İlişkide fazla yaş farkı olması zararlı mıdır?

muffy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2011
37
0
36
Ankara
Merhaba kızlar,

3 sene önce yaşadığım üzücü olaylar yüzünden 3 senedir tüm erkeklerden uzak duruyordum ta ki 3 hafta önce tanıştığım insana kadar, şimdi o bi süre sonra hayatıma girecek gibi ama aramızda 10 yaş var, ben ona karşı her gün biraz daha fazla şey hissetmeye başlıyorum ama bir yandan da aramızdaki 10 yaşın yapabileceği etkilerden korkup çekiniyorum, annemle babam arasında da 14 yaş var ve resmen kuşak çatışması yaşıyolar, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum, lütfen yardımcı olun..:18:

canım canlı örnek var önünde annenle baban.
ama tabiki karşındaki kişinin nasıl biri olduğu çok önemli.
yani bazı kadınlar olgun erkek sever vede üstlerine daha çok titrer erkek.
çünkü artık yaşayacağını yaşamıştır ve elindekini kaybetmek istemez.
yani karşındaki insanın kişiliği çok önemli. iyi gözlemlemelisin karşındakini ona görede kararını vermelisin.

Son düzenleme:
Canım aramızda yenisin hoşgeldin öncelikle:71:
Yine biraz yüzelsel olmuş:1:

Açıkcası etrafımda yaş farkı olan pek tanıdığım olmadığı için etkilerini kestiremiyorum
Ama illaki farklılıklar olucaktır...
Tanımaya çalış ilk etapta hemen hayatına sokup ciddi bir ilişkiye başlamak zorunda değilsin
Bakalım zevkleriniz hayat tarzınız uyuşuyomu
Sonra etraflıca her yönden düşün taşın
3yılda uzun bir süre yine hüsranı yaşama :)

yani karşındaki insanın kişiliği çok önemli. iyi gözlemlemelisin karşındakini ona görede kararını vermelisin.

aslında tam olarak doğru bi tespit yapmışsın, üzerime titremesi belki de önceden incinmiş kalbime iyi geliyo, ama bir yandan da bunu vıcık vıcık bunaltıcı bir şekilde yapmaması bana huzur veriyo ve ona hayran kalıyorum. fakat aramızda birşey olursa büyük ihtimal o duruma benden daha ciddi bakıcaktır, yani evlilik niyetiyle, ben bunları düşünmek için biraz küçüğüm sanki, gerçi 21 yaşında çocuklu anneler de vardır ama bilmiyorum ben hala çocuk gibi hissediyorum :61:

Bu konuda genelleme yapmak pek doğru olmaz bence. Arada fazla yaş farkı olup mutlu olan da vardır mutsuz olan da...Ne yazık ki sen olumsuz bir örneğini görmüşsün.Ama denemeden bilemezsin.Yani konuşup bir şeyler paylaştıktan sonra olup olmayacağına karar verirsin.
Bence senin fikrin de önemli.Kendinden büyük biriyle birlikte olma konusunda ne düşünüyorsun?Yapabilir misin yani?Ben olsam yapamazdım mesela.Hani herkesin bu konuda bi fikri vardır.Bazısı da olgun erkek sever.Yani yapabilirm olabilir diyorsan bi deneyebilirsin.Baktın olmuyor yol yakınken vazgeçersin.3 yıl öncesine de takılıp kalma bence.Her insan aynı değildir.Birini seversen zamanla güvenirsin zaten.Hakkında hayırlısı olsun.

Önce kişiliği hakkında bilgi sahibi olman lazım
Yaş farkının sorun olmaması için önce o kişinin nasıl bi karaktere sahip olduğunu bilmen lazım bence
Modern biriyse sana,senin ortamına senin yaşayışına ayak uydurabilecek yapıdaysa yaş farkı sorun olmaz
Bence acele etme anladığım kadarıyla kötü tecrubeler yaşamışsın temkinli davran
Onu hayatına 'sevgili' olarak sokmadan önce iyice tanı
Tabi köprüyü geçene kadar sana senin istediğin gibi davranabilir
Daha sonra değişen insanları çok duyuyoruz
Ortak arkadaşlarınız varsa başka insanlardan karakteri hakkında bilgi sahibi olmaya çalış
Eğer yoksa seni arkadaşlarıyla tanıştırsın onlarla vakit geçir arkadaşlarının sahte davranacağını sanmıyorum onlar nasıl karakterdeyse o kişi de yaklaşık olarak öyledir
Boşuna dememişler bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye ;)
Umarım istediğin gibi olur herşey

