İbadetlerim de samimi oldugumu düşünmüyorum artık, dualarla bir şeyin degismesini istemek saçma mı?

İbadetlerimizi kendimiz için yapıyoruz Allah için değil Allah'ın rızasını kazanabilmek tabiki önemli iyi insan olmak dürüst ve imkan dahilinde yardımsever.. Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav buyurdular ki:

"Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."

(Ravi:Enes, HadisNo:1784)

İbadetlerimizi kendimiz için yapıyoruz Allah için değil Allah'ın rızasını kazanabilmek tabiki önemli iyi insan olmak dürüst ve imkan dahilinde yardımsever.. Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav buyurdular ki:

"Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."

(Ravi:Enes, HadisNo:1784)
Teşekkürler

Dua etmek kulluktandır,
.. acziyetimi biliyorum, kabul ediyorum, sen ise tüm noksanlıklardan münezzehsin Rabbim, bana istediklerimi ancak sen verebilirsin ve sen dilersen bu dünyada dilersen ahirette verirsin, dilersen hiç vermeyerek verirsin. İşittim ve iman ettim Rabbim.... Demektir bir nevi.

Kavramlar karışmasın: ibadetler, yaşamımız, ölümümüz ve bu arada yapılan her amel, her şey yalnızca Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Allah için yapılan şeyler Allah’ın mülkünü artırmaz ya da azaltmaz. Bizim kulluk derecemizi yükseltir ya da alçaltır. Allah için yapmak, Allah'a has kılarak yapmak ihlasla, takvayla ilgilidir.

Dünya önümüzde duran nimettir, istediklerimiz haram ve günah olmadıkça her ne olursa olsun (yukarıdaki hadistede söylendiği gibi) Allahtan istemek, yalnızca Allahtan istemek, manevi özgürlüğün en güzel yanıdır. Biz Allahtan isterken çıkarcı değil, aksine acziyetini bilen kullar olurken ve buna mukabil kendisinden hiç bir şey eksilmeyen Rabbimizden istiyoruz.

Furkan Suresi 77. Ayet :
Ey Müslüman! İslâm’ın özünü, esasını tüm insanlığa bildirmek üzere de ki: “Ey insanlar! Sizin Allah’a ibâdetiniz ve bunun özü olan duânız olmasa, Rabb’im size ne değer verir ki? Fakat siz ey inkârcılar; O’nun ayetlerini yalanladınız; öyleyse, cezaya çarptırılmanızartık kaçınılmaz olmuştur!”

Biz yarattı inancımız tam neden nıcın
Haram helal ibadetlerımızle ona iman edıyoruz tabııkı dua ederken rabbım sıkıntımı çöz bana doğru yolu göster senın herseyını bılen o guveneceksın rabbıme
Nefsın şeytan ilakı aklına değişik sebebler senı zorlayacak ama bız sadece rabbımıze iman ve ondan isteyecegız o da verırse hayır vermezse bın hayır gorecegız gelecegi biz göremeyiz rabbimız görür canım nefsın ve şeytanın vesveseden uzak dur allahın izniyle hiçbir şey olmaz...

kızlar çok güzel açıklamışlar bende yazmadan geçemeyeceğim,Dua Allahla olan bağın güçlenmesi kul olduğumuzu bilmek acziyetmizi bilmemiz,Onun sonsuz zenginliğinden istememiz ve ruhumuza iyi gelen güçlendiren bir kuvvet. Fatiha suresinde dediği dibi "Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz".

İbadet Allah için yapılır filan işim olsun diye yapılmaz, yaparsan o işin olur belki ama ibadet sevabını alamazsin.

Bunun yanında kendi isteklerin için dua edersin tabi ki. Rabbimiz benden isteyin diyor. Sana biri bir şey verse bir iyilik yapsa onu da Allah yapıyor zaten. Kul sadece aracı. Sen nimeti Allah'tan bil kuldan bilme.

Allahim ben senin rizani istiyorum diyip dünyalıklardan yüz cevirirsen ne ala ama biz onu diyebilicek nefse sahip değiliz maalesef

Peygamberimiz kaderi ancak dua değiştirir buyurmuştur. Dualarla bir seylerin değişmesini istemek saçma değil😊
Dua bir yer de Allahım ben acizim yapamıyorum sen yap demektir

Yani ibadet sadece allah için mi yapılmalı, dünya isteklerimiz icin istemek çıkara girmiyor mu?
Dünya isteklerimizi istemek, çıkara girmiyor.
Bir hadis söyleyeyim: "Ayakkabınızın bağı bile kaybolsa Allah'tan isteyin." Başka gidecek kapımız yok ve maddi manevi şeyler isteyebiliriz duada.

Dünya isteklerimizi istemek, çıkara girmiyor.
Bir hadis söyleyeyim: "Ayakkabınızın bağı bile kaybolsa Allah'tan isteyin." Başka gidecek kapımız yok ve maddi manevi şeyler isteyebiliriz duada.
Peygamberimiz sav dualarinda fakirlikten, günah işlemekten ve kötü ölümden Allah'a sığınmış. Bunlar da dünyaya ait şeyler, dünyalık icin dua edilir elbette. Örneğin hayırlı eş, hayırlı iş kapısı, sağlıklı evlat, helal kazanç kapısı, hayırlı bir okul istenebilir. Allah'ın lütfu öyle geniş ki vermeyi uygun görürse verir istediğimizi. I isimsizdiss

İbadet Allah'in rızasını kazanmak ve Allah'a teşekkür için (yarattı, yaşattı vs.) yapılmalı.
Şöyle düşünelim: Yaşamayı, insan olmayı, dünyadaki nimetleri, mutlu olmayı, gülmeyi, eğlenmeyi seviyoruz degil mi, seviyoruz (Allah bizi yaratmasaydi yaşamayı, dünya hayatını nerden bilecektik. Bizi seçti yarattı ki iyi bir şeyler yaşamamızı, bunun yanında da kulluk, ibadet, Allah'ın isteklerini vb. yapmamızı istedi. Haklı olarak biraz kural koyabilir, çünkü onun dünyasındayız :)).
Konuyu dağıtmadan bağlayayım,
Bu sevdiğimiz şeylerin şükrü icin ibadet ediyoruz, görevimiz olduğu icin ama en önemlisi Allah bizi sevsin, "Senden razı oldum" desin diye ibadet ediyoruz. ❤️ I isimsizdiss

X