- 8 Haziran 2022
- 372
- 170
- 27
- Konu Sahibi isimsizdiss
Yani ibadet sadece allah için mi yapılmalı, dünya isteklerimiz icin istemek çıkara girmiyor mu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yoo tabi ki dilekleriniz olacak bu gayet normal.Yani ibadet sadece allah için mi yapılmalı, dünya isteklerimiz icin istemek çıkara girmiyor mu?
Teşekkürlerİbadetlerimizi kendimiz için yapıyoruz Allah için değil Allah'ın rızasını kazanabilmek tabiki önemli iyi insan olmak dürüst ve imkan dahilinde yardımsever.. Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav buyurdular ki:
"Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."
(Ravi:Enes, HadisNo:1784)
Allah razı olsun çok teşekkür ederimBen böyle düşünmeye başlayınca kendime şunu soruyorum
“Beni yaratan Allahtan istemeyeceğim de kimden isteyeceğim? Bana o yardım etmeyecek de kim edecek ?”
Dünya isteklerimizi istemek, çıkara girmiyor.Yani ibadet sadece allah için mi yapılmalı, dünya isteklerimiz icin istemek çıkara girmiyor mu?
İbadet Allah'in rızasını kazanmak ve Allah'a teşekkür için (yarattı, yaşattı vs.) yapılmalı.Yani ibadet sadece allah için mi yapılmalı, dünya isteklerimiz icin istemek çıkara girmiyor mu?
Peygamberimiz sav dualarinda fakirlikten, günah işlemekten ve kötü ölümden Allah'a sığınmış. Bunlar da dünyaya ait şeyler, dünyalık icin dua edilir elbette. Örneğin hayırlı eş, hayırlı iş kapısı, sağlıklı evlat, helal kazanç kapısı, hayırlı bir okul istenebilir. Allah'ın lütfu öyle geniş ki vermeyi uygun görürse verir istediğimizi. I isimsizdissDünya isteklerimizi istemek, çıkara girmiyor.
Bir hadis söyleyeyim: "Ayakkabınızın bağı bile kaybolsa Allah'tan isteyin." Başka gidecek kapımız yok ve maddi manevi şeyler isteyebiliriz duada.
Şöyle düşünelim: Yaşamayı, insan olmayı, dünyadaki nimetleri, mutlu olmayı, gülmeyi, eğlenmeyi seviyoruz degil mi, seviyoruz (Allah bizi yaratmasaydi yaşamayı, dünya hayatını nerden bilecektik. Bizi seçti yarattı ki iyi bir şeyler yaşamamızı, bunun yanında da kulluk, ibadet, Allah'ın isteklerini vb. yapmamızı istedi. Haklı olarak biraz kural koyabilir, çünkü onun dünyasındayız :)).İbadet Allah'in rızasını kazanmak ve Allah'a teşekkür için (yarattı, yaşattı vs.) yapılmalı.