- 20 Mayıs 2019
- 8.876
- 47.369
- 548
Türkçe şarkı Dinlerken de geçerli mi buevet hatta çok daha iyi konsantre olup okurum. ama açık olan şeyi asla duymam
mesela on şarkı bitmiş olur ben bir tanesinden bir nota bile duymam konsantre olduktan sonra
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Türkçe şarkı Dinlerken de geçerli mi buevet hatta çok daha iyi konsantre olup okurum. ama açık olan şeyi asla duymam
mesela on şarkı bitmiş olur ben bir tanesinden bir nota bile duymam konsantre olduktan sonra
Ne güzel.Şarkı sözleri dikkatimi çekince ben kopuyorum okuduklarimdan maalesef.Muzigimi dinleyeyimde sonra kitabıma devam edeyim
Memleket mi yıldızlar mi
Gençliğim mi daha uzak
Efkârlıyım efkârlıyım
Elini ver nerde elin
Bende de durum aynen böyle
Süpersiz sınavlara falan girerken yakınlarda düğün olsa iyi konsantre olurmuşsunuz
![]()
Evet Beethoven ,Bach dinlerken odaklanabiliyorum.ama sözlerini sevdiğim bi müzik olunca kopuyorum kitaptanBunu bende klasik müzikle yapabiliyorum bir listem var baya Mozart, Beethoven falan.
Önceden sözlü müziklerle de okuyordum ama nasıl yapıyormuşum bilmiyorumkonsantre olabiliyorsan sorun yok bence
Işte ben de tam olarak bunu nasıl basarabildiginizi merak ediyorumevet hatta çok daha iyi konsantre olup okurum. ama açık olan şeyi asla duymam
Türkçe şarkı Dinlerken de geçerli mi bu![]()
Ben okurken ortam sessiz olmalı. Dikkatim çabuk dağılıyorArkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
Evet Beethoven ,Bach dinlerken odaklanabiliyorum.ama sözlerini sevdiğim bi müzik olunca kopuyorum kitaptan
Işte ben de tam olarak bunu nasıl basarabildiginizi merak ediyorum![]()
Aynı bende öyleEvet Beethoven ,Bach dinlerken odaklanabiliyorum.ama sözlerini sevdiğim bi müzik olunca kopuyorum kitaptan
Işte ben de tam olarak bunu nasıl basarabildiginizi merak ediyorum![]()
İşte bu ben kitap okurken algılarım kapanmıyorTürkçe, yabancı, caz, pop, klasik, arabesk hiç fark etmez.
hatta ben üniversitede otobüste ve kantinde ders çalışıp onla girerdim sınava.
hiç duymam
ama klasikte müziği duyuyorum biraz. Tam kesilmiyo irtibatım. ben biriyle konuşurken başkasını da duymam mesela. ama eşim aynı anda hem benle konuşur hem yan masadakileri duyar anlar hem de başka tarafta kim napiyo ne konusuyo anlar.
ben de öyleleri anlamıyorumkitap okurkende öyle hem kitabı okur hem tv de tartışma programları izler hem benim konuştuğum şeyleri duyar
![]()
Aynı bende öyle
İşte bu ben kitap okurken algılarım kapanmıyorBir tek toplu taşıma da olmuyor kendime şaşırıyorum hatta, otobüs kaza yapsa umrumda olmaz o atmosferden çıkıp kitabın içindeki dünyada geziyorum resmen. Ama şu an sessiz odada bile o kadar konsantre olamıyorum
![]()
Aslında sessizliği daha çok severim ama toplu taşımada durum çok daha farklı oluyor anlam veremiyorum. Mesela sabahları okumaya bayılırım sessizlikte, akşamları okuduğumdan çok daha fazla zevk alıyorum.demekki sen insanlı ortamda dikkatini toplayabiliyosun eleacim:)
ben Japon animelerin müziklerini dinliyorum konsantre olamadığım zaman.
mesela yürüyen şato
sen illa uyaran mi arıyorsun:)
Aslında sessizliği daha çok severim ama toplu taşımada durum çok daha farklı oluyor anlam veremiyorum. Mesela sabahları okumaya bayılırım sessizlikte, akşamları okuduğumdan çok daha fazla zevk alıyorum.
Değişik bir şeyler işte![]()
İnşallah cnm hepimize![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ENDONEZYA
Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüz ölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 270 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.
