ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

helinxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
114
54
ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!

Son düzenleme:
ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok müslüman ve kaderci ülkemde!!!

inanmıyorum ya hala bu tarz şeyler var, Allaha sağlıklı olsunlar diye dua etmeleri gerekirken yaptıkları ne kadar ayıp, kız çocukları daha tatlı ve candan bir kere, hayır sizin de psikolojinizi etkiliyorlar. sakın takmayın kafanıza kendinizi bunaltmayın bunlar yüzünden

kızları begenmeyen onların mokunu yesin :KK49:
hiçç umursama gül geç. iki kız candır. ilerde birbirlerinin ve annelerinin en yakını olurlar. maalesef ülkemizde cok boyle erkek düşkünleri. hele ki kadın olup da erkek bebek düşkünlerine 2 kat uyuz oluyorum ! kendi cinsiyetini aşagıladıgının farkında degiller

ben erkek annesıyım ve bır daha cocugum olursa gene ıcımden gecen erkek
sırf bırbırlerıyle arkadaslıkta edebılsınler dıye.
sıze gelınce bence ıkı tane kız super bırbırlerıne hep destek olacaklar ınsallah omur boyu.

fakat yasadıgınız durum esınız harıc dıgerlerını onemsemıyorum suanda yazmaya deger bulmadımda , esınızdekı durumu sız abartıyor olabılırmısınız? yanı duskunlugu arttı derken belkıde sıze oyle gelıyor olamazmı?
cunku kafanıza takıyorsanız arıyorsanız buluyorsunuzdur

ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!

Allah bağışlasın kızlarınızı , hayırlısıyla kucağınıza almanızı dilerim :nazar: Kızlarınız dünyaya gelince eşinizin gözü onlardan başka bir şey görmeyecektir. Ha illa erkek diyorsa aşağıdaki karikatürü çerçeveletip evin duvarına asabilirsiniz :KK66:

bence sen olayi biraz abartmissin. Kayin validenin "1 kiz 1 erkek bizi bulacak degildi ya" demesi, iki cinsten de bebegin olmasi cok guzel bir sey oldugu icin. mesele ikiz erkek olsaydi, yine ayni cumleyi kurmasi olasiydi.
keske biri kiz olsaydi diyecekti.
gorumcenin oglu esinin yegeni oluyor zannimca, niye kiskaniyorsun, esin yegenini sevemez mi? kardesi abisine oglunun fotograflarini gonderemez mi? bizim butun ailede boyle cocuklarin fotolari gider gelir.
sen bence kendin mutsuz olmussun 2 kiz oldu diye, kafana boyle seyler takmaya baslamissin.

arkadas da demiz, esin asik olur kizlarina merak etme :)

ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok müslüman ve kaderci ülkemde!!!

öncelikle rabbim sag saglim kucaginiza almayi nasib etsin insallah .

Bidaha kaynanan vs öyle birsey söylediginde " Oglun bi Y Kromosom veremedi iste" dersin.

Ama eminim ki esin bebekleriniz doguduktan sonra onlara asik olacak :)

tumblr_nc2t5hcBv91qicuslo1_500.jpg

Hep hayalimdi ikiz kızlarımın olması. Ama allah beni biliyomuş sen iki taneyle baş edemezsin diyip bir tane verdi bana:KK53:
Maşallah miniklerinize. allah onlara sağlık sizede güç kuvvet versin inşallah.

Bence hiiiç boşuna dert etmeyin. Eşimde başta oğlan olsaydı iş yerine götürürdüm şöyle. Böyle diye şafları vardı. Şimdi tapar neredeyse.
Şimdi onun erkek beynine egosuna içten içe işlenmiş bir düşünce bu kimse açık açık ifade etmesede. Ama kızlarınız dünyaya geldiğinde onları hiç bileye değişmeyeceğine eminim.

kızımın cinsiyetini soranlara kız dediğimde 'olsun' cevabını aldım bir çok kişiden :)))
Gülüp geçtim hepsine. İnşallah ikinci bebeğimde kız olur tabi önce aağlıklı ve vatana millete ailesine hayırlı bi evlat olması önceliğim. Ama kız olursa havalara uçarım.

ben erkek annesıyım ve bır daha cocugum olursa gene ıcımden gecen erkek
sırf bırbırlerıyle arkadaslıkta edebılsınler dıye.
sıze gelınce bence ıkı tane kız super bırbırlerıne hep destek olacaklar ınsallah omur boyu.

fakat yasadıgınız durum esınız harıc dıgerlerını onemsemıyorum suanda yazmaya deger bulmadımda , esınızdekı durumu sız abartıyor olabılırmısınız? yanı duskunlugu arttı derken belkıde sıze oyle gelıyor olamazmı?
cunku kafanıza takıyorsanız arıyorsanız buluyorsunuzdur

