ganozcugum moralini bozma mutluluguna golge dusurme guclu ol etrafimiz boyle insanlarla dolu dua et tavsiyem mesafeni koru esin ne olursa olsun ailesini birakmaz bende daha buyuk sorunlar yasadim esimin bana dedigi isine geliyosa kabulen gelmiyorsa gidebilirsin aklima geldikce nefret ediyorum inanki deseler esinmi ailenmi yinede ailem der ben es degil de bir anneni yapmayacaklarini yaptim sorunu esimde oldugunu bile ailesinde gizledim taki damarima basana kadar bana cocugun olmuyor birak evlensin dediklerinde patladim evlensin bende kurtulurum bende degil sorun dedim hala sorunun bende oldugunu dusunuyorlar Allaha havale ediyorum ya anlatmayla bitmez ALLAH bizi iyilerle karsilatirsin anliyorom seni bebegin icin guclu ol esinle arani bozmamaya calis bir basladimi cok zor hic bise olmamis gibi davran moralini bozma Allaha emanet ol
Ahh ,Nizarcım sen de çok sıkıntı yaşamışsın tatlım.Ben de senin gibi sakladım kimse bilmedi eşimde sorun olduğunu ama artık seni son noktaya getirmişler iyi yapmışsın .Valla bana da öyle yapsalardı ben de patlardım .Dediğin gibi eşimle aramı bozmamak adına şimdilik sakin duruyorum ama O 'na da kesin söyledim ,asla samimiyet kurmayacağım en son ki tavırlarından sonra.Bakalım artık hayırlısı olsun,sen de moralini bozma tatlım .
canım rabbim bizi imtihandan imtihana sürüklüyo, bak düne kadar bebekle ilgili konuşup üzülüyorduk, şimdi başka bi şey, bi "aile sorunu", canım lütfen moralini bozma bebişin ve eşin için biraz iyi tarafından bakmaya çalış, bak eşinde sana haklısın diyormuş, neler yaşadın bilmiyorum ama biz kadınlar doğamız gereği hiç bişeyi unutmayız, sana unut demiyorum ama kendini yormamaya çalış, bak şöyle düşün "rabbim bana sorunlarımın en büyüğünü halletmeyi nasip etti inşallah bunada yardım edecek " de çünkü ALLAH bize çekebileceğimiz kadar yük verir canım, her zaman dualarımdasın canım rabbim seni sıkıntılarından kurtarır inşallah...
canım çok sevindim durumunuzu düzeltmenize.. rabbim bütün sıkıntılardan bebeğini ve seni korusun.. tatlım ben hiç bu hesap işlerinden anlamam :) ay bende çok komiğim :) madem anlamıyorum ne laf kalabalığı yapıyorum benimkide iş... hiçç
Tatlım ,birkaç gündür daha iyiyim.En azından stresten oluşan kasık ağrılarım azaldı.Eşim de benim rahatsızlandığımı görünce çok endişelendi.Sonuçta bu bebişi kaç yıldır bekliyoruz.Eğer onlar yüzünden Allah korusun bir şey olsaydı nasıl toparlardık kendimizi bilemiyorum .
ahhh gonozcuğum..mesajına sondan başlamak istiyorum..ben de her yemek yapışımda mutfak camımın önünde duran güzelim ağaca bakıp bakıp Allahım derdim..ne büyüksün..gökyüzü kısaca her sey ve sonra Allahım çiçeklerini açıyor meyve verecek kurudu..ama can gelecek..ne olur bizi de yeşert bize de can ver içimize diye diye söylenirdim..
ben folicplus içiyordum bi dönem yani 1 paket bitirmiştim hamile kalmadan önce 2.paketimi alırken ki hamile kalmıştım içeriğine baktığımda silikon maddesi gibi bişey görmüştüm o yuzden değiştirdim folbiol aldım..şimdi ona başladım..önceki sayfalarda da söylemişti. barbunyayı çok önceden duymuştum. anne karnında ilk 4 ay tüketilmesi için..bulgur pilavı inanılmaz b12 deposu her öğlen bi kase kısır niyetine tüket:)üzümçekirdeği yağın kaldıysa devam et derim kılcal damarları güçlendiriyor sıkı sıkı tutunur sana:)))başa çay kahve tüketme tiryakisiysen..boool yürüyüş temiz hava..ben çerez tüketirim özellikle ayçekirdeği antepfıstığı zaten meyve hastasıyım yemek yemem meyveyle yaşarım:))veeeee en önemlisi de bebğini zikirsiz bırakma..doğuma kadar 70bin subhanallahivebihamdi çek..ben başlamıştım ki 5 günde epey çekmiştim iş yaparken otururken vs vs dedim bu 1 ayda biter...ibrahim suresi bebeğin ahlakı için böyle mız mız ağlayan biri olmaz inşallah diye diye:)islam ahlakıyla donansın niyetiyle:)))ayyyy çok güzel arada bizleri de sıkıştır emi:)))
eveeeeeeeeeettt gelelim en istemediğim ve gerçekten kısa keseceğim konuya..eşinle iyi ol,gerisini salla..necip fazıl ne demiş yumuşak huykuysak koyun değiliz ya:)))gibi bi şey:))) o yüzden haklıyken haksız duruma düşecek kadar söylenmeden hakkını savum derim..eşinle de sürekli bu konuyu konuşmayın yıpratmayın değmez...tercih de yamasına izin verme..senin yerin apayrı ailesi ayrı..okiş??
