bende bu duruma çok üzülüyorum kızın yanlış başına oynuyor bende yanına giriyorum
aslında buda önemli bir konu ;
hani bazı arkadaşlar diyor ya(bende bir dönem derdim) işte çocuğa arkadaş olsun diye doğurulurmu ?
evet bence doğurulur sonuçta o bizim canımız çocuğumuz
benimde oğlum var akşamları uyuyana kadar oynamak istiyor benle babasıyla
hep bizimde oyununa katılmamızı istiyor
yeğenlerim var onlar geldiğinde oğlumun varlığını unutuyorum bazen
yani kuzeniyle öyle güzel oynuyor o kadar mutlu oluyorki anlatamam
her zaman çocuğu parka götüremiyorum,hem apartmandada oyle yaşıtları yok anlaşamıyor
kendi yaşına uygun bir kardeşi olsa oynarlar zamanları geçer sıkılmazlar
hemde benim içinde faydalı olur onlar oynarken en aızndna bende dinlenir işimi yaparım
ayrı bir konu ; ikinciyi istemeyen anneler (kızmıyorum sizlere bir zamanlar bende istemiyordum)
biz kendimizi düşündüğümüz için istemiyoruz haksızmıyım oysaki çocuğumuzu düşünsek acaba ikinci çocuk yapsak mı diye düşünürüz en azından
şimdi çocuklarımız küçük olduğu için isteyip istemediklerini anlamıyoruz bilemiyoruz ilerde belkide çok isteyecekler kardeşleri olmasını..
bakın ablamın 1 tane oğlu var ; şimdi 7 yaşında okula gidiyor
artık bir yetişkin gibi zaten herşeyi rahatlıkla anlıyor , ablamın başının etini yedi bu çocuk benim niye kardeşim yok
okulda herkesin kardeşi var felan demiş bir dönem bu duruma çok üzüldü yeğenim
ablam şimdi diyorki keşke bir tane daha çocuğum olsamıydı önceden korktum zor olacak diye der hep
şimdi niye gözü korkuyor çünkü unutmuş bir bebek bakımının zorlukları gece kalkmaları alt değiştimesi vs vs
veee en önemlisi yeğenim okula gidiyor ve inanılmaz bir dönemden geçiyor dersleri kursları ablam mecburen bunlarla ilgileniyor
bir bebek olsa biriyle çok ilgilenemeyecek
bir anne burda demişti ki işte çocuk okula başlasında o zaman kardeş düşünürüz en azından biri okula gider rahat ederim
bu konuda çok yanlış düşünüyor bana göre;
çünkü yanıbaşımda ablama şahitim okula yeni başlayan bir çocuk bir bebek bakımı kadar ilgi ve bakım istiyor
bu durumda ayrıyeten bir bebekle ilgilenmek çok çok daha zor olacak inanın bana
benim ablam benim oğluma bakıyordu yeğenim okula başlayınca benim oğluma bakamayacağını zorlandığını söyledi
diğer ablam bakıyor şimdi bizim çocuğa
ofisimizde bir ablamız var kocaman çocukları var şimdi
ilk kızı olmuş sonra 6 sene sonra bir çozuk daha olmuş keşke arasını bu kadar uzatmasaydım
biri bebekken diğeri okul çağında çok çok zor diye anlatır durur hep
ve her ne kadar anneler dah çok yıpransada bebek bakımında babaların isteklerinide gözardı etmemek lazım
onlarında hakkıdır çocuk istemek onların ruh halini yaşını sağlığını da göz ününde bulunduralım
ve şu konuda da düşüncelerim ; bence iki çocuk arasında yaş farkı fazla olmamalı
ben bu konuda (ikinciye hamile kalınca çok araştırdım inanın)
arada büyük fark olan çocuklara sahip anneler hep pişman keşke bu kadar uzatmasaydık diyorlar
fazla yaş farkı olmayan çocuklara sahip kadınlar ise tamam çok zorlu bir süreçti ama iyikide böyle olmuş diyor
sonrasında hepsinden kutrulup hayatına devam ediyorsun bir daha o zorlukları hiç yapmayıp düşünmeyeceksin diyor
bu çok güzel bişey bence
vee e önemlisi çocukların dah iyi anlaşabilmesi açısındanda aralarında çok fazla yaş olmaması önemli
benim oğlum kendi yaşıtlarına yakın yeğenlerimle dah iyi oynuyor büyükleriyle oynayamıyor
çünkü paylaşımları farklı olaylara bakışları farklı ortada buluşamıyorlar
ben her konuda sadece kendi tecrübelerimi araştırmalarımı sizlere aktarmaya çalışıyorum
anne,gebelik,riskli gebelikler konusunda bir kitap yazmayı düşünüyorum çalışmalarına ufak ufak başladım
inşallah ikizlerden sonrada doğum sonrası ve bebek bakımı ile ilgili yazılar yazacam o yüzden çok araştırıyorum
sakın burda ukalalık yaptığımı sanmayın samimice sizlerle paylaşımlarda bulunuyorum
hepinizi öpüyoruzzz görüşmek üzere