İlgisiz eşimin hayatının neresindeyim?

Aldatma değil bana yaklaşmayıp. internetten saçmalıklar izliyo diye düşünüyorum.
hep böyle değildi tabi. ama biz evlendik hiç bir zaman rahat bırakmadılar.
ilk zamanlar hep kaynanamlardaydık ki hala haftanın 2-3 günü ordayız benim aileme 15 günde yada ayda bir gidilir.
ceneeleri doğumları düğünlerinde hep eşimin başı ağrır.işi çıkar dişi ağırır.
kaynanama gitmezsek arayıp haber vermemiz gerek.
eskiden o bana sorardı bekarken hep ailenlesin onlar benden önce geliyo derdi. ama bekardım.
evlendik onun ailesi benden önce gelmeye başladı.
bizim evimize alışveriş yapılacaksa ben gidicem annesi yapacaksa oğluda bende gideceğiz.

eşin orta yolu bulamamış mesafesini koyamamış anlaşılan, ben ailemden zaten uzağım, kayınvalidemlerle aynı apartmandayız en basiti şu ramazanda hep beraberiz iftarlarda ama ben dişliyim :34: benim özelim var işim biter bana bye bye lafımıda sakınmam ilk aylarımda kayınvalidem bişey deyince cevap vermiyodum içimde kalınca gelip eşime çatıyodum ama garibimin hiç suçu yok arada kalıyo, baktım olmayacak şimdi ne varsa içimde onu söylüyorum işimi kayınvalidemle hallediyom eşime hiç yansımıyo , onlarda bana alıştı bende ona, beklenti yok yani saygısızlıkta yok tabi....

eşin orta yolu bulamamış mesafesini koyamamış anlaşılan, ben ailemden zaten uzağım, kayınvalidemlerle aynı apartmandayız en basiti şu ramazanda hep beraberiz iftarlarda ama ben dişliyim :34: benim özelim var işim biter bana bye bye lafımıda sakınmam ilk aylarımda kayınvalidem bişey deyince cevap vermiyodum içimde kalınca gelip eşime çatıyodum ama garibimin hiç suçu yok arada kalıyo, baktım olmayacak şimdi ne varsa içimde onu söylüyorum işimi kayınvalidemle hallediyom eşime hiç yansımıyo , onlarda bana alıştı bende ona, beklenti yok yani saygısızlıkta yok tabi....

Ben de böyle yapabilsem ne guzel olur.Her şeyi eşime yansıtıyorum ona patlıyorum.Buara biraz azalttım gibi artık ona yansıtmamaya çalışıcam nasıl yapacağımı bilmiyırum suratım hemen düşüyor.

Merhaba,
sizleri dün akşam yaşananlardan haberdar etmek isterim.
dün akşam eve gittim tabi paşanın ne zaman geleceğini bilmediğimden,benimde canım yemek istemedi bişey yapmadım.
bu geldi ben yatak odasına geçtim.
aç tabi 4 yıldır mutfağa girmeyen adam gitti biraz söylenerek. sana ne minnet etçem sanki ben yapamam falan cevap vermedim.
pilav yapmış,cacık,çay demlemiş. ben uyuya kalmışım. yerken duydum ama o beni çağırmadı bile.
saat 22:30 baktım kapı kapandı uyandım gidiyo.
hemen alacağı kızı aradım. napıyosun gelemediniz napçan kalcanmı falan.
yooo şimdi almaya geliyo eşin dedi. bende ha iyi ya falan dedim. haberin yokmu dedi yok konuşmuyoruz dedim.
aldım telefonu elime ama aklımda olan, bana benim aileme yapmadıkları ne varsa yazdım da yazdım.
3-4 msj peş peşe yolladım. artık hayatında yokum bitti dedim.
kendi elinle yaptın kendin bozdun. bana hiç değer vermedin ne geldiyse aklıma çok uzun hepsini yazdım.
cevap ise yok hiç bir msj cevap vermedi. en son bende şimdi sen cevap verme sen sorduğunda bende sana cevap vermicem bitti sok kafana yazdım.
gece yine geç geldi tabi.
sabahta ne uyandırdım. ne onunla çıktım. giyindim atladım minibüse geldim işe.

