İkili test yaptırmalı mıyım ?

fanatikgsli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
83
25
32
Merhabalar. Haftaya ikili test zamanim yaptirmak zorundamiyim bebegimde ozurluluk olsa Allah korusun yinede aldirmayi dusunmuyorum doktorum sen bilirsin yaptirmayan hastalarim var dedi napmaliyim

Mesele aldırıp aldırmamak değil ki, kötü çıkan insanlar aldırıyor demekte değil bu. Yaptırmalısın, her anne adayının bebeğinin sağlığına dair bilgi edinmek hakkı.

Canım ben yaptırmadım çok yerde de araştırdım. Bebek de down sendromu olsa bile müdahale edilmiyor. Aldırmam diyorsan da böyle bir şey olsa bile öğrenip geçen günlerin de üzüntüsünü yaşama.. Doktorum sen onu öyle de kabul ediyorsan bilme daha iyi dedi. Ayrıca doktor biz down sendromlu deriz ama olmayabilir. Yada bir şey yok deriz. Ama doğum esnasında down sendromlu olduğunu da öğrenebiliriz dedi. Yani hiç bir şekilde %100 bir garanti yok. Aldırmayacaksan 5 ay da detaylı ultrasonu bekle.. Bütün herşeyi ile orada tanış. Bu şekilde de bebeğin hakkında bilgi edinmiş olacaksın. :)

Ben kızımda hepsini yaptırdım ama bu sefer hiç birini yaptırmadım doktorum sorun çıkarsa aldıracak mısın dedi

Yaptırmadım içim de çok rahat ..allahım sağlıklı sıhhatli versin, sonuçta down olsa da müdahalae edilemiyor. Ama ayrıntışı ultr. yaptırmıştım hani en azından bir sorun olursa müdahalae edilebilir diye..

X