İlaçlama Firması Tavsiyem ve Tecrübelerim

Gul_nara

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
61
0
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim, aşağıda yazılı olan firma ve şahıslarla hiç bir bağlantım yoktur.

Evinde böcek olanlar kesinlikle sonuna kadar okumasını tavsiye ederim. Benim düştüğüm hatalara düşmeyin.

Evimde 3 ay önce hamam böcekleri görmeye başladım. Komşularımda titiz insanlar fakat nereden geldiklerini bulmadım. Tabi ilk olarak eczaneden ilaç aldım. Fakat pek bir işe yaradığını söyleyemem. Sadece ara sıra ölülerine rastladım. Sonra internetten çeşitli firmaları araştırdım. Fiyatlar 50 ile 190 Lira arasında değişiyordu. Ben 120 TL olan sıvı ve jeli bir arada yapalım diyen bir firmayı tercih ettim. Ve tamamen yok olur, olmazsa yeniden gelir ücretsiz ilaçlarız dediler. Aradan 1 hafta geçti ve yine görmeye başladım. Firmayı aradığımda beni 2 hafta oyaladılar ve gelmediler. Bende onları şikayet ettim. Ardından yine başka bir firma ile anlaştım. Onlarda bana sadece jel yeterli olacağını ve önceki firmanın kalitesiz ürün kullanma ihtimali olduğunu söylediler. 140 TL ye onlarla anlaştık. 2 hafta içinde kesin olarak yok olacağını, yoksa paramı iade edeceklerini söylediler. Tam 3 hafta bekledim ve hala evimde geziyorlardı. Feci şekilde çoğalmaya başladılar. Sanki gelen kişiler onlara zehir değil bildiğimiz besliyici bir madde vermişlerdi. Firmayı aradım. Ve adam bana dalga geçer gibi; "bu sizin hatanız, bizimle bir alakası yok" dedi. Belediyeyi aradım, biz özel mülkleri ilaçlamıyoruz dediler. Ne yapacağımı şaşırmış haldeydim.

Eşimle beraber kızımın yanında kalmaya başladık. Damadım ilaçlama yapan firmaları tüketici hakem heyetine şikayet etti. Sonuçlarını bekliyoruz. Kızım internetten araştırmaya başladı. Konuyu onlara detaylı olarak anlattık. Telefondaki kişi ziraat mühendisi olduğunu ve bu tarz sorunlarla sık sık karşılaştıklarını anlattı. Muhtemelen haşerelere bağışıklık kazandırmış olabilirler dedi. Bu firma ile sadece 50 Lira ya anlaştık. Fakat 15 gün sonra tekrar ilaçlayacaklarını ve onunda ücretinin 35 Lira olduğunu söylediler. Kabul ettik. Kendilerinden çok emin gözüküyorlardı. Gelen kişi öncekilere hiç benzemiyordu. Evin her tarafını kontrol etti. Yaşayan bir hamam böceğini buldu. Çeşitini ve cinsini bize söyledi. Eve nereden girebileceklerini anlattı. Girebileceği yerleri bizim kısa süre içinde kapatmamız gerektiğini söyledi. Evi sadece 5 dakikada, elinde elektrikli bir makine ile ilaçlayıp çıktı. Biz kızımla birbirimizin suratına baktık. Bu kadar kısa süre içinde nasıl bitti dedim. Oda gülümseyerek, siz eve 1 saat sonra girin ve görün dedi. Biz 2 saat sonra girdik. Aman Allah'ım, evin her tarafında ölü böcekler doluydu. Hemen onları temizledik. Aradan 10 gün kadar bir süre geçti. Ve çok minik haşereleri tekrar görmeye başladık. Firmayı tekrar aradığımızda bize 2. müdahale zamanı gelmiş dediler.

