• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huy mu? Hastalık mı?

Evet keşke. Ama emin ol ki senin yaptığın bir şeyden değişmedi tavırları ve düşünceleri. Hasta işte yada karakteri böyle yada her ikisi de. Ama sonuçta sana zarar veriyor. Kolay olmadığını biliyorum, ben yapamadım. Ama sen yapabilirsen sınır ciz. Alttan alma. Hastaysa ben doktor değilim de. Eşine de ne kadar net ve kararlı olduğunu göster. Planlarını onlara göre ayarlama ve onlar için değiştirme. Çocuğuna evinde doğumgünü yap. Kimin gelip gelmeyeceğine karışmasına müsade etme, dikkate alma. Gelirse gelir gelmezse kimsenin ayağına çocuk götürme. Onların dediğini yapıp kötü olacağına böyle kötü ol.
Aynen öyle sonuçta yine kötü olacağım yine benim ailemi kıskanmaya devam edecek yine bu olaylar yaşanacak en azından böyle kötü olayım

Ah kocaman sarılıyorum size 😥 onlar tedaviyi reddediyor diye bizi tedavi arar hale getiriyorlar. Allah sorsun artık hesabını 😥 benimki de sabah kocamı aramış yarım saat azarlamış tahmin ettiğim şeyleri söylemiş işte intihar etmeyi düşündüm babanın kolu uyuştu kalp krizi geçiriyor sandım falan filan madem onlarla doğum günü kutlandı burda da kutlanacak demiş eşim ne derse beğenirsiniz bizim öyle takıntılarımız yok gelir cuma günü kutlarız o zaman demiş BANA SORMADAN cuma günü gelecez demiş 🤦🏻‍♀️
Yuh buna intihar edecekse gerçek derdi olursa ne yapacak acaba

Ayy inanmıyorum, ben yakın bir yerdeler diye düşünmüştüm nedense. Aaa bencillige bak ya. O kadar yoldan sırf egolarını tatmin için çağırıyorlar.
Baba da iskele babası ufacık çocuğu 7 saat yola ayaklarina götürecek anasının nazı için, tam dayaklıklar ya. Adamın önceliği kendi ana babası çok yazık...

Sizin esinizde saglikli degil yalniz hadi anasini kendi nazlasin istedigi kadar ama size ve 3 yasinda ki bebesine bu eziyeti yapmamasi lazim kvniz esinizi coktan hasta etmis bile esinizde anasindan sikayet edip size herseyi yaptirmis ama
Ben gelmeyeceğim ne dersen de dedim o zaman bağlar kopsun gitsin yeter ben yoruldum dedi ben de yoruldum bu zamana kadar alttan aldım daha fazla almak istemiyorum dedim. Psikiyatriden randevu alacağım seninle gideceğiz anneni onlara anlatırsın ben doktor değilim dedim kabul etti doktora gitmeyi

Aynen öyle sonuçta yine kötü olacağım yine benim ailemi kıskanmaya devam edecek yine bu olaylar yaşanacak en azından böyle kötü olayım
Çocuğunuz da etkilenir. Küsme malesef öğrenilen birşey. Çocukken yetişkinlerde görüp kendinize alıyoruz. Bir de küsenin ne kadar suyuna giderseniz o kadar küsme alışkanlığını pekiştirmiş olursunuz.

Çocuğunuz da etkilenir. Küsme malesef öğrenilen birşey. Çocukken yetişkinlerde görüp kendinize alıyoruz. Bir de küsenin ne kadar suyuna giderseniz o kadar küsme alışkanlığını pekiştirmiş olursunuz.
Tedaviyi reddetmeyişinin sonucunu torunundan uzaklaşmak olarak görsün de belki kabul eder

