İkinci Çocuğunu Umutla Bekleyenler

Yaaa CNm boyle haberler nasıl umut oluyor anlatamam ins saglikla alırsın kucağına 14 ay oldu ikinciyi bekliyoruz ama olmuyor benim herseyim temiz cikti rahim filmi bile çekildim esimin testine yaptrmadik simdi onu teste ikna ettim bakalım erkekler biraz sıkıntılı bu konuda hoşlanmıyorlar sperm testinden :KK43: siz bu 21 ay süresince test tahlil filan Yada tedavi uyguladınız mı klomen Yada vitamin gibi ?

hayır canım hiçbir tedavi uygulamadık.
biz eşimle ayrı şehirlerdeydik, uzun soluklu bir görüşmemiz olmuyordu, doktor takibi yapabilecek kadar.
tüm buluşmalarımızı ovulasyon tarihine göre ayarlıyorduk.

ama ben bir kez ilk doğumumu yaptıran doktora gittim.
Fsh ım 9.98 gibi birşey çıkmıştı, üst sınıra yakın.
bana dediği "bu değer normal, sizin bir kez bebek olmuş, hamile kalmayla ilgili bir problem yok, tutmuyordur sadece. 6 ay deneyin olmazsa aşılama yaparız" olmuştu.
benim yaşım 35 di o zaman. şimdi 36.
siz daha genç olabilirsiniz.
sizde deneme süresi biraz daha uzun olabilir.

bir de bu son denememiz demiştim ben eşime, bu ay da olmazsa, tüp bebek yaptıracağız demiştim.
zaten olacağına ben bile ihtimal vermemiştim o ay.
sanırım stresi bırakmak, sağlıklı beslenmek, bir de arı sütü bizi mucizemizle kavuşturdu.

tatile gidin eşinizle, güzel vakit geçirin, adet gününü gün gün beklememeye çalışın.
inan 21 ayda sayısız gebelik testleri yaptım, her belirtiden umutlandım ama hepsi boş çıktıkça tükendiğimi hissettim.
neyse ki bir tane evladım var dediğim anda rahatladım, çırpınmayı bıraktım…
o ay hamilelik oldu.
stres bu iş için baş belası.
tüm kalbimle, aramdadan bulmasını diliyorum tüm evlat sahibi olmak isteyenlerin.
hepinize sevgiler...

kızlar günaydın... gebeliğinde ayva yiyipte bebeği ay gibi ve gamzeli olan var mı?? annem bana 20 kilo ayva yollamışş :))) ayva,ceviz,süt, kuru üzüm,incir yiyorumda ben zor buldum çok sağlıklı olsun istiyorum :) biraz abartıyormuyum kii ..

Pes edemiyorum istesem de bırakamıyorum evladım için hep istiyorum keşke bırakabilsem tamam artık olmuyor bırakıyorum diyebilsem... Adeti bekliyorum artık

kızlar günaydın... gebeliğinde ayva yiyipte bebeği ay gibi ve gamzeli olan var mı?? annem bana 20 kilo ayva yollamışş :))) ayva,ceviz,süt, kuru üzüm,incir yiyorumda ben zor buldum çok sağlıklı olsun istiyorum :) biraz abartıyormuyum kii ..
Ben bir kasa yemişidir ama gamzeli olmadı ve tüylüde olmadı ama gerçekten çok güzel yüzlü oldu maşallah ama ayva yeme sebebim Peygamber'imizin tavsiyesi olması ve mide ekşimelerine iyi gelmesiydi

hayır canım hiçbir tedavi uygulamadık.
biz eşimle ayrı şehirlerdeydik, uzun soluklu bir görüşmemiz olmuyordu, doktor takibi yapabilecek kadar.
tüm buluşmalarımızı ovulasyon tarihine göre ayarlıyorduk.

ama ben bir kez ilk doğumumu yaptıran doktora gittim.
Fsh ım 9.98 gibi birşey çıkmıştı, üst sınıra yakın.
bana dediği "bu değer normal, sizin bir kez bebek olmuş, hamile kalmayla ilgili bir problem yok, tutmuyordur sadece. 6 ay deneyin olmazsa aşılama yaparız" olmuştu.
benim yaşım 35 di o zaman. şimdi 36.
siz daha genç olabilirsiniz.
sizde deneme süresi biraz daha uzun olabilir.