Dün saat 1 gibi yine aynı çocuk geldi. Aynı yöntemle tekrar bir ilaçlama daha yaptı. Bu sefer artık karşılaşmayacağımızı ve tamamen bittiğini söyledi. İçim rahatlamıştı. Sonra kısa bir sohbet ettik çocukla. Bu işle yakından uzaktan alakası olmayan ve çok cahil kişilerin bu işleri yaptığını anlattı. Denetimlerin olmadığından dert yandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende evde bir iki sefer sarı hamam böceğine rastladım.. Sanırım benimki mutfak lavabosundan geliyor çünkü daha tezgahtan inemeden yakaladım ve her seferinde öyle denk geldi.. Dün banyolarda dahil tüm giderlerime lavabo açıcı döktüm.. Ardından mutfaktaki lavaboyu bir kaç sefer ilaçladım.. Umarım devamlılık göstermez ve bu yeterli olur.. Yoksa bende ilaçlatmayı düşünüyorum evi.. Ve gerçekten hangi firma son bahsettiğiniz şekilde bilemiyorum.. :KK43:

Benim de denemediğim yol kalmamıştı. Aynı dediğiniz gibi türünü öğrendiler ona göre 50 liraya ilaçladılar ve resmen 6 ay hiç görmedik. Şimdi tekrar ilaçlatacağım. Resmen minnettarım!

arkadaşlar öncelikle merhabalar,
benim ilaçlama şirketim var o nedenle yazılanları okuyunca bilgilendirme yapmak istedim. ilaçlama mantığı malesef türkiyede çok kontrollü ilerlemiyor. eline sırt pompasını alan ilaçlamacı olmuş durumda, evet son beş yıldır denetimler çok daha iyi fakat kötünün iyisi aslında.
problemlerinizde sormak istedikleriniz olursa kesinlikle yardımcı olurum.
*bir kere evinize gelen ilaçlama firması inceleme yapmıyorsa dikkat! böcekler özellikle hamam böcekleri ışıklı ortamları tercih etmezler ve inceleme yapmadan görünür alanlara uygulama yapılması çok çok yanlıştır.
*gelecek firmanın öncelikle biyosidal ürün uygulama izin belgesinin olup olmadığını sorun.
*gelen kişinin biyosidal uygulayıcı belgesinin olup olmadığını muhakkak öğrenin.
*biyosidal ürünler Halk Sağlığı tarafından onaylı ürünler olup insan sağlığına zararlı değildirler.
*uygulamadan sonra evde kalmayınız evi kapalı tutunuz bunlar yanlış uygulamalardır, böyle bir uygulama da kullanılan ürünü sorgulayın. Ve böyle bir uygulama aldıysanız evinizi detaylı temizleyin.
*Alman hamam böceği dediğimiz kahverengi böceklerde kontrolü kendiniz sağlamanıza imkan yoktur, ama en az iki uygulamayla problem çözülebilir, ilk uygulama erginler, ikinci uygulama yumurtadan çıkan yavrular içindir. bu iki uygulama arası 15-20 gün olmalıdır.
*Oryantal hamam böceği dediğimiz siyah hamam böcekleri, bunları evinizde görüyorsanız evinizdeki bütün giderlere gider açıcı uygulamalar yapın. Eğer yoğunluk fazla ise uygulama almanız gerekebilir. Gider açıcı uygulama amacı çeperlerde bulunan yumurtaları yok etmektir.
*Gümüşçün dediğimiz gri renkli böcekler, evinizde bulunan bütün nemli bölgeler olası yaşam alanıdır. Öncelik kullanılmayan giderler olmak üzere, kitap araları, nemli bırakılan bezler bile yaşam alanları olup çok çok hızlı ürerler. burda en önemli nokta kaynağı bulmaktır. Apartmanda yaşıyorsanız apartmanda bir yerde oluşup evinize sirayet ediyor olabilirler. Sizin uygulama almanızın yanında apartmanında uygulama alması gerekebilir.
*Kısaca arkadaşlar sorunun kaynağını bulmadan çözüm yapmaya çalışmak fazlasıyla yanlıştır.

biraz karışık olmakla birlikte aklımda olanları size aktardım. Umarım işinize yarar, sektöre girme sebebim insanları bilinçlendirmek ve doğru yönlendirmek. Sormak istediğiniz bir şeyler olurs muhakkak yardımcı olurum. İstanbul içi hizmet vermekteyiz şu anda. İstanbul içi hizmet almak isteyen olursa da, irtibata geçebilir.

