hukukcular ya da cocugu olup bosananlar bi bakar misiniz

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
Cocugun velayeti bosaninca kime verilir? Yani ben 6 yasina kadar anneye verilir, ondan sonra da cocugun istegine gore verilir diye biliyorum. Ama esim surekli bosanirsan cocugunu goremezsin falan diyo. Ne yapar eder alirim diyo. Yani hangi durumlarda cocuk anneden alinir? Yalanci sahitlik yada ne bileyim cocuk kacirma gibi seyler yapabilir mi? Aslinda tam olarak bosanmayi da dusunmedim daha ama ne yapacagimi da bilmiyorum :KK43: en azindan bu cocuk konusu kafamda netlessin istiyorum

Son düzenleme:
Cocugun velayeti bosaninca kime verilir? Yani ben 6 yasina kadar anneye verilir, ondan sonra da cocugun istegine gore verilir diye biliyorum. Ama esim surekli bosanirsan cocugunu goremezsin falan diyo. Ne yapar eder alirim diyo. Yani hangi durumlarda cocuk anneden alinir? Yalanci sahitlik yada ne bileyim cocuk kacirma gibi seyler yapabilir mi? Aslinda tam olarak bosanmayi da dusunmedim daha ama ne yapacagimi da bilmiyorum :KK43: en azindan bu cocuk konusu kafamda netlessin istiyorum

çocuk anneye verilir herzaman
sendende alamaz
bunlar boş laf
çocuk kaç yaşında

çocuk anneye verilir. yaşadıgı ortam incelenir gelirin incelenir. ama her ne olursa olsun anne alır velayeti. kacırma tehtit gibi seyler olursa şikayet edin. su anda bile etseniz evden uzaklaştırma cezası alır eşiniz

Türk hukuku uygulaması açısından 6 ile 7 yaşına kadar çocuğun velayeti anneye verilir. Bu yaşlar arasındaki bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi neredeyse imkansızdır. Burada annenin işinin, evinin, kazandığı miktarın ve yaşam tarzının herhangi bir önemi yoktur.

Bu dönemleri yaşayan bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi istisnadır. Örneğin, annenin çocuğun sağlığına zarar vermesi, çocuğa bakmaktan aciz olması, annenin sağlığının kötü durumda olması gibi sebepler halinde ancak çocuğun velayeti anneden alınarak babaya verilebilir

Velayet yetkisi elinden alınmış olan ana veya babanın 16 yaşını bitirmemiş bir çocuğu, veli, vasi veya bakım ve gözetimi altından bulunan kimsenin yanından, cebir veya tehdit kullanmaksızın kaçırması veya alıkoyması halinde, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Neden herkes her ne olursa olsun anne alır velayeti diyor. Alamadığı durumlarda var..

Bildiğim kadarıyla annenin ciddi bir psikiyatrik rahatsızlık geçirmesi veya ahlak dışı işlerle uğraşması gerekiyor babaya velayet verilmesi için.

4 aylık bir bebek kesin anneye verilir bu durumların dışında.

Yasal yollar böyle.

Yasa dışı yollar kullanırsa kötü. Kaçırabilir bebeği. O zaman zor iş.

annenin iffetsizliği ya da ağır başka bir sıkıntı yoksa çocuk genelde anneye verilir .

Alamadigi durumlar nelerdir mesela? Psikolojik olarak sorunu varsa kismini biliyodum ben de. Ama oyle buyuk bi sorunum yok. Esim ve ailesinin psikoljimi bozdugu dogru ama buyuk bisey deil :) ya iste cok iyi avukat tanidiklarim var. Hallederim bi sekilde diyo.
Neden herkes her ne olursa olsun anne alır velayeti diyor. Alamadığı durumlarda var..

Bildiğim kadarıyla annenin ciddi bir psikiyatrik rahatsızlık geçirmesi veya ahlak dışı işlerle uğraşması gerekiyor babaya velayet verilmesi için.

4 aylık bir bebek kesin anneye verilir bu durumların dışında.

Yasal yollar böyle.

Yasa dışı yollar kullanırsa kötü. Kaçırabilir bebeği. O zaman zor iş.

Aslinda bosanma fikrini hic aklima getirmeyeyim diye boyle seyler soyledigini dusunuyorum ama inadi da inattir yani belli olmaz. Korkuyorum da o yuzden

Evet ogretmenim, cocugum da 4 aylik. Ya normal yollarla alamayacagini biliyorum ama farkli yollara basvurabilir mi diye dusundum de

Farklı yol derken? Sizin fiziksel ya da psikolojik sorununuz olmasini öne sürebilir bunun için de sizi kontrole sevk ederler ve rapor aldirir mahkeme.Yani bu iftiralar hemen belli olur.

Bir de velayet sonrasi çocuk kacirma gibi bir durum olabilir ki bunun için hapis yatmayi göze alması gerek. Yani sonsuza dek cocugunuzu elinizden almak gibi bir imkanı yok.

Kacirma tehditlerini mahkemeye gosterirseniz her bulusmayi gozetim altında ve para ödeyerek yapması gerekir.