bir de bu son denememiz demiştim ben eşime, bu ay da olmazsa, tüp bebek yaptıracağız demiştim.
zaten olacağına ben bile ihtimal vermemiştim o ay.
sanırım stresi bırakmak, sağlıklı beslenmek, bir de arı sütü bizi mucizemizle kavuşturdu.

tatile gidin eşinizle, güzel vakit geçirin, adet gününü gün gün beklememeye çalışın.
inan 21 ayda sayısız gebelik testleri yaptım, her belirtiden umutlandım ama hepsi boş çıktıkça tükendiğimi hissettim.
neyse ki bir tane evladım var dediğim anda rahatladım, çırpınmayı bıraktım…
o ay hamilelik oldu.
stres bu iş için baş belası.
tüm kalbimle, aramdadan bulmasını diliyorum tüm evlat sahibi olmak isteyenlerin.
hepinize sevgiler...
Ne güzel canım çok beklemeden kavuşmuşsun bebeğine inşaallah kucağına almak da nasip olur... Olmuyor işte üç yıl bitti dördüncü yıldayım her yolu denedik aralarda korunduk bile kafamızdan çıkardık ama olmuyor

Ne güzel canım çok beklemeden kavuşmuşsun bebeğine inşaallah kucağına almak da nasip olur... Olmuyor işte üç yıl bitti dördüncü yıldayım her yolu denedik aralarda korunduk bile kafamızdan çıkardık ama olmuyor
canım tüp bebek denediniz mi?

Ben bir kasa yemişidir ama gamzeli olmadı ve tüylüde olmadı ama gerçekten çok güzel yüzlü oldu maşallah ama ayva yeme sebebim Peygamber'imizin tavsiyesi olması ve mide ekşimelerine iyi gelmesiydi

evet canım bende onun için yiyorum peygamber efendimiz hadisi şerifinde diyor ki; yusuf suresi ni gebe anne çok okusun bebeği ahlaklı güzel huylu güzelliğide hz yusufa benzesin diyor.. bende bi gün yusuf suresi,bigün meryem suresi okuyorum.. rabbim hayırlı eylesin.. çok seviyorum bide ben ayvayı yiyim bakalım ne olucak :))))

yok canım denemedik ve denemeyide düşünmüyorum bilmiyorum büyük konuşmak istemem ama sanki bana olmayanı zorlamak gibi geliyor..
evet buna karar vermek, bana da ağır gelmişti, ama 21 ay olmayınca denemeye karar vermiştim.
güvenilir bir merkezde belki bir iki kez deneme şansınız olur canım.
tüm kalbimle diliyorum yavruna kardeş(ler) gelsin tez zamanda...

Ben digerlerinde yememistim ama bunda cok yedim ayvayi
Sag salim bi dogsunlar sonucu yazarim sana:)
Canım bizde durum aynı bi gelişme yok beklemedeyiz sen nasılsın bebekler Nasıl ablaları çok heyecanlıdır kesin kardeşlerini görmek için
Inşallah güzel haberlerinizi okurum canim
Bebekler iyi cok şükür kipir kipirlar:)
Kizim her gun soruyor ne zaman cikaracakalar kardeslerimi diye:)
Bi de saat başı anne kardeşlerim napiyor diyor :))))
Allahım sevincimizi yarim birakmasim,bu duyguyu sizin yavrulariniza da yasatsin inşallah

