• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam kızlarr:)
Dorian Gray'in Portresi'ni çoğunluğun tersine çok sevdiğimi söyleyemeceğim. Buna ana karakter Dorian'ın etkisi büyük fakat ben akışı
da çok sevemedim. Bazı bölümler inanılamaz durağandı zorla okudum🤷🏻‍♀️ Kitapta en olmayacak 2 insanın ölmesi de ayrıca sinirimi bozdu😀
Egoist arkadaşımız Dorian o gün atölyede mis gibi Basil yerine Hary'e yakın olmayı seçerek hayatının yanlışını yaptı. Özünde varmış
zaten kötü karakter ama Hary ile iyice
pislük oldu😀

Dorian Gray'in Portresi'ni çoğunluğun tersine çok sevdiğimi söyleyemeceğim. Buna ana karakter Dorian'ın etkisi büyük fakat ben akışı
da çok sevemedim. Bazı bölümler inanılamaz durağandı zorla okudum🤷🏻‍♀️ Kitapta en olmayacak 2 insanın ölmesi de ayrıca sinirimi bozdu😀
Egoist arkadaşımız Dorian o gün atölyede mis gibi Basil yerine Hary'e yakın olmayı seçerek hayatının yanlışını yaptı. Özünde varmış
pislük oldu😀
evet durağan yerleri sıkıcı ama bir insanın nasıl kendini bitirebileceği güzel işlenmiş

pislük oldu😀
Hary çünkü egosunu besliyordu. Basil ise ona gerçekleri söylüyordu. Biliyorsun gerçekler herkesin hoşuna gitmez

Dorian, güzelliğin herşeyi mübah kılacağını düşünen pisliğin tekidir nokta🙋🏻‍♀️
Dorian işlenmemiş bir mücevher gibiydi. Hary onu ince ince işlediç ona öyle bir sokuldu ki Dorian on kendini teslim etmekten başka çaresi olmadı.

tam bir gerizekalı :-) pislik herif :-)
Aslında Calci çok güzel bi tespit yaptı. En başta bu Dorian saftrik bi tipti C Calcifer mücevher
demeyi seçti ama ben demicem gıcığım ona😀
Sonra Hary onu pisliğe çevirdi.
Arkadaş seçimi çok önemli deyip kamu spotunu vereyim🤣

Gray'ın histerik halleri beni benden aldım bir de dokunduğu her kişiye felaket getirdi. Güzelliğine aldanaların sonu hep hüsran oldu. Kimi öldü kimi iflas etti
onun o şımarıklığı gerçek hayatta da karşımıza çıkan pek çok insanda kendini gösteriyor

Dorian Gray’in Portresi, Oscar Wilde’ın tek romanı. Yıllardır popülerliğini koruyan bu kitap tıpkı Dorian’ın istediği gibi “hiç yaşlanmayan” bir eser.

Kitap, güzelliği ile etrafındakileri kendisine hayran bırakan Dorian Gray’in, ressam arkadaşı Basil Hallward tarafından bir portresinin yapılması ile başlıyor ve bu portre ile son buluyor.

Güzellik ve gençliğine tutkuyla bağlı olan Dorian, portredeki güzelliği ile kalıp portrenin yaşlanmasını diliyor ve ruhunu şeytana satıyor. Tüm olaylar bundan sonra şekilleniyor.

Kitap genel olarak güzellik algısı, estetik, salt iyilik ve kötülüğü derinlemesine işlemiş.

Oscar Wilde bir mektubunda, kitaptaki karakterlerin kendi hayatını yansıttığını şu sözlerle belirtmiş : "Basil Hallward kendi hakkımda düşündüklerim, Lord Henry dünyanın hakkımda düşündükleri, Dorian -belki başka yaşlarda- olmak istediğim."

Kitabın yayınlandığı Viktorya çağında Dorian'ın erkekleri bile kendine aşık ettiği güzelliği konu edinmesinden dolayı ahlaksızlık ile suçlanıp hapis cezasına mahkum edilmiş Oscar Wilde. Hayatını araştırınca kitap daha da anlamlı bir hale geliyor.

Dorian işlenmemiş bir mücevher gibiydi. Hary onu ince ince işlediç ona öyle bir sokuldu ki Dorian on kendini teslim etmekten başka çaresi olmadı.
harry insanın kötü yönünü temsil ederken basil vicdanı ve iyiliği temsil ediyordu. Dorian kötülüğü seçti

ben kitabın başında eğilimi farklı sandıydım :-)
İlk yazıldığı dönemde sorun olmuş zaten bu ve aslında o eğilim varmış zaten

pislük oldu😀
Dorian , Hanry nin içindeki o mükemmel analiz yeteneğinden faydalanmak için Hanry le yakınlaşsa da aslında , aslında bu birazda kendini keşfetme süreciydi Dorian için .Bu hikaye de yanan Basil oldu .

harry insanın kötü yönünü temsil ederken basil vicdanı ve iyiliği temsil ediyordu. Dorian kötülüğü seçti

İlk yazıldığı dönemde sorun olmuş zaten bu ve aslında o eğilim varmış zaten
Aaa evet ben de bi yerde okumuştum bizim bu okuduğumuz sansürlü
basımmış👀

Dorian , Hanry nin içindeki o mükemmel analiz yeteneğinden faydalanmak için Hanry le yakınlaşsa da aslında , aslında bu birazda kendini keşfetme süreciydi Dorian için .Bu hikaye de yanan Basil oldu .
Gerçek anlamda da yandı. Adamın tozu kalmadı 🤦

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X