Merhaba, hangi ilaçlama firması acaba?

Merhaba uzun süredir girmiyordum. Geç oldu biraz.

Ben de daha önce aynı firmadan 3-4 kez ilaçlama yaptırdım. Özellikle ilk yaptırdığımda o kadar memnundum ki hatta burada da yazmıştım. Üstte yorumum mevcur. Ama sonrakilerde ilaçları değişmiş. Hiç memnun kalmadım. Etkisi de yok denecek kadar az oldu.
Şimdi tekrar ihtiyacım var arıyorum ama bulamadım.

Merhaba arkadaşlar, ben ilaçlamayı internette araştırırken buradan buldum. Firmayla yaşadığım tecrübeyi anlatabilmek için sitenize katıldım. Benim bekar yaşayan erkek kardeşim var. 1 yılı geçen bir süredir evinde tahta kuruları vardı. 4 kez farklı şirketlere kendim ilaçlattım çözüm olmadı. En sonunda bazı eşyaları çöpe atıp yenilerini aldı fakat kısa süre sonra tekrar çıkmaya başladılar. Kardeşimin vucudunda sivilce gibi ısırıklar, bu haşere çıktığından beri oluyordu. Daha da kötü tarafı evde alt katın kedilerinden dolayı pirede geldi. Kardeşim kabus gibi zamanlar geçirmeye başladı. Yeni doğan çocuğum olduğundan, içim parçalanıyordu ama gel kalda diyemedim. Evi taşımaya kara verdik. Fakat çok maliyetliydi ve kardeşim yeni işinden ayrılmıştı. Baya bi zorlanacaktık. İnternette evi taşımadan bir çözüm bulabilirmiyim diye çözüm araştırmaya başladım. Burayı gördüm ve firmayı aradım. Pire sorun değil dediler 1 veya en fazla 2. ilaçlamada sorun çözülür ama tahta kurusunun çok ciddi bir haşere olduğunu 3. bir uygulama gerekebileceğini ve ilaçlarının normal haşere ilacı olmadığını, maliyetinin biraz daha yüksek olduğunu söylediler. Konuyu kardeşime anlattım. Kendisi de firmanın ziraat mühendisiyle görüştü. Olmazsa da kaybedeceğimiz çok fazla bir para olmadığı için ilaçlatalım dedik. Çağırdık geldiler ve garip bir makine ile ilaçlama 15 dakika kadar sürdü. Evin 2 saat kadar kapalı kalması gerekiyordu. 3 saat kadar dışarıda zaman geçirdik. Eve döndüğümüzde Yatak ve koltukların etrafında bir sürü tahta kurusu çıkmıştı. Bazıları ölmüş, bazıları yaşıyordu. Firmayı aradım. Durumu anlattığımda bırakın onlar kendilerinden ölür dediler. Yada ezmeden elektirikli süpürge ile çekip makineyi hemen temizleyin dediler. Süpürge ile temizledim. Yerlerin 2-3 gün kadar silinmemesi gerekiyordu. Kardeşimin ilaçlamanın olduğu aynı akşam yatmasında sakınca yok dediler. Sabah kardeşim beni aradı. Hiç ısırılma olmadığını ve pire görmediğini söyledi. Çok sevindik. Fakat 20 gün ara ile muhakkak 2. ve 3. ilaçlamaların gerektiğini firma ısrarla söyledi. İkinci uygulamayı yaptığımızda yine biraz tahta kurusu gördüm. İki hafta önce 3. ilaçlamayı yaptık. Ve artık hiç bir şey çıkmadı. Hayatımızdaki bu çok kötü tecrübeden sonra, bu firmayı bir şekilde desteklemek istedim ve buradan yazdım. İlk konuda da arkadaşın belirttiği gibi ilaçlama konusunda çok fazla şikayet var. Ve bilinçsiz kişilerce yapılan bir sektör haline gelmiş. Sonuç itibariyle ben ilaçlamayı bireysel olarak her keze tavsiye ediyorum.