ikinci çocuğu kucağıma bende 13 sene sonra aldım.Daha doğrusu ikinciye oğlum 9 aylıktan sonra kalmıştımve bakamam diye çok üzülmüştüm.Sonuç olarak doğdu ve dört saat yaşadı,doğumda fazla kanamadan dolayı problem oldu.Doktor en az üç sene çocuk yapmayın dedi ,yapmadık.2 sene 3 aylık koruyucu iğne kullandım,adet kesintisi yaptıDaha sonra seneler geçti olmadı.Daha sonra hastane yolları,sayısız tahliller ,filmler o kadar sene içinde yapılan tahliller herhalde toplansa roman olur.Sonuç olarak hipotiroidi doğumda fazla kanama olduğundan dolayı beyne kan az gitmesinden dolayı beyinda yumurta üreten salgı bezinin zarar görmesi yani hipogonadizm.endokrin bölümüyle kadın doğum aynı anda tedavi oldum.Muayenelerde doğru düzgün yumurta bile göremiyordu doktorlar hatta doktorun birisi yumurta donör olarak bile önermişti.Ama ben Allaha şükür ki iğne tedadavisiyle normal yoldan seneler sonra hamile kaldım.Şimdi 3 yaşında.Bende araştırmayı hiç bırakmadım.Hastalığımla ilgili bilgi topladım.Dua topiği,bitkisel kürler hep araştırdım.Zaman zaman ümitsizliğe düştüm,tedaviden vazgeçtim ama oğlum için Ona bir kardeş verebilmk için hep tekrar başladım.Sakın pes etmeyin,istemekten vazgeçmeyin.Mesela annenizden birşey istersiniz hayır kesinlikle olmaz der,tekrar tekrar istersiniz birde olmaz der ikincisinde olmaz der,sonunda yalvarmanıza dayanamaz tamam der.Allahın merhametini düşünün samimi kalple isteyin O da yalvarmalarınıza dayanamayacak,günün birinde sizde hamile kalacaksınız

evet buna karar vermek, bana da ağır gelmişti, ama 21 ay olmayınca denemeye karar vermiştim.
güvenilir bir merkezde belki bir iki kez deneme şansınız olur canım.
tüm kalbimle diliyorum yavruna kardeş(ler) gelsin tez zamanda...
amin canımtek isteğim bu burada benim kontrollerimi yapan bir prof var ben 6-7 ay önce gittiğimde hiç ilgilenmemişti bende birdaha gitmedim ondan tekrar randevü aldım ocak ayına bakalım artık kararı ona bırakmak ve bu sefer ne derse yapmak istiyorum... bu son şansım gibime geliyor inşallah o güne kalmadan hamile kalırımda kontrole giderim... benimde çok oldu canım dedim ya 4 yıl dile kolay ama iki kere düşük yaptım ...

ikinci çocuğu kucağıma bende 13 sene sonra aldım.Daha doğrusu ikinciye oğlum 9 aylıktan sonra kalmıştımve bakamam diye çok üzülmüştüm.Sonuç olarak doğdu ve dört saat yaşadı,doğumda fazla kanamadan dolayı problem oldu.Doktor en az üç sene çocuk yapmayın dedi ,yapmadık.2 sene 3 aylık koruyucu iğne kullandım,adet kesintisi yaptıDaha sonra seneler geçti olmadı.Daha sonra hastane yolları,sayısız tahliller ,filmler o kadar sene içinde yapılan tahliller herhalde toplansa roman olur.Sonuç olarak hipotiroidi doğumda fazla kanama olduğundan dolayı beyne kan az gitmesinden dolayı beyinda yumurta üreten salgı bezinin zarar görmesi yani hipogonadizm.endokrin bölümüyle kadın doğum aynı anda tedavi oldum.Muayenelerde doğru düzgün yumurta bile göremiyordu doktorlar hatta doktorun birisi yumurta donör olarak bile önermişti.Ama ben Allaha şükür ki iğne tedadavisiyle normal yoldan seneler sonra hamile kaldım.Şimdi 3 yaşında.Bende araştırmayı hiç bırakmadım.Hastalığımla ilgili bilgi topladım.Dua topiği,bitkisel kürler hep araştırdım.Zaman zaman ümitsizliğe düştüm,tedaviden vazgeçtim ama oğlum için Ona bir kardeş verebilmk için hep tekrar başladım.Sakın pes etmeyin,istemekten vazgeçmeyin.Mesela annenizden birşey istersiniz hayır kesinlikle olmaz der,tekrar tekrar istersiniz birde olmaz der ikincisinde olmaz der,sonunda yalvarmanıza dayanamaz tamam der.Allahın merhametini düşünün samimi kalple isteyin O da yalvarmalarınıza dayanamayacak,günün birinde sizde hamile kalacaksınız
maşallah canımrabbim evlatlarına hayırlı uzun ömür nasip etsin bizler içinde bol bol dua et olur mu... kalpten kalbe bir yol varmış, o yolda bize dualarını gönder, bu sıkıntıyı yAŞAMAYAN anlayamaz ne olacak ki bir tane evladın var der ama öylee değil işte hani ilk çocuğunu sırf anne olmak için istiyorsun olmayınca bu benim imtihanım diyorsun ya ama ikinci öyle olmuyor hem senin hemde can parçan evladının imtihanı oluyor o her sorduğunda için acıyor yok diyorsun kardeşin yok

