İğneli Epilasyon iğneli epilasyon tüylerim bitti diyenler

ebruca16

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
44
16
mrb lar. sorum şudur. yüz için iğneli epilasyon yaptıranlar , nekadar sürede kaç seansta tüylerinden kurtuldular yada azalma yaşadılar. çok kötü durumdayım umudumu yitirdim bi yardımcı olun lütfen

2. mesajımda yaşadıklarımı anlatayım. aniden tüylenme ( sarı renk çok küçük ve azdı) olayı yaşayınca koşa koşa doktora gittim. tahliller testler temiz çıktı. sonra eski görüntüme kavuşmak için iğnelide karar kıldım. 3 seans iğneliye gittim. pek bi etkisini görmedim. yapan kişi doktordu. tüyler çekilirken hissediyordum bazen. sonra beni ikna edip lazere aldı sonraki seanslarda. nd yag yüzde tetikleme yapmaz dedi. bu arada tüyler iyice kıl halini almaya başlamıştı. lazer bu kıl gibi olanları inceltti. bakın bitirmedi sadece inceltti. ama gelin görün ki hiç ortalıkta olmayan yada minicik saprası tüyler gri siyah ve büyük hal aldılar. 4 seansın sonunda ara vermeye karar verdim. uygulamada bebek gibi oluyor cilt ya sonra ? 2buçuk aylık aranın sonunda baktım ki yüzüm kıl yumağına dönüştü. alnıma kaş arasına da atış yaptı . acısını anlatmıyorum bile. insan içine çıkamaz duruma geldim. bide doktor bana her ay gel diye ısrar ediyodu demek sebebi buymuş. şimdi başka bi yere iğneliye gittim. ilk seansta sanırım yüksek akımda çalıştı , çekerken acı duymadım. bazı kıl köklerine 2 defa akım verdi. o ilk seansta alınan yerlerden birinde fındık kadar alanda tüy çıkmadı yaklaşık 1 aya yaklaştı. ama diğer yerler yine çıktı. 2. seansa 1 hafta sonra gittim diğer alınmamış yerleri aldım. ama onlar şimdi geri geldi. sanırım yüzümün tamamen toparlanması ( her kıla işlem yapılması) 4 5 seansı bulur. her seans yaklaşık 20 30 dk sürdü fazla çalışmadı. yüzüm çok şişti. kabuk çok azında oldu sanırım bi tane iz var kırmızı. açıkçası takmıyorum yeterki kurtulayım. alna yapalım dediğimde tehlikeli olur deyip yapmadı. aslında alın ve kaşlara da ihtiyacım çok var . sosyal statüm işim vs bu kıl tüy olayı yüzünden paramparça oldu. şimdi bu sorunu yaşayanları çok daha iyi anlıyorum . en çok merak ettiğim zaten 1 yıla yakın bir zamanı boşa kürek çekerek harcadım ve maddi olarak kayıplarım çok oldu. maddiyatı cidden hiç umursamıyorum yeterki bu dertten kurtulayım. canlar sizden ricam ne sıklıkla nekadar süre giderek bu sıkıntıdan kurtuldunuz.

Bakın benim çenemdekilerin bir kısmı kalın, diken dikendi. Şimdi çok yumuşak çıkıyor tümü. İnceldiler de belirgin şekilde. Üç ayda çok farketti. Siz epilasyon yaptırıyor musunuz?

Geçmiş olsun, çok üzüldüm başınıza gelenlere. Sosyal anlamda insanı çok zorlayan bir durum, çok iyi biliyorum. Ben alın, kaşlar, kaş altları da dahil bütün yüzüme işlem yaptırıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Daha önce de yazdım, yapan kişi çok önemli. Ben her gidişimde bir saat çalışılıyor yüzümde, haftada bir gidiyorum aksilik olmazsa. İnce ince tüylerim ama renklerinden dolayı belli oluyor, sık oldukları ve ayrıntılı çalışıldığı için de toplanması uzun sürüyor.

çene bıyık ta sıkıntım yok. boyun yanak alın favori bu kısım berbat durumda. beyaz tenliyim bu tüyler yüzünden esmer gibi duruyorum. uygulama evet yaptırıyorum. belki doğru yeri bulsaydım şimdiye kadar yarılamış bile olsam mucizeydi benim için. artık son umudum bu, dayanabildiğim gidebildiğim yere kadar devam edicem. şayet bide olumlu sonuçlarını görebilsem. hani bazı arkadaşlar ilk başlarda haftada ayda bir giderken 2 3 ayda bir gitmeye başlıyorlar. işte nekadar zaman sonra o duruma gelebilirimki ?