Endonezya’nın tarihi hakkında bilinen en eski bilgiler, 4-5 bin yıl kadar önce, Malezya’dan halkın gelip yerleştikleri hakkındadır. Eski çağlardan beri ülkenin üzerinde bulunduğu adaların deniz ticaretinde ehemmiyeti çok büyük olmuştur. Bu sebepten, halk genellikle denizci veya tüccardı. Tarih çağlarında ülke, Çin, Hindistan, İran ve Bizans İmparatorluğunun deniz ticâret yolu idi. Hâlen bu özelliğini korumaktadır. Eski çağlarda ticâret gemileri buraya uğrar, baharat, reçine ve değerli kereste alırlardı. Ticâretteki bu ehemmiyeti sebebiyle, dünyanın çeşitli yerlerinden Endonezya’ya gelip yerleşen insanlar ülkede yeni fikir ve geleneklerin yerleşmesine sebep olmuşlardı. Bu devirlerde ülkede aşîret idâreleri krallık hâline geldi. Öyle ki her ada ayrı bir krallıktı. Yedinci ve on üçüncü asırlara kadar bölgenin en güçlü krallıkları, Sumatra ve Cava krallıkları idi. Güçlü olmalarının bir neticesi olarak da bölge ticâretine hâkimdiler. On ikinci ve on beşinci yüzyıllarda Hindistan ve Malezya’dan ticâret için buraya gelen Müslüman tâcirler İslâmiyetin yayılmasına vesile olmuşlardır.
Ülke, en kalabalık İslam nüfusunu barındırır.
Ekonomide tarımın hala kuvvetli bir ağırlığı bulunmaktadır. Fakat bağımsızlığına kavuştuğundan beri sanâyi, mâdencilik ve ticârette çok önemli ilerlemeler kaydedilmiş ve bu ilerlemeler devam etmektedir. Topraklarının sadece %7,5’u ekilebilir durumdadır. Sulanabilen arâzilerde senede iki defa mahsul almak mümkündür. Ayrıca orman ürünü ihraç eden ülkeler arasındadır. Ülkede en çok ekilen tarım ürünü pirinçtir. Pirincin çok yetiştirilmesine rağmen, halkın temel beslenme maddesi olduğu için ülke ihtiyacını dahi karşılayamamaktadır. Ekilebilir arâzilerinin çoğunluğu Cava, Bali ve Sumatra adalarındadır. Bu durum nüfus dağılımının en etkili faktörüdür. Pirincin yanında çay, baharat, tütün, mısır, yer fıstığı, şeker kamışı, manyok, patates, kahve, soya fasulyesi yetiştirilen önemli ürünlerdir.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar. Bu hafta size sağlık, mutluluk bol huzur ile gelsin inşallah
@JES
@Mehfam
@H M
kk birinci noteri
@Nego
@Life light
@Bonus
@Margaret Hale
@Levaiz
Eleadora
@Less-is-More
@Stevya
@Tosun Pasa
@WOMAN
Kukrim
@Nosking
@Teyocan
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@_BuRc_
@leblebici
@yesilimtrak
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
@Amanita
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
Irmak000
@Ladycharms
@cotard sendromu
@mavitosbik07
@kahvesizasla91
Hedef60kgolmak
nelluniverso
@anneshirley
P Pussuk
Okuruzben de serviste okumayı çok seviyorum:)
ama gece okumayı daha severim kimse bölmüyo çünkü:)
akşam kahvelerin bırakıyorum artık eleacim. bundan sonra senle sabah okuruz![]()
ses, sözlü yada fon müzik. hiçbirinde kitap okuyamam . dikkatimi dağıtıyor.Arkadaşlar kitap okurken müzik açıksa kitaba konsantre olabiliyormusunuz.Ben Kitaro tarzi enstrümantal müzikle okuyabiliyorum ama sözlü müzik olunca odaklanmak mümkün olmuyor.iki zevki bi arada yaşayanlar nasıl başarıyor acaba
OkuruzHafta sonu en büyük keyfim
Bir denesen çok seversin![]()
anime müzikleri bayılırımdemekki sen insanlı ortamda dikkatini toplayabiliyosun eleacim:)
ben Japon animelerin müziklerini dinliyorum konsantre olamadığım zaman.
mesela yürüyen şato
sen illa uyaran mi arıyorsun:)
anime müzikleri bayılırım
kitabı bırakıp onu dinlerim kesin![]()
Bende eşiniz gibiyimTürkçe, yabancı, caz, pop, klasik, arabesk hiç fark etmez.
hatta ben üniversitede otobüste ve kantinde ders çalışıp onla girerdim sınava.
hiç duymam
ama klasikte müziği duyuyorum biraz. Tam kesilmiyo irtibatım. ben biriyle konuşurken başkasını da duymam mesela. ama eşim aynı anda hem benle konuşur hem yan masadakileri duyar anlar hem de başka tarafta kim napiyo ne konusuyo anlar.
ben de öyleleri anlamıyorumkitap okurkende öyle hem kitabı okur hem tv de tartışma programları izler hem benim konuştuğum şeyleri duyar
![]()