hsg sonucu

hlya1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
245
87
Hocam Merhabalar,
İyi çalışmalar dilerim. Sizden ricam hsg film sonucunu değerlendirebilirmisiniz henüz hastanede randevu bulup gidemedim benim ard arda 3 kez kimyasal düşüğüm oldu muayene sırasında çift rahim olduğum söylendi arada perde gibi bişey varmış histereskopi olman gerekebilir öncelikle hsg çekilmen gerek ona göre karar vericez miyomda olabilir dediler sizce böyle bir durum var mı?

Rapor sonucunda ekledim

Eklentiler

• 20150421_140736_HDR.jpg
    20150421_140736_HDR.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 259
  • 20150423_134918.jpg
    20150423_134918.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 389
Hocam Merhabalar,
İyi çalışmalar dilerim. Sizden ricam hsg film sonucunu değerlendirebilirmisiniz henüz hastanede randevu bulup gidemedim benim ard arda 3 kez kimyasal düşüğüm oldu muayene sırasında çift rahim olduğum söylendi arada perde gibi bişey varmış histereskopi olman gerekebilir öncelikle hsg çekilmen gerek ona göre karar vericez miyomda olabilir dediler sizce böyle bir durum var mı?
Merhabalar :
Tekrar eden olumsuz sonuclanan gebelık olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı,İçi su dolu tüp varlıgını ekarte etmek ıcın rahım -tup fılmı ( sızın fılmınız normal gorunuyor.) ,rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.Bu sonuclara göre ilerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem ( array CGH) secımıne karar verılebılir. (bu yöntemle embriolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne sağlıklı embrıolar transfer edılır.)
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X