Tatlım, Folicplus ı bugün itibariyle bıraktım.Doktorum da eşine solgar ınkini veriyormuş ben de bugün onu aldım.Dediğin gibi insanın içine sinmiyor.
Gıdalarla ilgili tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.Barbunyayı hemen yaptım tabi bulgur da .Üzüm çekirdeği yağı kalmadı gerçi tadı da çok fenaydı onun :))Siyah çekirdekli üzüm yiyorum .Kahve ,çay içmiyorum zaten.Ayy,geçen bir topikte okudum ama geçmiş tarihlere aitti.Sabahları yumurtayı peynir ve sütle yiyince vitaminini iyi alamıyormuşsun ,yazan kişi doktor olan yakınının kendisine önerdiğini yazmış.Siz hiç öyle bir şey duydunuz mu ?
Size her daim dua ediyorum tatlım,Rabbim en kısa sürede hepimizi sağlıkla yavrularımıza kavuşturur inşallah tatlım.
Eşimle ,ailesiyle iligli konu tabiki açılıyor çünkü her gün arıyorlar ama ben hiç konuşmuyorum.Sonuçta yaptıkları şeyler kolayca affedilecek türden değil.Dur bakalım zaman ne gösterecek.Ama insanoğlu çok ilginç bir varlık,yaş ilerledikçe dünya malı çok kıyletli oluyor onun nazarında.Aslında tam tersinin olmasını bekliyorsun ancak öyle olmuyor.Yani eşimin ailesi şu an o kadar rahat ,ferahlık içindeler ancak bizim çok sıkıntıda olduğumuzu bilmelerine ragmen hiçbir şekilde yardım etmiyorlar.Bence bu da onların sınavı.Sonuçata ana babanın vazifesi evladının yuvasını kurmasına da yardımcı olmaktır.Ben hep etrafımda böyle gördüm o yüzden çok tuhaf geliyor bana.Neyse ,aman kim ne yapmak isterse yapsın.
merhaba kızlar...
bugün ön görüşmeye gittim tüp bebek için.beni muayene etti,adetime 4 gün kaldığı halde yumurtam hala çatlamamış,sanırım kiste dönüşecek.bir de dedi ki hafif polikistik over var bu bizim için çok iyi birşey.anlayamadım nasıl iyi dedim,küçük küçük yumurtaların var dedi,hatta gösterdi ekrandan.bunun neresi iyi?kafam çorba gibi oldu:18::18::18:
sonra eşimin tahlillerine baktı,çok dalgalanma var birde burada test yapalım ona göre tüpe başlayıp başlamayacağımıza karar veririz dedi.en son yapılan sperm testi çok iyi dedi(aşılama da yapılan test)sanırım o test gibi olursa tüp bebek yapmayalım diyecek yada ben öyle anladım.
öyle işte anlayacağınız kafam yine oldu çorbaaaa

Tatlım ,çok sevindim tedavi için görüşme yapmanıza .Adım atmak bile insanı çok heyecanlandırıyor.Doktor PKover demiş ya sana,daha önceki doktorlar nasıl farketmedi,çok şaşırdım.Biliyorsun ben ergenlikten beri PKO 'im.Ve hocamız sayesinde çok şükür kurtuldum.Ama senin yumurtanın geç çatlaması falan aslında buna işaretti ama doktorlar bir şey demeyince benim de hiç aklıma gelmedi.Tatlım doktorun sevinme nedeni bu rahatsızlıkta daha çok yumurta oluşuyor ama çatlamıyor ,tüp bebekte işe yarayacak bir durum yani.Ama bence aşılamayı bir daha denemek isterse kabul etmeyin direkt tüp deyin:)
Ayy,neden diyet vermiş ki size ,inan hiçbir fikrim yok.Bence sen forumlarda bir araştır acaba tüp bebek tedavisinde yapılan genel bir şey mi ?Ayy,ben size diyorum ya kızlar,hocamız da bize kür yollayınca eşiminkiler hep güzel oluyordu bana da ne kadar acı ,kötü kokulu kür varsa o geliyordu.O yiyordu polen bal incir ,bana civanperçemi vs. :)) Zeynepcik bu bizim kaderimiz yapacak bir şey yok ,ben eşimin incir kürünü koklardım kendi hayitimi içmeden önce ,şimdi sen de eşinin yemeklerini koklarsın benim gibi :)) ha ha
KIZLAR,bugün doktora gittik.Maşallah bebişin kesesini gördük,RAbbim kalp atışlarını duymayı da nasip eder inşallah teyzeleri.Ben dedim doktora reglim 11 şubat yumurtam 6 martta çatladı bebek kaç haftalık diye,ölçtü falan 8.8 mm. 5,5 haftalık dedi .Haftaya kalp atışlarını duyabilirsiniz dedi. İnşallah sizlerden en kısa sürede bana buradan aynı müjdeleri verirsiniz .AMİN. Benden şimdilik bu kadar :)