bu akşam eşyalarımı toplamaya pazar günü evden ayrılmaya karar verdim.
nasıl olur bilmiyorum. dün gece çok ağladım, çok üzüldüm.
ama başka çıkış yolum yok. bu şekilde de mutlu değilim.
kendisine pilav yapmış. dibi tutmuş yanmış lapa olmuş oturdu açlıktan yedi onu tencereyi açınca başladım ağlamaya

bu akşam eşyalarımı toplamaya pazar günü evden ayrılmaya karar verdim.
nasıl olur bilmiyorum. dün gece çok ağladım, çok üzüldüm.
ama başka çıkış yolum yok. bu şekilde de mutlu değilim.
kendisine pilav yapmış. dibi tutmuş yanmış lapa olmuş oturdu açlıktan yedi onu tencereyi açınca başladım ağlamaya

canım ya kıyamam ben sana esıne bır sekılde haddını bıldırmelısın,evlılık tek tarafın mucadelelerıyle yurumez,aklını basına alması gerek,konusmaktan anlamıyor ıstersen bır surelıgıne uzklas ordan,degerını anlar kendıne cekı duzen verırse ne ala vermesede pasa keyfı bılır,olede mutsuzsun bolede mutsuzsun...

canım ya kıyamam ben sana esıne bır sekılde haddını bıldırmelısın,evlılık tek tarafın mucadelelerıyle yurumez,aklını basına alması gerek,konusmaktan anlamıyor ıstersen bır surelıgıne uzklas ordan,degerını anlar kendıne cekı duzen verırse ne ala vermesede pasa keyfı bılır,olede mutsuzsun bolede mutsuzsun...

ben hep bu evden bir kere çıkarım dedim.
göz dağı vermeye gerk varmı?
zaten onun hala umrunda değilim.
oda benim gidebileceğime ihtimal vermiyor.
ona kıyamadığımı biliyo. zaten hep buyüzden bu durumdayım.

ona kıyamadığımı biliyo. zaten
hep buyüzden bu durumdayım.[/QU

sen esını cok sımartmıssın,bence bır kere denemelısın,belkı degerını anlar duzeltır kendını
sınırle anı kararlar verme sonra cok pısman olabılrsın,en azından bır kere dene bakalım degısen bırsey olucak mı?olmazsa ozaman ayrılırsın:31:

ona kıyamadığımı biliyo. zaten
hep buyüzden bu durumdayım.[/QU

sen esını cok sımartmıssın,bence bır kere denemelısın,belkı degerını anlar duzeltır kendını
sınırle anı kararlar verme sonra cok pısman olabılrsın,en azından bır kere dene bakalım degısen bırsey olucak mı?olmazsa ozaman ayrılırsın:31:

haklısın çok şımardı. asla beni kaybetme korkusu yaşamadı.
aklıma ne geldi. bazen anneme gidicem dediğimde git bi daha dönme derdi.
şaka sanıyodum acaba gerçekmi? yoksa benden ayrılmayı söyleyemiyor mu?
neden okadar msj tek cevap vermedi.
ben akşam ona bitti. ben artık hayatında yokum dedim.
evden gidermi acaba diye hiç düşünmedi galiba.

tamamen beklediğiniz gibi olmuş sanırım sonuç :( inanılmaz sabırlı bi insansınız anladığım kadarıyla, ama karşılığı yok gibi. İnsan sadece eşine değil kime veya hangi konuda olursa olsun en azından saygısından dolayı yazdığı bir mesaja bir şekilde cevap vermeli ya da aramalı ya da yüz yüze konuşmalı.eşiniz hem umursamaz hem saygısız davranmış. 4 yıllık evliliğinin biteceğini bile bile hala sesini çıkarmıyorsa kendinizi çok üzmeyin derim.