Ben ne yapsam bilemedim. İnternette borik asit tarifini buldum. İşe yararsa ilaçlama firmalarıyla uğraşmayacağım

Merhaba,
Yazınızı tesadüfen gördüm. Öncelikle bir tek olumsuz yanıtın bile bizim için öneminin çok büyük olduğunu belirtmek isteriz. Mağduriyetiniz için firmamız adına özürlerimizi sunarız. Aşağıdaki numaralardan bize ulaşırsanız yetkilimiz konu ile alakalı size yardımcı olacaktır ve gerekir ise telafi hizmeti hiçbir ücret ödemeden verilecektir.
İyi günler dilerim,

Evimizin bulunduğu konumdan kaynaklı çok daha etkili bir sistem yapılacakmış. Onca zamandır bu haşereler için vermediğim para kalmadı. Artık umudum kalmamıştı. Ama şimdi ilaçlama için geldiklerinde sorunumuzun çözüleceğine inandım. İlgi için çok teşekkür ederim. CiciKarga CiciKarga
Mutlaka ilaçlamanın sonucunu buradan paylaşacağım.

Evimiz anca müsait olduğu için dün sabah ilaçlama yapılabildi.
Sağolsun gün ayarlamakta zorlandığım için cumartesi gününden beri aradı. Pazar dahil, akşam geç saatlerde 22 de bile ilaçlamayı teklif etti.
Hem sıvı hem de jel ilaçlama yapıldı. Evin her bir deliği, köşesi inceleyerek ilaçlamayı yaptı. Böceklerle ilgili tüm bilgileri verdi. Sonrasında bir kaç saat evi kapatıp çıktık.
Eve geldiğimizde evin köşelerinde, yerlerde gördüklerimizi anlatmak mümkün değil :KK43: Gördüklerimiz ne kadar azmış meğersem :KK43: İnanamadık. Bundan sonra görmesek bile 6 ayda 1 ilaçlatmayı düşünüyoruz.
Biz kendimiz K-Othrine AL gibi ilaçlar denemiştik. Onlar iyice beslemiş. Gerçekten de biz kendimiz ilaçladıkça arttılar.
İnşallah dün gece uyuyabildiğimiz gibi rahatça uyuyabiliriz artık. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.:KK200:

merhaba
ben de burada ilaçlamanın konusu çokça geçtiği için aranıza yeni katıldım. % ay önce buradaki yazıyı okuyup, sitelerini inceleyip bu şirkete evimizi ilaçlatmıştık. sitelerinde 50 liraya 6 ay garantili ilaçlama yaptıkları yazıyor fakat biz buharlı ve jel ilaçlama yapılacağı için 180 lira ödedik. o vakit bu para çok fazla gelmişti ama irtibata geçtiğimiz hanımefendi gayet ikna edici konuştu garanti verdi bizde anlaştık. Ama ilaçlama gününden itibaren böceklerde gözle görülür bir değişiklik olmadı. Ve bu 5 ay boyunca da kendileriyle sık sık görüştüm. konuşmalarımız bile duruyor hala. sürekli geçiştirdiler. Bugün tekrar aramayı denedim fakat telefon kullanılmamaktadır diyor. yukarıda yorum yazan arkadaşlar nasıl memnun kalmışlar pek anlayamadım ama ben kimseye önermiyorum :/ :/

