerin akınına uğramaktadır. Buzluk kayalıklarından kuzeye bakıldığı zaman Keban Baraj Gölü'nün masmavi güzelliği Pertek İİçesi'nin yeşilliği ile bütünleşerek izleyenlere eşsiz bir doğal tablo sunmaktadır. 1990 yılında doğal yapısı korunarak iniş basamakları ve aydınlatması yapılan mağaranın turistler tarafından daha kolay ziyaret edilmesine olanak sağlanmıştır.
Günaydınlar Hayırlı Cumalar Herkese
Yıllık hedeflerini eklemeyenler lütfen eklesin
2023 YILI YILLIK HEDEFLER
Calcifer --------> 50 Kitap
A R Y A --------> 25 Kitap
Mavi Menekşe --------> 40 Kitap
Orangegreysky --------> 60 Kitap
Eleadora --------> 75 kitap
Yet07 --------> 30 Kitap
Life light ————> 60 kitap
MrsDelfino ————-> 30 kitap
Teyocan ————-> 25 kitap
HAbibte—————>60 kitap
Madonna————-> 45 kitap
Levaiz--------------> 50 Kitap
Arrietty_ ---------> 30 Kitap
civciv annesi------‐--> 24 kitap
Keira-------------------->30 kitap
Sudem34-------------> 12 kitap
LADY VEGA - - - - - - - ->60 kitap
Nikinik------->28 kitap
mimesis -----------> 30 kitap
BuRc ------------------> 40 kitap
Ummhnisa-------------> 30 kitap
Mrsay ----------------> 75 kitap
Natsume———————->40 kitap
Atalanteda——————>30 kitap
Ucansupurge —————-> 36 kitap
Aspasiaa ------------------> 30 kitap
Kukrim—————————>70 kitap
Kitapkontesi-----------> 60 kitap
Gelincik78——————> 40 kitap
Look Up------------------> 30 kitap
Bonus -------------------> 35 kitap
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
Yazıları kopyala alıntı yapma.Başkanım ben eklemeye çalışıyorum ama olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?