tamamen beklediğiniz gibi olmuş sanırım sonuç :( inanılmaz sabırlı bi insansınız anladığım kadarıyla, ama karşılığı yok gibi. İnsan sadece eşine değil kime veya hangi konuda olursa olsun en azından saygısından dolayı yazdığı bir mesaja bir şekilde cevap vermeli ya da aramalı ya da yüz yüze konuşmalı.eşiniz hem umursamaz hem saygısız davranmış. 4 yıllık evliliğinin biteceğini bile bile hala sesini çıkarmıyorsa kendinizi çok üzmeyin derim.

Evet sonuç beklediğim gibi. ama şimdi benim kafam allak bullak.
gitsem ailemin yanına şuan çok üzülecekler ama tabiki sahip çıkarlar.
gitmesem zaten hep aynı düzelmez bu.
ben artık bitti dedim gık demiyor. niyetini bilmiyorum.
onu üzgün görmüyorum. acaba gerçekten bitmesini istiyormu? istiyorsa onun gerekçeleri ne?
inan bu sorularla mücadele edemiyorum.

Evet sonuç beklediğim gibi. ama şimdi benim kafam allak bullak.
gitsem ailemin yanına şuan çok üzülecekler ama tabiki sahip çıkarlar.
gitmesem zaten hep aynı düzelmez bu.
ben artık bitti dedim gık demiyor. niyetini bilmiyorum.
onu üzgün görmüyorum. acaba gerçekten bitmesini istiyormu? istiyorsa onun gerekçeleri ne?
inan bu sorularla mücadele edemiyorum.

senı kaybetmıyecegınden emındır,ya nasıl acı bır olaydır bu ya,sız evlısınız bunları kendı kendıne sorman,bırbırınızden cok uzaklasmış ve yabancılasmıs oldugunuzu gosterıyor neyazkkı...
daha once yazmıstın o sarılmaz opmez hep ben yaparım,ıste hatayı orda yapmıssın herseyı hep sen yapmıcaktın bukadar fedakar olununca ıste sonuc bu oluyor neyazıkkı...kendı kendınızı yıyıp bıtırıyosunuz cok yıpranıyosunuz
emınımkı karsı taraf sızın nekadar yprandıgınızın farkında bıle degıldır.

asla yönlendirmek istemem ama bence sizin ayrılma kararınız doğru.insanların bazı özellikleri zamanla törpülenip değişebilir,ama bazı özellikleri karakterinden kaynaklanır ve sabittir.anladığım kadarıyla eşinizin değişmeyecek özellikleri değişebilecek olanlardan çok daha fazla.bazı özelliklerini düzelteyim derken uzun yıllarınız geçecek ve siz bu sürece tahammül edebilecek misiniz?ama ne olursa olsun ben onsuz yaşayamam diyenlerdenseniz,ayrılmak sizi daha çok üzecekse son bir kez daha düşünün.bizler uzman değiliz,psikolog,psikiyatr,terapist hiç değiliz yanlış anlamayın ama göründüğü kadarıyla ortada sağlıksız bir ilişki var.sağlıksız bir ilişkiye devam edip sürekli kendinizi yıpratmak mı, yoksa bitirip beden ve ruh sağlığınıza tekrar kavuşmak mı istiyorsunuz ona karar vermelisiniz.ama bir yandan da eşinize gösterdiğiniz ilgiden sizin onu çok sevdiğinizi ve kaybetmek istemediğinizi de düşündüm.ayrılmak sizi daha çok yıpratacaksa lütfen iyi düşünün.duygularınızı en iyi siz ölçüp tartabilirsiniz.biz ancak dışardan yardımcı olmaya çalışıyoruz ama olay sizde bitiyor.vereceğiniz karar ne olursa olsun sizin için hayırlı olmasını diliyorum.