Selamlar herkese ben çaresiz kalıp üçüncü kişilerin görüşlerini almak için bu başlığı açıyorum. Eşimin annesi manik depresif hastası ve ilaçların depresyonu tetiklediğini öne sürerek ilaç kullanmayı reddediyor. Dönem dönem mantığımızın almadığı konularda bize küsüyor sosyal medyadan engelliyor vs. Son dönemlerde benim ailemi kıskanmaya başladı yani çocuğumun onlarla vakit geçirmesini istemiyor ne zaman aileme gitsem beni sosyal medyadan engelliyor eşime tavırlı davranıyor. Ama onlara gidince bambaşka birine dönüşüyor, keyifleniyor sanki beni engelleyen o değilmiş gibi davranıyor. Her yıl çocuğumun doğum gününe iki tarafı da çağırıyorum sadece bizimkiler geliyor onlar gelmiyor. Eşim bu seneki doğum günü için “Bu sefer bizimkiler gelmek istiyor.” dedi. Ben de “Nasıl yani bizimkileri çağırmayacak mıyız?” dedim. Eşim “Yani annemi az çok biliyorsun, hastalanır kafaya takar.” dedi. Ben de onların direkt böyle bir talebi var ve eşim bana anlatmıyor diye düşündüm. Ben de bu sebeple annemleri de kırmamak adına gidip annemlerde ayrı bir doğum günü kutlaması yaptım. Asıl doğum gününe de kayınvalidemleri davet ettim. Annemleri de durumdan haberdar etmemek için böyle bir yöntem buldum. Ama kayınvalidem annemlerdeki doğum günü kutlamamızı öğrenince eşime tavır alıp alıp “Madem onlarla kutlayacaktınız gününde kutlasaydınız. Bize gerek yok artık kutlamışsınız zaten.” diyerek çıkışmış. Ben de neden böyle bir şey yaptığımı iki tarafı da üzmek istemediğimi vs anlattım sadece anladım deyip nokta koyarak bana cevap verdi. Eşime “Hayat beni yordu travmalarım var elimde değil kafaya takıyorum” tarzında mesaj atıp iletişimi kesti. Doğum gününe de gelmeyeceklermiş. Yani anlamaya çalıştığım nokta şu: Bu hastalık mı, huy mu? İlaçlarını kullansa böyle şeylere takılmaya devam edecek mi? Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama ben ilaç kullanmayı reddeden bir hastayı idare etmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bipolar çok biyolojik bi hastalık ilaç şart doktor değiştirin güvendiği biri olmalı ki ilacı ikna olup içsin yoksa çok zor

Bipolar çok biyolojik bi hastalık ilaç şart doktor değiştirin güvendiği biri olmalı ki ilacı ikna olup içsin yoksa çok zor
Tek güvendiği insan eşi ve onun da durumu ortada kriz geçirip dolabın içimde oturan karısını doktora götürmek yerine oğlunu arayıp kadın sizin yüzünüzden delirdi siz nasıl insanlarsınız deyip çıkışıyor kadının yanında bu kadın tedaviye ihtiyacı olduğunu nasıl anlayacak bu adamın yanında 😥

Bir de bunun için çocukla 7 saat yol çekmem bekleniyor şaka gibi ya geri adım atmayı düşünmüyorum gitmiycem cuma günü
Konu sahibi sakın gitme. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Size bir şey diyecek olursa siz de bir sinir krizi geçirin herkes işine baksın

Tek güvendiği insan eşi ve onun da durumu ortada kriz geçirip dolabın içimde oturan karısını doktora götürmek yerine oğlunu arayıp kadın sizin yüzünüzden delirdi siz nasıl insanlarsınız deyip çıkışıyor kadının yanında bu kadın tedaviye ihtiyacı olduğunu nasıl anlayacak bu adamın yanında 😥
Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum ama gerçekten çoğunlukla da genetik ve biyolojik bir hastalık. Eşi kabul etmiyor diye kaderi bu olmamalı. Depresyondayken intihar riski taşıyan, manik durumdayken yine kazayla hayatını kaybetme riski taşıyan bi hastalık. Ciddiye almak lazım.

