ikincii cocukk ne zaman olmalii sizcee

monatella

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2015
241
33
28
Kizim 2 yasinda bazi arkadaslarm cevrem hemen bitane daha yap beraber büyusun diyolarr bazilarii daha kucuk sonra diyolar şu anda bende istemiyorum ama sonra daha zorluk cekersin diyolar sizce ne yapmaliyim fikirrleriniz nelerr

Canim benim kizim suan 3 yasinda bende arka arkaya ikisini buyutme taraftariyim bu yuzden 3 yas ideal diye dusunuyorum. İkisi bir arada buyuyecekler arkadas gibi. Buyuk kizim okula basladiginda kucuk kiziminda kres yasi gelmis olacak. Daha rahat edicem Allah izin verirse.

Daha 2 yaşında, ilgiye ihtiyacı var. Büyüsün iyice, doya doya ilgilenin çocuğunuzla. Kendi kendine ihtiyaçlarını gidermeye başladığında yapın derim. Hem bu arada bebek özleminizde artar :)

2 yas ıdeal dogurana kadar 3 olur ancak

Vc ogrettin mi hamileyken cok zorlar seni benim oglum tam 2 yasinda ogrericem diye canin cikiyo yerlere yapiyo falan bence bi sene daha bekle dort yas aralari olsun vc gitsin yemek yesin kendi uyusun sende bebeginle daha rahat ilgilenursin

Benim aralari tam uc yas.
Cok da guzel oldu. Kucugu abisine cok duskun. Buyuk cocugunuz sakinse harika olur. Benimkiler cok hareketli olmasina ragmen ustesinden geldim.tavsiye ederim.

kk olarak bu sorunun yanıtını bızde arıyoruz
bulamadık
bence sen kafana gore takıl

benim yigenlerimin arasinda 1 yas var :)) ikiz gibi büyüyorlar...:)) arkadas gibiler ... birbiri ile oyalana biliyorlar ablamda ev islerini yapiyor :))

maddi manevi yeterim diyosan hemen yap doğdu diyesiye 3 olur, ilk çocuk 8 10 yaşındayken tam rahata alışmışken tekrar uykusuzluk gaz şu bu zor olur bence, ikisini beraber büyütüp sonra rahata ermek mantıklı

Kizim 2 yasinda bazi arkadaslarm cevrem hemen bitane daha yap beraber büyusun diyolarr bazilarii daha kucuk sonra diyolar şu anda bende istemiyorum ama sonra daha zorluk cekersin diyolar sizce ne yapmaliyim fikirrleriniz nelerr

"hemen yap birlikte büyüsün" mantığını bencilce buluyorum
"daha zorluk çekersin" de çok bencilce
size daha kolay olması mı?
çocuğun mutlu ve sağlıklı büyümesi mi?
2 yaş çok küçük, henüz sizin ona verebileceğiniz tüm zamana ihtiyacı var, hele ki 2 yaş sendromu döneminde
4-5 yaşı bekleyin bence
önce kardeş nedir anlasın, sevgi ikiye bölünmez her kardeş aynı sevilir anlasın, sizi kaybetmeyeceğini konuşabileceği bir yaşa gelsin
kendinizi değil, çocuğunuzu düşünün, varsın biraz daha zor olsun...

Bazı kadınların annelik duygusu daha baskın oluyor. Eğer siz de böyle iseniz yani 'tüm vaktimi çocuklarıma bakmaya ayirabilirim kendime 4-5 yıl vakit ayiramasam da olur' diyorsanız peşpeşe yapın. İlerde rahat edersiniz. Yok eğer benim gibi 'kişisel bakimimdan,gezmemden, sosyal aktivitelerden fazla ödün vermek bana zor gelir' diyorsanız 2. Bebek için bekleyin.

Not: 2 yaşında bir kızım var ve 2. Bebek ya hiiicc istemiyorum ya da ben 30 kızım 12 yaşına geldiğinde istiyorum. (Tabi sürpriz bir bebek kapımızı calmassa)

Haa bir arkadaşım var bebeklerimiz beraber 3 ay arayla doğdu. İyi güzel gorusuyorduk. Sonra tekrar hamile kaldı. 2 çocuğu arasında 1.5 yaş falan var. Doğum yaptığından beri yüzünü gören cennetlik. Kizcagiz eve kapandı sayılır. Bir kere çarşıda karşılaştık sordum arkadaşıma 'peşpeşe çocuk yapmak iyi oldu mu? Tavsiye eder misin?' Diye.
Gözleri kocaman açıldı 'sakin haaa görmüyor musun halimi' dedi. Uykusuzluktan yüzü bembeyaz göz halkaları belirtmiş mor mor. Aşırı zayiflamis kosturmaktan. Bir de bekar bir kızkardeşi ev işlerine yardım ettiği halde..

Evt haklisin sanirmm 4 5 olunca dusuneymm bnn kizm vokk hareketli zatee rabbm izn verrse en azzndan aralarnda bi 5 yass olsn demii

Evt haklisin sanirmm 4 5 olunca dusuneymm bnn kizm vokk hareketli zatee rabbm izn verrse en azzndan aralarnda bi 5 yass olsn demii
Kesinlikle öyle kızın buyumusken birkaç yılını Eşinle daha iyi geçir 2. Bebeği yaparsın nasıl olsa. Geç olsun güç olmasın yani

Benim aralari tam uc yas.
Cok da guzel oldu. Kucugu abisine cok duskun. Buyuk cocugunuz sakinse harika olur. Benimkiler cok hareketli olmasina ragmen ustesinden geldim.tavsiye ederim.
Şu an kaç yaslarindalar ve birlikte oynayabiliyorlar mi merak ettim. Benimkiler de aynı ama küçük henüz bebek

X