Adama bak yaa sanki marketin çırağına sesleniyor.. ' Hoopp oğlum şurdan bir ekmek bir sigara kap gel'.. Bu adamlara anaları gibi olmak yaramıyor kardeşim.. Biz düşünüyoruz kavgada etsek aman aç kalmaısn aman ilacını almayı unutmasın aman işine geç kalmasın aman hastalanmasın.. Analarının düşünmediği gibi düşünüp kollayıncada bizden kötüsü yok.. Adamlarda kaybetmek korkusu yok.. Mallık had safhada.. Evde iliglenecek bir karın mı varmış pehh.. Eş mi o da ne be.. Okey ıstakası varken yemişim eşi..

asla yönlendirmek istemem ama bence sizin ayrılma kararınız doğru.insanların bazı özellikleri zamanla törpülenip değişebilir,ama bazı özellikleri karakterinden kaynaklanır ve sabittir.anladığım kadarıyla eşinizin değişmeyecek özellikleri değişebilecek olanlardan çok daha fazla.bazı özelliklerini düzelteyim derken uzun yıllarınız geçecek ve siz bu sürece tahammül edebilecek misiniz?ama ne olursa olsun ben onsuz yaşayamam diyenlerdenseniz,ayrılmak sizi daha çok üzecekse son bir kez daha düşünün.bizler uzman değiliz,psikolog,psikiyatr,terapist hiç değiliz yanlış anlamayın ama göründüğü kadarıyla ortada sağlıksız bir ilişki var.sağlıksız bir ilişkiye devam edip sürekli kendinizi yıpratmak mı, yoksa bitirip beden ve ruh sağlığınıza tekrar kavuşmak mı istiyorsunuz ona karar vermelisiniz.ama bir yandan da eşinize gösterdiğiniz ilgiden sizin onu çok sevdiğinizi ve kaybetmek istemediğinizi de düşündüm.ayrılmak sizi daha çok yıpratacaksa lütfen iyi düşünün.duygularınızı en iyi siz ölçüp tartabilirsiniz.biz ancak dışardan yardımcı olmaya çalışıyoruz ama olay sizde bitiyor.vereceğiniz karar ne olursa olsun sizin için hayırlı olmasını diliyorum.

Teşekkür ederim yazdıklarında çok haklısın.
zaten değişmedi ne ilk küsme,ne ilk kavga,nede son olacak.
pazartesi benim doğumgünüm. ogün evde olmak istemiyorum. hatta dün akşamda geç gittim. artık ayaklarım eve gitmiyor.
yatağımda yatıyodum ben günlerdir. ama o gelmiyo çekyatta yatıyordu. dün salona geçtim hem ders çalıştım hem orda yattım.
sabahta yine kendim evden çıkıp geldim.
uyanıyormu uyuyakalıyormu bilmiyorum. dolaptaki son gömleğini bugün giyecek bakalım 4 yıldır yapılan ütüyü yapacakmı?
dokunmucam umurumda değil. ben ona bitti dedim. artık senin hayatında yokum dedim

ona ait hiç bir şeye dokunma boş ver:)rahatına bak sen:)o evlendiğinin farkına varamamış, kendine eş değil bakıcı aldığını zannediyor. yok öyle şey:)

öncelikle okurken gerçekten çok üzüldüm . kalbinden ne geçiyorsa öyle davran biz ne dersek boş .ahh bu erkeklerr hiç adam akıllısı bulunmaz mı

bence hiç düşünme gerçektende çok zor durumun çoçugunda yokmuş boşa ömrünü geçirme yazık ya..yani çoçuk olunca daha zor biraz katlanmak zorunda kalıuyosun ama şimdi sende öyle bir durum yok içtenlikle söyliyorum düzelmezzzzz..bu evlenince yüzünü göstermiş..çok üzüldüm duurumuna beninki ilgisizlikte senden klaır yanın yok ama gece sokulur o da olmazsa beninkide senin gib yani o biraz baglıyor insanı..elini kaldırp bir şey almaz hatta son zamanlarda söylemeyi bile unuttu işratetle istiyor ne istiyecekse o kadar abarttı yani..ilgi yok sevgi yok bunlar nasıl insanlar kendi elleriyle mutsuzlugu şeçiyorlar halbu ki bi yaklaşsalar neler feda edecez ama yok işte...

