Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İnebolu Evleri Ve Konakları - Kastamonu​

Kastamonu coğrafyası üzerindeki konut çeşitliliğinde kendine özgülüğü ile dikkat çeken örneklerin başında sahil ilçesi İnebolu evleri yer almaktadır. Belli başlı özellikleri olan İnebolu evlerinin, çatıları yöreye özgü arduaz (marla) taşı ile kaplanmıştır. Yapıların dış cepheleri aşı boyası ile boyanmış ve böylece kırmızı başta olmak zere mavi, beyaz gibi renklerle göz alıcı bir güzellik kazandırılmışlardır. Evlerin genellikle dik yamaçlara yapılmalarından dolayı ortaya çıkan seki farklılığında, ön cepheler iki katlı görünürken, arka cepheler konakların asıl yüksekliği olan dört katı da göstermektedir. Konaklardaki ana yapı olan haremlik selamlık uygulamasından dolayı, içlerinde çift merdivenle üst katlara çıkılmakta, bunun yanında katlar birbirinden bağımsız bir şekilde ihtiyaçları karşılayacak bir biçimde apart tarzda yapılmışlardır. Bu yapı tipini Karadeniz sahili boyunca İnebolu dışında, Abana, İlişi, Bozkurt ve Çatalzeytin gibi yerleşim yerlerinde de görmek mümkündür.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar

Kimler neler okuyor bir yoklama alalım

Ben Osman'a başladım

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
Less-is-More
hande_buse
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
tolin
Alp_BuRc
Aysegulce34

Günaydın
Kitaptan Ruhlar Evi uygulamadan Dr. Jekyll ve Mr Hyde okuyorum

Kiz kim okudu onu?
Sadece ben sayiklayip durdum saniyorum.
Öykülerden ibaret . Öykü de pek sevmem. Ama cok merak ediyorum iste bunu
Ben okudummm çok beğenmiştim. Bir günde bitmişti. Siz de okuyun

Günaydıııın ben bitmeyecek öyküyü okuyorum hala dün baya okudum. Çok keyifli bir kitapmış iyi ki başlamışım.

Günaydın ikinci üniversiten ingilizce bir bölüme kaydoldum. Bu ara hep ingilizce okuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…