• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkizlere gebelik… doğum hamilelik tecrübesi olanlar

Lotus28

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
74
74
18
31
Merhaba öncelikle 🌺 ikizlere gebe olduğumu öğrendik elhamdulillah 🤲🏻♥️ hep erken doğuyor diyorlar… çok korkmaya başladım ikiz annelerden tecrübelerini dinlemek istiyorum. Gebeliğiniz nasıldı, kaçıncı haftada doğum yaptınız, kuvözde kaldı mı bebişleriniz?

Bende tüp bebekle hamile kaldım. Tek embriyo bölündü ve çift oldu. Şu an 6 haftalığız, ikisinin de kalp atışını duyduk çok şükür. Fakat benim erken doğumla kaybım olduğu için serkaj yapılacak. Bende merak ediyorum hem ikiz hem serkajla sağlıcakla kucağına alabilen var mı?
Öncelikle hayırlı olsun mucize resmen 🥹😍 hamd olsun… serklaj rahim ağzına atılan dikiş diye biliyorum doğru mu? Eğer öyleyse korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Bizler nasıl önlem için fitil iğne yapıyorsak sizinki de öyle bi müdahale.

Öncelikle hayırlı olsun mucize resmen 🥹😍 hamd olsun… serklaj rahim ağzına atılan dikiş diye biliyorum doğru mu? Eğer öyleyse korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Bizler nasıl önlem için fitil iğne yapıyorsak sizinki de öyle bi müdahale.
Çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin. Evet işlemi doğru biliyorsunuz. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Rabbim kimselere yaşatmasın. İnşallah sonu da süreç de güzel olsun🌺

Çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin. Evet işlemi doğru biliyorsunuz. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Rabbim kimselere yaşatmasın. İnşallah sonu da süreç de güzel olsun🌺
Amin inşallah canım 🤲🏻 korkma Rabbim korktuğumuza uğratmasın muhafaza eylesin yavrularımızı. İyi veya kötü herşey tecrübe ve bize katılan birer olgunluk. O imtihandı inşallah buda şükrünüz olur 🤲🏻🤍

Merhaba bende tüp bebek tedavisi ile çift yumurta ikizlerine hamile kaldım
35+1 sezeryan oldum tansiyonum yükselmişti kontrole gittiğim gün doguma alındım
Kızım 2.650gr oğlum 2.890gr dogdu Kızım kuvöze girmedi oğlum 11gun kuvözde kaldi hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum 😊

Merhaba bende tüp bebek tedavisi ile çift yumurta ikizlerine hamile kaldım
35+1 sezeryan oldum tansiyonum yükselmişti kontrole gittiğim gün doguma alındım
Kızım 2.650gr oğlum 2.890gr dogdu Kızım kuvöze girmedi oğlum 11gun kuvözde kaldi hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum 😊
Allah bağışlasın yavrularınızı 🤲🏻🥹 kiloları gayet iyiymiş neden alındı oğlunuz peki? Çok teşekkür ederimm 🤲🏻🥹♥️

Merhaba arkadaslar.ben de ikizlere hamile oldugumu yeni öğrendim.yani daha çok küçükler o yüzden kese var bebiş yok.4+6 olarak ölçüm yaptı ultrason.fakat benim sat la uyumlu degil.geriden geliyo.geç döllenme imkanı da yok çünkü ne zaman hamile kaldıgımı biliyorum.sizce boş gebelik midir yoksa ikizler normal tek gebeliğe göre geç mi görünürler.kafayı yiyecegim düşünmekten.iki hafta sonra randevu verdi doktor ama çok karamsarım.geç döllenme oldugunu bilsem rahat olacaktım ama biz tek ilişki yaşadık.benim gibi olan var mı.çok üzülüyorum.suan 7. Hafta içinde olmam gerekiyordu sat a göre😞

