İlginç bir telefon araması, bu ne şimdi?

advers

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
3.003
3.391
Bu sabah çok tuhaf birşey oldu.

Sabah 7 de annemi biri aramış telefon ekranında ''gül hanım'' yazıyormuş, annem telefonu açınca benim adımı vererek ''ellizan hanım medikalden arıyoruz sipariş ettiğiniz tüpler hazır kargoya verildi, isterseniz yedeğini de kargo ile gönderiyoruz'' şeklinde telefon kaydı çıkmış. Annem kimsin, ne tüpü demiş ama telefon kaydı olduğu için cevap alamamış.

İşin asıl ilginç tarafı annemde Gül Hanım diye biri kayıtlı değil ve telefonda arayanlar kısmına baktım kimdir hangi numaradan aramışlar diye ne numara ne de bir isim hiç birşey görünmüyor.

Sanki annemi aslında kimse aramamış gibi, çok ilginç.

Annemde şimdi diyor ki: siz bilgisayardan ya da telefondan bir program yardımı ile kardeşin ile beni oynattınız. Biz değiliz diyoruz kadın inanmıyor.

Kafama takıldı size daha önce rehberinizde olmayan bir isim ile arayıp sonrasında arayanlara bakınca ne isim ne numara gözükmediği oldu mu?

Sabah 7 de annemi biri aramış telefon ekranında ''gül hanım'' yazıyormuş, annem telefonu açınca benim adımı vererek ''ellizan hanım medikalden arıyoruz sipariş ettiğiniz tüpler hazır kargoya verildi, isterseniz yedeğini de kargo ile gönderiyoruz'' şeklinde telefon kaydı çıkmış. Annem kimsin, ne tüpü demiş ama telefon kaydı olduğu için cevap alamamış.

İşin asıl ilginç tarafı annemde Gül Hanım diye biri kayıtlı değil ve telefonda arayanlar kısmına baktım kimdir hangi numaradan aramışlar diye ne numara ne de bir isim hiç birşey görünmüyor.

Annemde şimdi diyor ki: siz bilgisayardan ya da telefondan bir program yardımı ile kardeşin ile beni oynattınız. Biz değiliz diyoruz kadın inanmıyor.

Kafama takıldı size daha önce rehberinizde olmayan bir isim ile arayıp sonrasında arayanlara bakınca ne isim ne numara gözükmediği oldu mu?
Gerçekten ilginçmiş başıma böyle bişi gelmedi hiç gözükmesi lazım aslında bilemedim nasıl oldu

Türkiyede de varmı bilmiyorum ama, Almanya da genelede operatörler tarafından aranınca numara yazmaz, direk o firmanın adı yazar.
Arama sonradan neden kayboluyor o nu bende anlayamadım açıkçası.

canım korkma hemen de geçen haberlerde çıktı dolandırıcı çeteleri sistem geliştirmişler adamlar aradığında kardeşiniz anneniz falan nasıl kayıtlıysa öyle çıkıyormuş siz de kardeşiniz sanıp açıyormuşsunuz. bu tarz birşey olabilir bence

yani aslında hiç yaşanmamış gibi..
hiç kalıntısı yok..
İlginç ben de duymadım böyle bir şey ki teknolojinin şu noktaya geldiği bir dönemde ilk annende mi denendi acaba:KK45:

Nasıl birşey bu anlayamadım ya.

Geçen haberlerde izlemiştim. Adamın birini de aramışlar, ekranda ""oğlum"" yazmış, adamda oğlu arıyor sanmış dolandırılmış.

Bakalım bu aramaların devamı gelecek mi?

Nasıl arayan kişi yada numara gmrünmüyor aklım almıyor ya.

Gerçekten de adını hatırlamadığım bir bilgisayar programı vardı.
Cep telefonları aranabiliyordu ya da mesaj atılabiliyordu.
Numara yerine de kendi belirlediğiniz isim görünüyordu.

Bu program hala var mı bilmiyorum.
Varsa öyle bir dolandırıcılık sistemi geliştirmiş olabilirler.

canım korkma hemen de geçen haberlerde çıktı dolandırıcı çeteleri sistem geliştirmişler adamlar aradığında kardeşiniz anneniz falan nasıl kayıtlıysa öyle çıkıyormuş siz de kardeşiniz sanıp açıyormuşsunuz. bu tarz birşey olabilir bence
kardeşinin falan ismini nereden biliyormuş ki adamlar? genel isimleri sallıyorlar o zaman.
Bir de hiç tanımadığın birinin telefonuna bu sistemi yapacağına git çalış para kazan daha kolay.

kardeşinin falan ismini nereden biliyormuş ki adamlar? genel isimleri sallıyorlar o zaman.
Bir de hiç tanımadığın birinin telefonuna bu sistemi yapacağına git çalış para kazan daha kolay.
telefon numarandan sistemine giriyorlarmış ipekcim kim ne diye kayıtlı görüyorlar

İnternetten alışveriş yaptığımda annem evde olduğu için kargo gelince ulaşsın diye genelde onun telefon numarasını yazarım.

Acaba alışveriş yaptığım bir siteden mi numarayı aldı kötü niyetli kişiler. Annemi arayıp benim adımdan bahsediliyor. Tek aklıma gelen açıklama bu.

yuhh be. valla buna kafa yoracaklarına helal yoldan para kazanmaya yorsalar daha kolay değil mi?
zaten bizlerin aklı şeytanlığa çalışacağına işimize çalışsaydı uzayda seyahat ediyorduk şu anda :KK70:türk aklı işte anca hinliğe şeytanlığa çalışıyor:KK14:

Allah allah hiç duymadım böyle şey tüp neymiş acep kargoyla gelirse bide sen seyret

Çok zor olacağını sanmam.
CIA gibi programları insanlar telefonlarına yükleyip kullandıkça aslında rehberlerini ve diğer bilgilerini o programı kullanan herkesin ulaşabileceği hale getiriyorlar.
Milletin numarasını merak ederken kendi kişisel bilgilerimizi servis ettiğimizin farkında değiliz.

İnternet alışverişinde Kredi kartımı kullanıyorsunuz yoksa kapıda ödememi?
Kredi kartı ise Dönem içi işlemlerinizi kontrol edin. Adınıza alınmış bir şey var mı diye. Çünkü geçende bir haberde okudum bir bayan internet üzerinden sürekli alışveriş yaptığı siteden, sipariş vermediği halde adına ürün alınmış gibi işlem yapmışlar.
Gerçi internet alışverişlerinde genelde aramıyorlar ama yinede temkinli olmakta fayda var.
Arayan kişiyide belki anneniz uyku sersemi kim bu diye bakarken silmiştir.

X