Allahım sevincimizi yarim birakmasim,bu duyguyu sizin yavrulariniza da yasatsin inşallah
canım benim ya rabbim kavuştursun kardeşlerine kızını inşallah.. ne güzel bekleyiş bunlar rabbim bizlere de nasip etsin inşaalah.. çok dua et bak bize sen 4 canlısın...

amin canımtek isteğim bu burada benim kontrollerimi yapan bir prof var ben 6-7 ay önce gittiğimde hiç ilgilenmemişti bende birdaha gitmedim ondan tekrar randevü aldım ocak ayına bakalım artık kararı ona bırakmak ve bu sefer ne derse yapmak istiyorum... bu son şansım gibime geliyor inşallah o güne kalmadan hamile kalırımda kontrole giderim... benimde çok oldu canım dedim ya 4 yıl dile kolay ama iki kere düşük yaptım ...
iki kere düşük yaşadıysan demek ki gebelik oluyor canım.
bu güzel bir haber.
devamı için de belki kan sulandırıcı vs destek kullanılarak pek çok önlem alınabilir.
son şansım diye hiç düşünme.
insanlara menapoza girdiğinde bile korunmasını tavsiye ediyor bu doktorlar.
olmaz olmaz da olur ya, bir sürpriz diye.
ben inanıyorum, önce mutlu bir anne olmamız gerekiyor ilk çocuklarımıza…
bu kardeşten daha çok ihtiyaç duydukları birşey.
sonra bu mutlulukla, yeni bebeklerimizi beklemek düşüyor hepimize.
ama tecrübelerim bana öğretti ki "evlat istediğimizde olan birşey değilmiş, aynı şekilde istemediğimizde de olmayan birşey değil"…
belki ikinci bebeğine kavuşmak için bu kadar uğraşan içimizden bazılarına 3.sürpriz bebekler de tutunacak :)
adet gününü, ovulasyon gününü takip etmeyi unut, sadece haftada en az iki kez düzenli ilişki deneyin.
ben inanıyorum olacağına.

Arkadaslar,
herkese merhaba
ikinci bebeğini tam 21 ay beklemiş biri olarak paylaşmak istedim.
biz de hamile kaldığım aydan 2,5 ay öncesinde eşim ve ben arı sütü kullanmıştık.
1 günde toplam 2,5 cc yarısı sabah yarısı akşam akşam olmak üzere.
üreme hücrelerine olumlu etkileri varmış.
bilmiyorum o mu sebep oldu, ama bunu uyguladıktan sonraki ilk denememizde hamile kaldım.
dilerim en kısa zamanda hepiniz sağlıklı ikinci bebeklerinize hamile kalırsınız.
tebrik ederim, sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi İnşallah.

canım sağlıcakla kucağına al bebişini inşallah tebrik ederim.
o incirler kuru üzümler ileriki dönemlerde gebelik diyabeti olarak dönmesin sana dikkat et tatlım, bebişe faydası olsun derken ;) . unutma azı karar çoğu zarar. doğal beslen, mevsim neyse onu tüket, ceviz çok iyi. Allah kusursuz yaratmış, sen yemesen de o senden beslenir hiç merak etme. kendini boşu boşuna strese sokma annesi :)

Ay Maşallah çok özendim. Sağlıcakla kucağınıza alın bebişleri. ikiz mi diye soracaktım yoksa üçüz mü :) forumdan okuduğumu yanlış mı anladım ;)

siz nasıl kaldınız ikinciye hamile ben önceki hikayenizi bilmiyorum.

Back
X