Bursa'da yaşıyorsunuz değil mi? İğneli epilasyon forumunda Bursa'yla ilgili başlık vardı, baktınız mı oraya?

evet bursalıyım. okumadığım konu kalmadı. yani birinde biri çıkıp şukadar sürede şu işlemle kurtuldum dememiş. ben ordan çok memnunum diyen kişi 1 ay sonra soluğu başka bir uzmanda almış. biri 5 seans oldu hiç etki yok derken diğeri 2 3 seansta kurtuldum demiş. bu işlemin işe yaradığı bir gerçek. yurtdışında bu işi yapanlar 1 senede yüzde 90-95 başarı sağlıyor ve bunuda kanıtlarıyla hastalarıyla ortaya sunuyorlar. bizde malesef öyle bi dünya yok.

dün tekrar gittim iğneliye. kimi tüyde hiç anlamadım bile çekildiğini. kimisinde acı değil ama çekilme hissini yaşadım. iğne acısına gelincede acıyo malesef. kabardı yüzüm çok fena. umarım geçer hemencecik.

mrb. benim bazı yerlerde kısım kısım çıkmayan yerlerim var. bunlar 1 kuruş kadar anca vardır. tek seansta çıkmadı , evet bende çok şaşırdım ve bunlar kalındı. o kalın köklere 2 defa akım verdi sanırım. ama geri gelen tüyler çoğunlukta, özellikle çok ince olanlar. son gittiğimde bazı yerler kabuk oldu heryer değil ( 1 saat çalışılmıştı) , şişti , morarma gibi bi eğilim gösterdi. zor bir süreç yani. 3. seansıma haftaya giderim. 2. seanstan sonrada çıkıp çıkmayan nasıl bi gözlem yapmalıyım, birde cilt toparlansın. yer ismi şimdilik vermek istemiyorum, cidden sonuç gözlemlersem paylaşırım. pudra elegance vs değil onu bilin yeter.

bende pazartesı gunu yuzum ıcın ıgnelı epılasyona baslayacagım.Asamaları tarafınıza bıldırecegım
,

bugünkü gözlemlerim. çıkan yerler çoğunlukta . kalın olanlar ince olanlara göre daha bir etkilenmiş. ya çıkmamışlar yada incelmişler gözüme pek batmıyorlar. bu hafta gidicem tekrar. dakika olayından zaten ortalama azalıp azalmadıkları belli olur. her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi bununda reaksiyonları fazla. şişlikler kızarıklıklar , bende öyle aman aman kabuklanma yara olmuyor . olan yerde de dikkatimi çekti tüyler çıkmamaış

3. seansımı yaptırdım. dk olarak 60 olan 2. seansım 3. seansta 45 e düştü. acı nedense bu seferkinde daha fazlaydı. eskiden göze batan kalınlar incelmiş durumdaydı ve pekte rahatsız etmiyodu açıkçası. ama hedef sıfırlamak. kızarıklık ve şişlik devam ediyor. güneş kremi şart bu havalarda. işlem sırasında size bir tavsiyem ilk önce belirgin olanları toplatın. sonra incelere geçilsin. çünkü zaman ilerledikçe yapan kişinin hassasiyeti ve konsantrasyonu azalmakta .

merhaba arkadaşlar bende iğneli epilasyon yaptırıyorum iğneli epilasyon uzun sürüyor fakat kesin çözüm ben 2011 de başladım 1 -1,5 yıl sürdü yüz bölgesi ama şimdi hiç çıkmıyor kılların cıkması hormonlara da bağlı sürekli kıl kökleri beslendiği için köklerin yanması uzun sürüyor.İze gelince bende hiç iz kalmadı 6 aya kadar izler tamamen yok oluyor.

şöyle bir soru sorayım. mesela yüzünüz deki her kıla işlem yapıldıktan sonra toplamda kaç seans daha gittiniz ve bitti. tamam 1-1.5 sene sürüyor ama mesela ilk seanslar 2 3 haftada bir olurken 5 . 6. seanslar 2 -3 ayda bir mi oluyor. çünkü yeni başlayan biri bu süreyi baz alırsa ayda 2 defa gitmiş olsa 1.5 senede 36 seansa gidecekmiş izlemine kapılır.

X