Valla 10 küsür yıllık avukatım. Okulumu merak ediyorsanız da istanbul hukuk mezunuyum Meslekte birinci öğretilen kural dosyayı ayrıntılı görmeden birşey olur yada olmaz denmeyeceği idi. Burada maddi durumu olmayan bayanlara boşanma, velayet ya da nafaka konularında çok defa yardımcı oldum genel hatları ile bilgi vererek ama namusla ilgili iftira davası açıldı ne olur gibi genel geçer bir soruya, kişi çalışıyor bir geliride varsa;,dosya fotokopisini al avukata git demek buradan böyle farazi ahkam kesmekten çok daha mantıklı bana göre, Sonuçta yarın mesai saatinde tüm dosya elinde olan bir avukattan çok daha sağlıklı bilgi alabilir. Kaldı ki dosyanın iftira mı hukuki tanımlama da hakaret diye geçen ancak vatandaşların halk arasında iftira olarak değerlendirdiği bir eylem mi olduğu belli değil. Bununla ilgili ceza soruşturması mı yoksa haksız fiil nedeniyle hukuk davası olduğu belli değil, kim ne demiş ne yapmış belli değil, memur olduğunu ayrıca belirttiği için söylüyorum olayın disiplin suçu olarak görülüp idari soruşturma ya da bunun sonucunda açılan bir idari yargı boyutu var mı belli değilken bu ihtimalleri dosya önünüze gelmeden bilmenizde mümkün değilken engin hukuk bilginizle yardım edin o zaman. Burada zor durumda kalınan kadınlara o an için genel manada usulü anlatıp yardımcı olunabilir ama başına birşey gelir ya da gelmez diye ben ahkam kesemem. Buyrun siz kesin.