Yani her şey oldukça caydirici

bende araştırıyorum bunu açıkçası henüz avukata sormadım ama annenin geliri ve sabit kalacak yeri olduktan sonra genelde anne öncelikli. özellikle eski eşiniz şiddet uyguladıysa darp raporu aldıysanız bu da sizin için bir avantaj oluyormuş velayet konusunda. ama velayeti olduki baba aldı bu durumda bile sizin en az hafta iki kez görme hakkınız oluyormuş bunuda soru cevap olarak bir avukatın cevapladığı sitede gördüm. ama küçük çocuklar bakıma muhtaç yaştakiler yani yüzde 90 anneye veriliyor. çocuğa sorma gibi bir durum yok bildiğim kadarıyla benimde annemle babam boşandılar ben ergen yaşlarımdayken kimse bana bir şey sormamıştı yani. ama bunlar benim internetten toparladığım bilgiler dolayısıyla güvenilir olmayabilir. burada hukukçu arkadaşlar var onlar daha iyi yardımcı olurlar. ama korkmayın çocuğu hiç göstermeme gibi bir şansı yok.

Farklı yol derken? Sizin fiziksel ya da psikolojik sorununuz olmasini öne sürebilir bunun için de sizi kontrole sevk ederler ve rapor aldirir mahkeme.Yani bu iftiralar hemen belli olur.

Bir de velayet sonrasi çocuk kacirma gibi bir durum olabilir ki bunun için hapis yatmayi göze alması gerek. Yani sonsuza dek cocugunuzu elinizden almak gibi bir imkanı yok.

Kacirma tehditlerini mahkemeye gosterirseniz her bulusmayi gozetim altında ve para ödeyerek yapması gerekir.

Yani her şey oldukça caydirici
Cok iyi avukat tanidiklarim var, hallederim ben diyo. Biomiyorum o kadar kolay olur mu

bende araştırıyorum bunu açıkçası henüz avukata sormadım ama annenin geliri ve sabit kalacak yeri olduktan sonra genelde anne öncelikli. özellikle eski eşiniz şiddet uyguladıysa darp raporu aldıysanız bu da sizin için bir avantaj oluyormuş velayet konusunda. ama velayeti olduki baba aldı bu durumda bile sizin en az hafta iki kez görme hakkınız oluyormuş bunuda soru cevap olarak bir avukatın cevapladığı sitede gördüm. ama küçük çocuklar bakıma muhtaç yaştakiler yani yüzde 90 anneye veriliyor. çocuğa sorma gibi bir durum yok bildiğim kadarıyla benimde annemle babam boşandılar ben ergen yaşlarımdayken kimse bana bir şey sormamıştı yani. ama bunlar benim internetten toparladığım bilgiler dolayısıyla güvenilir olmayabilir. burada hukukçu arkadaşlar var onlar daha iyi yardımcı olurlar. ama korkmayın çocuğu hiç göstermeme gibi bir şansı yok.
Gostermeme durumu olmasa bile onda kalmasini istemiyorum :KK43: cunku bosanirsa tekrar evlenir buyuk ihtimal. Ve cocugum baskasinin elinde buyurse cok uzulurum :KK43:

Yüz karartıcı suç olmadığı sürece velayet anneye verilir,çirkeflik yaparsada sizde yaparsınız siz istemediğiniz sürece sizden almaları çok zor

Cok iyi avukat tanidiklarim var, hallederim ben diyo. Biomiyorum o kadar kolay olur mu
Neden kolay olmasın. Öyle öldürürüm ,vururum, kaciririm demek kadar kolay değil bunlari yapmak.

Mahkeme kesinlikle size verecektir. Avukatlariniza güvenin. Zaten sizin yaninizda anne huzurunda büyüyen bir çocuk babasına gitmez buyudugunde de.Ki erkekler genelde evleniyor arayip sormaz bile cogu baskasini gorunce

Gostermeme durumu olmasa bile onda kalmasini istemiyorum :KK43: cunku bosanirsa tekrar evlenir buyuk ihtimal. Ve cocugum baskasinin elinde buyurse cok uzulurum :KK43:
öğretmensiniz çocuğunuz 4 aylık yani bakıma muhtaç yaşta emziriyorsunuz maaşınızda var çok şükür. çok afedersiniz babası olacak adam ... yırtsa alamaz korkmayın. o sizi korkutmak için öyle diyordur. zaten 4 aylık çocuğu alsada bakamazki.. cesaret edemez..

Neden kolay olmasın. Öyle öldürürüm ,vururum, kaciririm demek kadar kolay değil bunlari yapmak.

Mahkeme kesinlikle size verecektir. Avukatlariniza güvenin. Zaten sizin yaninizda anne huzurunda büyüyen bir çocuk babasına gitmez buyudugunde de.Ki erkekler genelde evleniyor arayip sormaz bile cogu baskasini gorunce
Ben de zaten evlenecegini dusundugum icin hic hic istemiyorum almasini. Sadece yalanci sahit yada sahte evrak tarzi biseyler yapabilir mi diye endiseliyim

Ya bana da oyle geliyo, bosanma fikrini aklima getirmeyeyim diye soyluyo buyuk ihtimalle ama yine de korktum biraz tabi. Cocugum var isin ucunda, kucucuk daha. Ben olmazsam ne yapicak, bunu dusununce vazgeciyorum.

X