- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi HurremSultan
Yaaa CNm boyle haberler nasıl umut oluyor anlatamam ins saglikla alırsın kucağına 14 ay oldu ikinciyi bekliyoruz ama olmuyor benim herseyim temiz cikti rahim filmi bile çekildim esimin testine yaptrmadik simdi onu teste ikna ettim bakalım erkekler biraz sıkıntılı bu konuda hoşlanmıyorlar sperm testindensiz bu 21 ay süresince test tahlil filan Yada tedavi uyguladınız mı klomen Yada vitamin gibi ?
hayır canım hiçbir tedavi uygulamadık.
biz eşimle ayrı şehirlerdeydik, uzun soluklu bir görüşmemiz olmuyordu, doktor takibi yapabilecek kadar.
tüm buluşmalarımızı ovulasyon tarihine göre ayarlıyorduk.
ama ben bir kez ilk doğumumu yaptıran doktora gittim.
Fsh ım 9.98 gibi birşey çıkmıştı, üst sınıra yakın.
bana dediği "bu değer normal, sizin bir kez bebek olmuş, hamile kalmayla ilgili bir problem yok, tutmuyordur sadece. 6 ay deneyin olmazsa aşılama yaparız" olmuştu.
benim yaşım 35 di o zaman. şimdi 36.
siz daha genç olabilirsiniz.
sizde deneme süresi biraz daha uzun olabilir.
bir de bu son denememiz demiştim ben eşime, bu ay da olmazsa, tüp bebek yaptıracağız demiştim.
zaten olacağına ben bile ihtimal vermemiştim o ay.
sanırım stresi bırakmak, sağlıklı beslenmek, bir de arı sütü bizi mucizemizle kavuşturdu.
tatile gidin eşinizle, güzel vakit geçirin, adet gününü gün gün beklememeye çalışın.
inan 21 ayda sayısız gebelik testleri yaptım, her belirtiden umutlandım ama hepsi boş çıktıkça tükendiğimi hissettim.
neyse ki bir tane evladım var dediğim anda rahatladım, çırpınmayı bıraktım…
o ay hamilelik oldu.
stres bu iş için baş belası.
tüm kalbimle, aramdadan bulmasını diliyorum tüm evlat sahibi olmak isteyenlerin.
hepinize sevgiler...