ona ait hiç bir şeye dokunma boş ver:)rahatına bak sen:)o evlendiğinin farkına varamamış, kendine eş değil bakıcı aldığını zannediyor. yok öyle şey:)

dokunmuyorum ne çıkardıklarını topluyorum.
ne ona özel yemek ne çay ne ütü.
hiç bir şeye elimi sürmüyorum.
ki görün bakın detayları yazıcam size kesin annesine söyleyecek anne gel ütüleri yap diye.
ama annesi gelsin o ütüleri yapsın varya işte o zaman anında çıkar giderim.
yine gitme fikri var aklımda ben artık barışmak istemiyorum.
ama sınavım var o sınavı kazanmam şart.
şimdi en azından akşamları ders çalışıyorum.
anneme gidersem odam olmaycak ders çalışamıcam kurs iş hepsi anneme çok uzak.
kafdakileri oturtmam lazım.
tek bir ev tutup ayrı oturma fikri yok kafamda ben tek kalamam.
yine en güzeli ailemin yanı.

bence hiç düşünme gerçektende çok zor durumun çoçugunda yokmuş boşa ömrünü geçirme yazık ya..yani çoçuk olunca daha zor biraz katlanmak zorunda kalıuyosun ama şimdi sende öyle bir durum yok içtenlikle söyliyorum düzelmezzzzz..bu evlenince yüzünü göstermiş..çok üzüldüm duurumuna beninki ilgisizlikte senden klaır yanın yok ama gece sokulur o da olmazsa beninkide senin gib yani o biraz baglıyor insanı..elini kaldırp bir şey almaz hatta son zamanlarda söylemeyi bile unuttu işratetle istiyor ne istiyecekse o kadar abarttı yani..ilgi yok sevgi yok bunlar nasıl insanlar kendi elleriyle mutsuzlugu şeçiyorlar halbu ki bi yaklaşsalar neler feda edecez ama yok işte...

Hayat bu adamla değil ömür gün geçmiyor.
sanırım deprasyona soktu beni.
bana hep şişko,az ye falan diye diye bana değer vermeye vermeye ben kendimi okadar çirkin değersiz hissediyorum ki
gerçekten çevremdekiler beni hep takdir eder.
ama o ne yaptığım yemek,ne tatlı, ne temizlik hiç birşeyi asla takdir etmedi.
hergün kaynanam arıyo günleridir hep bahane buldum anlatmadım ona.
güya yemeğe gelin diyo. ne yemeği allah aşkına ya yaptırmaya çağırıp oğullarını pof pofluyo.
bende sofrada 50 kere oturup kalkıyorum.
aman su,tuz,ekmek, yok yoğurt hep defne kalk getir otur.
bi tane daha bulsunlar benim gibi enayiyi takdir etçem.

bulamazlar canım sen baya iyi niyetli davranmışsın:)ya annenlere gitsen yine de, kendine ait bir odan olmayabilir ama akşamları bir kaç saat ders çalışabilecek ortamı yaratırsın bence kendine.geçen gece o akrabasını almaya giderse ben kesin çıkıp gitcem demiştin ama şu anda biraz erteliyorsun sanki. annesinin ütü yapmasına gerek yok ki senin o evde kalmaman için zaten bir çok sebebin var.sanırım biraz cesarete ihtiyacın var,neden korkuyosun çıkıp gitmekten? ben bu durumda o evde kalsam sinirlerim iyice bozulur derse merse odaklanamam:)ya bir de eşleriyle yok şişko yok az ye bilmem ne diye dalga geçen adamlara sinir oluyorum.kendileri çok matah bişeyler sanki.

Back
X