merhaba
ben de burada a1 ilaçlamanın konusu çokça geçtiği için aranıza yeni katıldım. % ay önce buradaki yazıyı okuyup, sitelerini inceleyip bu şirkete evimizi ilaçlatmıştık. sitelerinde 50 liraya 6 ay garantili ilaçlama yaptıkları yazıyor fakat biz buharlı ve jel ilaçlama yapılacağı için 180 lira ödedik. o vakit bu para çok fazla gelmişti ama irtibata geçtiğimiz hanımefendi gayet ikna edici konuştu garanti verdi bizde anlaştık. Ama ilaçlama gününden itibaren böceklerde gözle görülür bir değişiklik olmadı. Ve bu 5 ay boyunca da kendileriyle sık sık görüştüm. konuşmalarımız bile duruyor hala. sürekli geçiştirdiler. Bugün tekrar aramayı denedim fakat telefon kullanılmamaktadır diyor. yukarıda yorum yazan arkadaşlar nasıl memnun kalmışlar pek anlayamadım ama ben kimseye önermiyorum :/ :/

Merhaba,
Çok üzüldüm bu tecrübenize ayrıca çok şaşırdım. Evet ben de ilk memnuniyetimi yakalamamıştım ama sonra öyle bir telafi ettiler ki. Bakın ben ilaçlattığım tarihi yazalı ne kadar zaman oldu. 1 tane böcek yok hala. Çok şükür. Ki o kadar sorunlu bir bölge ki ona rağmen.

Bir de yazınıza istinaden şu an aradım telefon çalıyor. Çok ilginç.

Parkeleriniz eskiyse, delikler varsa iki kat daha zor pirelerden kurtulmak. 5 hafta bıyunca pirelerle savaşıp en son taşınan birisi olarak söylüyorum bunu.

İlk olarak internetten araştırıp daha kurumsal gözüktükleri için Tekniktürk firmasını seçtim ve çok çok pişman oldum. Öncelikle ilaçları kesinlikle pire sorununu çözecek kuvvette değil. Evimizi iki kez ilaçladılar, her gün evi süpürmemizi söylediler ve dedikleri her şeyi yapmamıza rağmen bu iki ilaçlamanın sonunda kesinlikle pire sorunumuz bitmedi. Başta iyi gözüküp sonra tahmin edemeyeceğim kadar çirkinleştiler. Aldığım hizmetler ve faturalarım elimde, mutlaka elimden geleni yapıp şikayetlerime devam edeceğim.

Biz şu an sorunumuzu başka bir firmayla çalışarak çözdük. Reklam olmaması için ismini yazmayacağım. Ve bizi haftalarca uğraştırdıkları sorunun bu kadar kolay çözüldüğünü görünce daha çok sinirlendim.

Şimdi telefonlarıma çıkmıyorlar ama kendileri bilirler. Ben tanıdığım herkese yaşadıklarımı anlatarak, şikayetlerime devam ederek insanları bilgilendirmeye devam edeceğim.

Parkeleriniz eskiyse, delikler varsa iki kat daha zor pirelerden kurtulmak. 5 hafta bıyunca pirelerle savaşıp en son taşınan birisi olarak söylüyorum bunu.

İlk olarak internetten araştırıp daha kurumsal gözüktükleri için Tekniktürk firmasını seçtim ve çok çok pişman oldum. Öncelikle ilaçları kesinlikle pire sorununu çözecek kuvvette değil. Evimizi iki kez ilaçladılar, her gün evi süpürmemizi söylediler ve dedikleri her şeyi yapmamıza rağmen bu iki ilaçlamanın sonunda kesinlikle pire sorunumuz bitmedi. Başta iyi gözüküp sonra tahmin edemeyeceğim kadar çirkinleştiler. Aldığım hizmetler ve faturalarım elimde, mutlaka elimden geleni yapıp şikayetlerime devam edeceğim.

Biz şu an sorunumuzu başka bir firmayla çalışarak çözdük. Reklam olmaması için ismini yazmayacağım. Ve bizi haftalarca uğraştırdıkları sorunun bu kadar kolay çözüldüğünü görünce daha çok sinirlendim.

