iki ev gecindirmeye mecbur bir es ...

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
Merhaba . Çok uzatmadan anlatayım.
Sozlum , 1 seneye kadar evlemeyi dusndgum insan ve ailesi sorunum.
Babası genç ama çalışmıyor. Abisi kendine calisiyor ailesine 1 lira katmışligi yok.
Kardeşleri kuzenleri hep kendine yetiyor.
Eskiden çok iyi bir isi varmış ve bekarmis , ailesine bakiyormus. Ne güzel .
Artik yolumuzu cizyoruz. Eski işinden eser yok. Eski gelirinden eser yok .
Zar zor evlenecegiz belki de .
Ama babası ona rağmen ben bir ise gireyim diyemiyor. Hatta girmiyor bizm birikimimizden yiyorlar.
Annesi hic biraz arttrym oğlum için diyemiyor .hicbir şeyden geri kalmiyor . çok lüks yaşıyor. Artik annem ve babam sozlum için olumlu yorum yapmıyorlar bu da beni çok uzuyor .
Ne yapıtın ne ediyim . ilerde neler yaşarım bilmiyorum . yaşım 22 bu arada .Yorumlarinizi bekliyorum.

İşi ne kendi işi mi maaşlı mı?

Kendi işi ise durumu açıkça paylaşacak; gelir bu gider bu; bu şekilde yaşayamayız; baba sana iş bulalım diyecek..

Ama babası genç dediniz de abisi vs de varmış; kaç yaşında bu genç baba?

Lüks yaşantıdan kısacak; gerekirse de bu günlerde parasını eve vermeden biraz kenara atacak;

Evlenirseniz de ailesine belirli bir miktar ayırabilecek ise bunu söyleyecek ve ne olursa olsun (sağlık hariç) daha fazla vermeyecek

Maaşlı ise açıkça konuşacak; bu devirde evler iki maaş ile geçinmiyor ben bir maaş ile iki ev geçindiremem diyecek

Babası genç ama çalışmıyor. Abisi kendine calisiyor ailesine 1 lira katmışligi yok.
Ama babası ona rağmen ben bir ise gireyim diyemiyor. Hatta girmiyor bizm birikimimizden yiyorlar.
Annesi hic biraz arttrym oğlum için diyemiyor .hicbir şeyden geri kalmiyor . çok lüks yaşıyor. Artik annem ve babam sozlum için olumlu yorum yapmıyorlar bu da beni çok uzuyor .
Ne yapıtın ne ediyim . ilerde neler yaşarım bilmiyorum . yaşım 22 bu arada .Yorumlarinizi bekliyorum.
bu kadar ailenin yüküyle siz nefes alamazsınız
bu arada anlamadım sözlünün babası emekli mi çalışmıyor mu

Evlendikten sonra durum boyle giderse arada ask kalmaz cok ornegim var bu konuda.
Sakin ha ayni ev fedakarlik gibi hatalara dusme..
Is sozlunde bitiyor.tepkisini koyacak.ben ev olacagim diyecek.babasida bi zahmet is bulacak kendine.
Kayinpederim 60 yasinda emekli hala calisir.
Bu ne rahatliktir yahu.

BDV bolumunu soyle bi tara canim,basina gelebilecekleri az cok kestirirsin zaten:)ben lafi fazla uzatmayayim dedim:)

Erkek arkadaşınızın ailesi bir şekilde kendilerini idare edebilir duruma gelseler, erkek arkadaşınız cüzdanını ayırıp sizinle evlense bile o aileden kurtulamazsınız, asalak gibi yaşamaya alışmışlar.

44 yaşında bir adam nasıl olur da evde oturup oğlunun eline bakabilir benim aklım almıyor. Bir de sözlüm falan demişsiniz, demek ki evlilik hazırlıkları süreci başlamış, paraya en ihtiyacınız olan zamanlarınız.

Benim annem neredeyse 70 yaşında, hiçbir şekilde mecbur olmadığı halde çalışmaya devam ediyor (diş hekimi), evde oturmak zor geliyor diyor, ben o yaşta bir adamın oğlunun geleceğini sömürmesini anlayamıyorum.

Ben olsam evlilik kararımı sorgulardım. Hani bir laf vardır ya "kocanızla değil ailesiyle evlenirsiniz" diye, sizin için bin kat daha geçerli olacak. Ben ikinizin bağımsız bir yuva kurabileceğini ve huzurla yaşayabileceğinizi zannetmiyorum üzgünüm.

sözlünle konuş evlenince de böyle mi devam edecek diye, boyle olmasını ben istemiyorum herkes kendi sorumluluğunu bilsin bakalım ne diyecek

Vampir gibi emmişler herifin kanını. Evliliği daha iyi düşün şimdi böyleyse ilerde kim bilir ne olur.

X