ikiz annesi değilim ama kuzenimin 3,5 yaşında iki erkek ikizi var ordan gelen tecrübemle diyebilirim ki ;
onlarda sadece fiziken benziyorlar,ama huyları çok çok farklı.
Biri diğerinden hep daha önce öğrenip,yaptı tüm gelişme , motor hareketlerini.
Hep daha önce yürüyüp,konuşan diğerinin tacizlerine maruz kaldı
Köşeye sıkıştırmalar,başını duvara vurmalar...hala öyle durum şimdi kreşteler.
Yemek mevzusunda kendi 3 yıllık tecrübemle diyebilirim ki;3 ana öğünün arasına meyve ve yoğurt gibi iki ara öğün koy.
Artık paşalar yavaş yavaş keyiflerini bozup kalksınlar bakalım yerlerinden allah muhafaza artık yedikleri şeyler taneli boğazına kaçabilir.
Mama sandalyesinde fobi oluşmuştur belki farklı koltuklar dene,süt için meyve ile tadlandır ama yine ver.pipetli bardaklar ya da çizgi film kahramanı olanlar belki ilgilerini çeker,süt içerler.
Bak elma demişsin benim oğlumda 1,5 yaşına kadar eline verdiğim elmanın sadece suyunu emerdi,sinir olurdum.şimdi tam bir elma canavarı
yazdıklarında çok haklı olduğunu düşünüyorum..ben ikizlere 4 saatte bir yediriyorum çok sık yedirdiğimi düşünüyor tereddüt ediyordum..sende o şekilde yediriyormuşsun ya içim rahatladı..
çok haklısın ikiz bebek büyütmek tek bebek büyütmek gibi değil..iki kat daha zorlanıyorsun..napalım allah sabır versin bizlere ve çocuklarımıza sağlıklı uzun ömürler versin..
Geceleri gece maması veriyorum tahıllı...aslına bakarsan değişik bir şey denemek istiyorum..
Gece başka ne verebilirim ..varmı bi fikrin ?
Evet gece tok tutsun diye yatmadan önce yediriyorum..
Muhallebi dediğin nasıl oluyor..yine hazır aptamil filanmı ?
bişeyi merak ettim çocuklarınız tek yumurta ikizlerimi acaba ?
Ben sabah kahvaltısında
yarım muz ceviz beyaz peynir bir iki damla pekmez cicibebe birde bıldırcın yumurtası..bunları sütle püre yapıp yediriyorum..
öğlen sebze çorbası ..içine etinin bebek ekmeklerinden iki tane atıyorum..püre yapıyorum
yoğurtları meyve püreleri
akşamda aynı şekilde sebze çorbası
gece yatarkende aptamilin gece mamasını yapıyorum yine bebek ekmeğiyle karıştırıp..
Bizim beslenme bu şekilde..
Genelde 4 saatte bir oluyor..biz yerken bazen onlara veriyorum ama ağızlarına alıp saatlerce emiyolar öyle yeme alışkanlıkları yok malesef..işallah olur..
Benim ikizler 1,5 yaşında..ikiside erkek..
Bir tanesi çok arsız yaramaz..diğeride çok sakin..arsız olan ötekini her fırsatta sıkıştırıyor saçını çekiyor ısırıyor ne yapıcağımı bilemedim ya..korkak pısırık olacak diye korkuyorum kendini savunmuyor çünkü..sessiz yavrum..yaramaz olanada kızdığım zaman iyice asileşiyor ben bağırınca oda bana bağırıyor nasıl bir yol izlicem bilemedim..başbaşa bırakamıyorum artık o derece yani..
Birde ne verirsem vereyim yemiyolar..ağızlarına atıp yeme huyları yok..görüyorum bazı arkadaşları 1,5 yaşında çocuğu var eline elmayı veriyor kemire kemire yiyor..bizimkiler mümkün değil..birde boğazında kalacak diye korkuyorum zaten..gerçi versemde emiyolar atıyolar sonra...
Birde 4 saatte besliyorum..nasıl sizce ?
Süt içme huyları yok..sabah kalvaltılarını hazırlarken sütle hazırlıyorum ordan alıyolar ihtiyaçlarını..yoksa biberonla yada bardakla süt içme olayı yok..çok zorlanıyorum inanki..ve mamalarınıda yatarak yiyolar hala..mama sandalyelerine oturmuyolar..oturarak yemek yeme olayı yok..tam bir işkence..
Tecrübeli anneler bir yol gösterin bana ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?