Şimdi telefonlarıma çıkmıyorlar ama kendileri bilirler. Ben tanıdığım herkese yaşadıklarımı anlatarak, şikayetlerime devam ederek insanları bilgilendirmeye devam edeceğim.
Merhabalar.. pirelerle basim dertte ve parkeler eski, kurtulamiyorum, firmanin adini yazar misin

Merhaba memnun kaldığınız ilaç firmasının adını paylaşırsanız çok sevinirim birde 3 yaşında çocuğum var ilaçlama yaptırmam sıkıntı olur mu acaba bilginiz var mı

arkadaşlar öncelikle merhabalar,
benim ilaçlama şirketim var o nedenle yazılanları okuyunca bilgilendirme yapmak istedim. ilaçlama mantığı malesef türkiyede çok kontrollü ilerlemiyor. eline sırt pompasını alan ilaçlamacı olmuş durumda, evet son beş yıldır denetimler çok daha iyi fakat kötünün iyisi aslında.
problemlerinizde sormak istedikleriniz olursa kesinlikle yardımcı olurum.
*bir kere evinize gelen ilaçlama firması inceleme yapmıyorsa dikkat! böcekler özellikle hamam böcekleri ışıklı ortamları tercih etmezler ve inceleme yapmadan görünür alanlara uygulama yapılması çok çok yanlıştır.
*gelecek firmanın öncelikle biyosidal ürün uygulama izin belgesinin olup olmadığını sorun.
*gelen kişinin biyosidal uygulayıcı belgesinin olup olmadığını muhakkak öğrenin.
*biyosidal ürünler Halk Sağlığı tarafından onaylı ürünler olup insan sağlığına zararlı değildirler.
*uygulamadan sonra evde kalmayınız evi kapalı tutunuz bunlar yanlış uygulamalardır, böyle bir uygulama da kullanılan ürünü sorgulayın. Ve böyle bir uygulama aldıysanız evinizi detaylı temizleyin.
*Alman hamam böceği dediğimiz kahverengi böceklerde kontrolü kendiniz sağlamanıza imkan yoktur, ama en az iki uygulamayla problem çözülebilir, ilk uygulama erginler, ikinci uygulama yumurtadan çıkan yavrular içindir. bu iki uygulama arası 15-20 gün olmalıdır.
*Oryantal hamam böceği dediğimiz siyah hamam böcekleri, bunları evinizde görüyorsanız evinizdeki bütün giderlere gider açıcı uygulamalar yapın. Eğer yoğunluk fazla ise uygulama almanız gerekebilir. Gider açıcı uygulama amacı çeperlerde bulunan yumurtaları yok etmektir.
*Gümüşçün dediğimiz gri renkli böcekler, evinizde bulunan bütün nemli bölgeler olası yaşam alanıdır. Öncelik kullanılmayan giderler olmak üzere, kitap araları, nemli bırakılan bezler bile yaşam alanları olup çok çok hızlı ürerler. burda en önemli nokta kaynağı bulmaktır. Apartmanda yaşıyorsanız apartmanda bir yerde oluşup evinize sirayet ediyor olabilirler. Sizin uygulama almanızın yanında apartmanında uygulama alması gerekebilir.
*Kısaca arkadaşlar sorunun kaynağını bulmadan çözüm yapmaya çalışmak fazlasıyla yanlıştır.

biraz karışık olmakla birlikte aklımda olanları size aktardım. Umarım işinize yarar, sektöre girme sebebim insanları bilinçlendirmek ve doğru yönlendirmek. Sormak istediğiniz bir şeyler olurs muhakkak yardımcı olurum. İstanbul içi hizmet vermekteyiz şu anda. İstanbul içi hizmet almak isteyen olursa da, irtibata geçebilir.
Merhaba ilaçlama firmanızın adını öğrenebilir miyim

Merhaba hanımlar benimde tahtakurusu ile başım dertte kendi teknikleri ile cõzen varsa bilgi rica ediyorum

Evet bende çok memnun kaldım açıkçası. Evimi ilk defa ilaçlattim. Kokusuz yaptılar ve kalorifer böcekleri den kurtuldum. Firma adı XX böcek ilaçlama. Böcekleri görünce midem kalkıyordu çok şükür kurtuldum

X