İlacım Bahane, Diyet Günlüğüm Şahane :)

Overrated

Uykusuz İnsan
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
1.399
2.227
Merhaba kızlar. 17 yaşındayım. 175 boyundayım. 93,7 kiloyum. Ms hastasıyım. Uzun süre kortizon kullandım. Şiştim haliyle. Peki ya öncesinde nasıldım? Zayıf değildim ama şimdiki gibi şişik de değildim. Bir nevi ilacım bahane benim için :) Neyse uzatmadan başlayayım. Bugün günlerden perşembe. Diyete başlamak için mükemmel bir gün. Diyet yazıyorum ama içimden diyet kelimesi geçince birçoğunuzdan farklı şeyler geçiyor aklımdan. Evvela ben asla kahvaltıda 2 dilim ekmek, 5 zeytin, 1 kibrit kutusu peynircilerden değilim. Asla da olmayacağım. Öyle yaşam mı olur ya? Bir kere hayatınızı kısıtlamayın. Ben de kısıtlamayacağım. Peki ya bu her haltı yiyebileceğimiz anlamına mı geliyor? HAYIR! Elbette ki hayır. Hayattan bazı şeyleri çıkarmak gerekiyor. Size söyleyeceğim 2 şey var. Birincisi EKMEK. Ekmeğin çavdarlısı da beyazı da aynı şey. Yemeyin. Vücut öğütemiyor. Zararlı. YEMEYİN. İkincisi ŞEKERLİ GIDALAR. Markete gidiyorsunuz içinde mısır şurubu olmayan bir tane hazır gıda bulamazsınız. Yok yani. Ayrıca o şeker denilen mahlukatı vücudunuza aldığınız zaman glikoz değerlerinizi bozuyor. Bozunca ne oluyor peki? Aç kalma süreniz değişiyor. Bir insan ekmek yemeden ettiği kahvaltı sonrası 6 saat durabilirken ekmek yediğinde bu değer 2 saat aşağıya iniyor. YAPMAYIN! Üstelik ara öğünmüş bilmem ne, yalan bunların hepsi. 6 öğün yerseniz bir günde, kan şekeriniz asla beklenilenin altına düşmez. Bu yüzden de vücut kan şekerinizi düzeltmek için yağ yakmaz. E kan şekeri düşmedi. Ne olucak? Vücut yağı yakmayacak. Peki ya kan şekeri düşmeyince alınan şekerler ne olacak? Depo olucak. Nasıl olacak peki tabii ki o kolunuzun altında veya göbek çevrenizde bıngıl bıngıl yağ olacak. Bunun için şekeri ve ekmeği kesiyoruz. Hazır ürünlerin hiçbirini tüketmiyoruz. Ara öğün yemiyoruz. Ha peki meyveye ne olacak? Meyve yiyin fakat abartmayın. Meyvenin içindeki fruktoz azımsanacak miktarda değil. Bu sebeple yiyin fakat abartmadan yiyin. "Ekmeği nasıl bırakırım nayır nolamaz!" demeyin. Bırakın. Bir haftadır ekmek yemiyorum. Aramıyorum. Şekerli gıdaları da hafiften kestim. Artık eskisi gibi markete gittiğimde şekerli içecekti bilmem neye dadanmıyorum. Onun yerine ayran içiyorum. Ayran iyidir, içiniz. :) Çok uzun anlattım. Umarım bana eşlik edersiniz. Herkese yardımcı olurum. Özellikle Canan Karatay'ı takip ederek öğrendim bu bilgileri. Gelin birlikte zayıflayalım. Bir sene sonra buraya resimlerimizi koyalım. LET THE GAMES BEGIN!

Son düzenleme:
Hayirli olsun canim
karatay bircok konuda hakli
para amaci gutmeyen cok degerli bir hocamız
kim ne derse desin güveniyorum ona..

X