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum ama gerçekten çoğunlukla da genetik ve biyolojik bir hastalık. Eşi kabul etmiyor diye kaderi bu olmamalı. Depresyondayken intihar riski taşıyan, manik durumdayken yine kazayla hayatını kaybetme riski taşıyan bi hastalık. Ciddiye almak lazım.
Birinci dereceden yakınları ciddiye alsın benden başka kimsenin umrunda değil kadının ilaç kullanıp terapiye gitmesi. Kızı da bipolar üstelik ilaç kullanıyor o bari desin annesine böyle devam edemezsin diye

Çocukken yaşadıkları kolay şeyler değiller ama artık babanne olan birinin bunların arkasına sığınmaması gerektiğini düşünüyorum. Düzenli bir ilaca ve terapiye ihtiyacı var
Yani Allah aşkına şurada hangimiz düzgün çocukluk yaşadık ?
Bırakın geçiniz artık bunları.
İnsanlar neler yaşıyor istismara uğruyor vs kimseye de böyle davnamıyor.
Bir kere engelleme mevzusunda ben kendisini toptan her yerden engellerim ki kendisi birdaha zahmet edip beni engelleyemez bile.
İkincisi eşiniz hatalı ne demek annenleri çağırma falan taviz tavizi doğurur böyle bir şeyin konuşulması bile hata.
Eşinize de kv ye de gereksiz iyi niyet ve anlayış göstermişsiniz bu tavrınız bırakmanız lazım yoksa yıpranırsınız.
Hele o mesajı iğrenç hayat onu yormuşmuş.
Hayat hepimizi pespembe pamuklara sarıyor sanki.
Böyle insanlar kurban mağdur edebiyatını bırakmazlar olan size olur kendinizi koruyun bu tip insanlardan.

O da kızdığımı belli etmemeye çalışıyorum böyle biri tarafından yetiştirilmek de üzücü. Ben 6 yılda sayısız kez şahit olduysam çocukluğundan beri kim bilir neler çekti
İyi de sırf bu yüzden uyanıp ayıkması lazım zaten.
Aynı şeyi karım ve çocuğumda çeksin ve onlarda maruz kalsın zihniyeti hastalıklı bir zihniyettir.

Yani Allah aşkına şurada hangimiz düzgün çocukluk yaşadık ?
Bırakın geçiniz artık bunları.
İnsanlar neler yaşıyor istismara uğruyor vs kimseye de böyle davnamıyor.
Bir kere engelleme mevzusunda ben kendisini toptan her yerden engellerim ki kendisi birdaha zahmet edip beni engelleyemez bile.
İkincisi eşiniz hatalı ne demek annenleri çağırma falan taviz tavizi doğurur böyle bir şeyin konuşulması bile hata.
Eşinize de kv ye de gereksiz iyi niyet ve anlayış göstermişsiniz bu tavrınız bırakmanız lazım yoksa yıpranırsınız.
Hele o mesajı iğrenç hayat onu yormuşmuş.
Hayat hepimizi pespembe pamuklara sarıyor sanki.
Böyle insanlar kurban mağdur edebiyatını bırakmazlar olan size olur kendinizi koruyun bu tip insanlardan.
Çözüm basit duygularını yönetmekte zorlanıyorsa bunun için profesyonel destek alacak. Ben alttan alsam düzelecek sanki bu krizden diğerine geçeceğiz hep birlikte olan bana olacak. İzin vermiyorum. Kendime saygımı yitirmek istemiyorum daha fazla alttan alarak.

İyi de sırf bu yüzden uyanıp ayıkması lazım zaten.
Aynı şeyi karım ve çocuğumda çeksin ve onlarda maruz kalsın zihniyeti hastalıklı bir zihniyettir.
Eğer eşim bir daha alttan almayı teklif ederse ona diyeceğim ki kızımız yarın bir gün yuva kurduğunda ve böyle bir kayınvalideye sahip olduğunda özsaygısını hiçe sayıp hakkını savunmadan insanlara boyun eğmesini alttan almasını mı isteyeceksin diyeceğim

Back
X