Böyle araya girdim ama kız ve erkek kardeşler de gayet arkadaşlık edebilirler. Kardeş bağları cinsiyete göre değil yetişme tarzına ve cocukların karakterine göre oluşur . O yüzden kızınız olursa da çok tatlı iki kardeş olurlar .

eşim 3 erkek kardeş ve 1 erkek kardeşi vefat etmiş kayınvalidem çok istedi bir kız torun ama oğlum olacakmış :)

oğlum olacağına benden daha çok sevinen bir çevre bir kp var başımda oğlan diyince herkesin bir yüzü gülüyor bir seviniyor (ekstra bunu belli ediyorlar) ne olmuş ya bir çükü var diyemi bu sevinç?

eşimde artık erkek oldğu için artı sevinçler yaşıyor oğlumu alıp gidicem diyor? ben ne olacağım, kızın olsaydı alıp gitmeyecekmydin diyorum anlıyor üzüldüğümü bende bu sefer diyorum erkek çocuklar annerline daha düşkün kızlar babalarına aşık olurlar diye kıllanıyor :):)

bu zihniyeti hiç anlamıyorum :KK43::KK43:

eşine deseydin ya bir( y )kromozonu vereydin de gideydin maçlara

eşin gerçekten güya üniversite mezunuymuş bu yaptığı çok cahilce

Hala boyle düşünenler kaldı mı ya?? Valla yazık gercekten evladın kızı erkegı mı olur.. Biz yıne bayılırız, aılem olsun, eşim herseyden onemlısı hayırlı saglıklı olsun derız ama; kız olsun daha çok ıstıyoruz bılmıyorum ama erkek olsada farketmez bence cok sanslısınız sahıp olamayan ınsanlar üzülen ınsanlar dolu bence doğunca eşinizde çok sevecek baba ve kızlar arasındakı ılıskı hep daha saglam olur derler ya bunu yasayarak öğreneceksınız ınsallah...

Merak etme geçecek bunlar. hamileliğin vermiş olduğu duygusallıkla böyle düşünüyosun..
iki kızım var Rabbim e şükürler olsun.. ve aynen seninki gibi görümcemin de bir oğlu :KK56:
Eşim ailede soy ismini yürütecek tek erkek çocuk.. babası küçükken vefat etmiş başka da erkek yok bizim soy ismimizde.. ilk etapta ben de bu gibi sıkıntıları içime atmıştım ama sonra anladım ki Allah ın şanslı kullarındanım.. Kız evlat gibisi var mı yaa benim bu fikrimi kimse değiştiremez Allah ım hayırlı evlatlar nasip etsin tabiki en başta bu.. Artık bu soy ismi mevzusu bile açılınca "amaaann padişah soyundan mı geliyosunuz" diyorum rahatlıkla.

önce sen içinde ki o duyguyu atmalısın bence kızı erkeği yok herkesin içinde bütün bi özgüvenle hayırlı evlat önemli olan diyceksin ve emin ol bi süre sonra herkes senin gibi düşenecek..

ayrıca bu iş kimsenin elinde değil biliyorsunuzdur madem herkes gayet okumuş..
müdahale etme şansı olsa zaten o da erkek te olurdu bunu da biliyorlardır umarım :110:

bence sen olayi biraz abartmissin. Kayin validenin "1 kiz 1 erkek bizi bulacak degildi ya" demesi, iki cinsten de bebegin olmasi cok guzel bir sey oldugu icin. mesele ikiz erkek olsaydi, yine ayni cumleyi kurmasi olasiydi.
keske biri kiz olsaydi diyecekti.
gorumcenin oglu esinin yegeni oluyor zannimca, niye kiskaniyorsun, esin yegenini sevemez mi? kardesi abisine oglunun fotograflarini gonderemez mi? bizim butun ailede boyle cocuklarin fotolari gider gelir.
sen bence kendin mutsuz olmussun 2 kiz oldu diye, kafana boyle seyler takmaya baslamissin.

arkadas da demiz, esin asik olur kizlarina merak etme :)
Dikkat edersen "1 kız 1 erkek ( bizi bulacak değildi ya ) cümlesi olumsuz bir cümle Kv gerçekten bozulmuş be beşlide etmiş hiç iyi bir tarafı yok bunun . Konu sahibi hiç üzülme doğduğunda göreceksin eşin ikizlerini çok sevecek emin ol .

Allah hayırlı evlat versin... Gerisi hikaye.. O görümcene zamanında şirret bir gelin gelsin de görsün gününü. Vallahi çok sinirlendim eşinize de ,kayınvalidenize de, görümcenize de yani kısaca herkese.. Parçalarım vallahi ben böyle insanları.

Size lokum kızlarınızla harika ve uzun bir hayat dilerim.

X