Herkese merhaba güzel hanımlar bana da yarıdmcı olurmusunuz çatlatma iğnesi ile bu ay gebe kaldım reglime 5 gün kala kan testi ile öğrendim sat tarihim 9 aralıktı kan değerlerim ile şu şekildeydi
4.ocak 50.7
6.ocak 105.7
9.ocak 380.9
17.ocak 10240.58(5.haftamdı)
Doktorum değeri görünce ikiz olabilir dedi kesem göründü o gün 23.ocakta gittiğimde ise bebeğin kalp atışı göründü fakat doktorum bir beyazlık fçdaha gördü ikiz olabilir ama kalp atılı daha yok emşn değilim bişi diyemem dedi yol keseside olabilir dedi ama embriyoyada benziyor dedi ultrason görüntüsünde bile 2 tane belli bana yardım edermisiniz fikirleriniz neler nası ilerliyor bu durum tek kese ayrıyetten olursa tek kese ikizi olacak hiç bir bilgim yok lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle🥰❤️🌸

Merhaba bi sorum olacak ikiz gebelere 18. Haftadan beri sağ bacagimda üst baldır dışa bakan karnimla bacağın birleştir hizada dış kısımda bi uyuşma oldu şuan 22+4 olduk çok şükür ama ayakta çok kalırsam yada bi markete gidip gelirsem uyuşma çoğaldı gibi şimdi karnımın alt tarafına kadar uyuşuyor afedersiniz iç çamaşırın lastiğinin olduğu kısımlar ve biraz daha yukarisi kendi bedenimden 2 beden büyük iç çamaşırı kullaniyorum bu arada o etkilemiyor yani daha önce sadece bacağım dı şimdi kanımın alt kısmı da uyuşuyor sanki karlı bi havada soğukta kalmışım uyuşmuş yanıyor gibi bir his yani hem uyuşuk hem yanıyor çift yumurta ikizi bu arada tupbebek yaptırdık bu durumu yasayan var mi aranızda acaba? Yardımcı olun doktor 16. Haftadan itibaren magnezyum verdi ama malesef bi faydası olmuyor

Merhaba bi sorum olacak ikiz gebelere 18. Haftadan beri sağ bacagimda üst baldır dışa bakan karnimla bacağın birleştir hizada dış kısımda bi uyuşma oldu şuan 22+4 olduk çok şükür ama ayakta çok kalırsam yada bi markete gidip gelirsem uyuşma çoğaldı gibi şimdi karnımın alt tarafına kadar uyuşuyor afedersiniz iç çamaşırın lastiğinin olduğu kısımlar ve biraz daha yukarisi kendi bedenimden 2 beden büyük iç çamaşırı kullaniyorum bu arada o etkilemiyor yani daha önce sadece bacağım dı şimdi kanımın alt kısmı da uyuşuyor sanki karlı bi havada soğukta kalmışım uyuşmuş yanıyor gibi bir his yani hem uyuşuk hem yanıyor çift yumurta ikizi bu arada tupbebek yaptırdık bu durumu yasayan var mi aranızda acaba? Yardımcı olun doktor 16. Haftadan itibaren magnezyum verdi ama malesef bi faydası olmuyor
Merhaba bende 20 haftalık hamileyim kramplarım oluyordu karnımda bacaklarımda doktorum normal olduğunu söyledi aspirin kullanıyor musunuz? Yine de doktorunuza danışın bence ama korkulacak bişey yoktur stres yapmayın

Merhaba bende 20 haftalık hamileyim kramplarım oluyordu karnımda bacaklarımda doktorum normal olduğunu söyledi aspirin kullanıyor musunuz? Yine de doktorunuza danışın bence ama korkulacak bişey yoktur stres yapmayın
Hayır aspirin kullanmıyorum ama çok yanma tarzında uyuşma oluyor doktorum magnezyum yazdı sadece cevaplamadı bile doğru düzgün

Benimki kramp gibi değil daha çok uyuşma ve yanma hissi oluyor sızlama ve ağrı tarzı değil yani geçmiyor da ne yapacağım bilmiyorum bazen geçer gibi oluyor ama tekrarlıyor

Hayır aspirin kullanmıyorum ama çok yanma tarzında uyuşma oluyor doktorum magnezyum yazdı sadece cevaplamadı bile doğru düzgün
Bence geçmesini beklemeyin acilde kadın doğum acilleri var orada doktorlar oluyor gece bile olsa gidin korkmanız için demiyorum tedbiri elden bırakmamak lazım

Back
X