aslında tam olarak doğru bi tespit yapmışsın, üzerime titremesi belki de önceden incinmiş kalbime iyi geliyo, ama bir yandan da bunu vıcık vıcık bunaltıcı bir şekilde yapmaması bana huzur veriyo ve ona hayran kalıyorum. fakat aramızda birşey olursa büyük ihtimal o duruma benden daha ciddi bakıcaktır, yani evlilik niyetiyle, ben bunları düşünmek için biraz küçüğüm sanki, gerçi 21 yaşında çocuklu anneler de vardır ama bilmiyorum ben hala çocuk gibi hissediyorum :61:

kendinide en iyi sen tanıyorsun.
bunun duygusal bir boşluk olmadığından emin ol çünkü 3 sene gibi bir süre zarfından sonra ilgiyi sevmen normal.
eğer gerçekten seni seviyorsa bekleyecektir.

Bence başta ben olmak üzere

Ceyda,LadyEvil ve Firarperest'in söylediklerine kulak ver :1:

Son düzenleme:
o zaman daha fazla yorum yapabilmeniz için konuyu biraz detaylandırayım. staj yaptığım kurumda tanıştık ve tanışmamız onun bir arkadaşı sayesinde oldu, yani en başta sanırım onun arkadaşı benden hoşlandı ve tanıştı, ben ona karşılık vermedim zaten sonra tüm stajyerlerde şansını denediğini gördüm. ama bahsettiğim hoşlandığım kişi gerçekten çok düzgün efendi kişilikli biri öyle biriyle neden arkadaşlık ettiğini hala çözemedim. uyum konusuna gelince ben yaşını öğrenmeden önce benden sadece birkaç yaş büyük sanıyordum, gerek davranışları gerekse görünüşü hiç 31 yaşında biri gibi değil, gayet neşeli ve dinamik biri, tabii daha fazla tanımak lazım haklısınız :1:

kendinide en iyi sen tanıyorsun.
bunun duygusal bir boşluk olmadığından emin ol çünkü 3 sene gibi bir süre zarfından sonra ilgiyi sevmen normal.
eğer gerçekten seni seviyorsa bekleyecektir.

evet çok haklısın iyice düşünmeliyim ve kendimden emin olmalıyım, onu da üzmek istemem yaşının büyük olması üzülmiceği anlamına gelmez (gözümde superman gibi de biraz sanki ona hiçbişey olmazmış gibi geliyo :1:) , ve bu sürede onu da tanımalıyım iyice belki hiçte gördüğüm gibi biri değildir

canım merhaba...

benim durumum da seninkine yakın, bizim 8-9 aylık bir ilişkimiz var ve aramızda 7 yaş var. bahsettiğin şey tamamen kişilerin karakterleriyle ilgili. sen olgunsan, o da birazcık cıvıl cıvılsa, sorun çıkacağını sanmıyorum. evlilik meselesi de var tabii. o yaş itibariyle evliliğe yakın durabilir; ama bence senin için erken. yine de ilişki sürecinde bu da oturur aranızda diye düşünüyorum. akışına bırak bence.

canım merhaba...

benim durumum da seninkine yakın, bizim 8-9 aylık bir ilişkimiz var ve aramızda 7 yaş var. bahsettiğin şey tamamen kişilerin karakterleriyle ilgili. sen olgunsan, o da birazcık cıvıl cıvılsa, sorun çıkacağını sanmıyorum. evlilik meselesi de var tabii. o yaş itibariyle evliliğe yakın durabilir; ama bence senin için erken. yine de ilişki sürecinde bu da oturur aranızda diye düşünüyorum. akışına bırak bence.

merhaba :)

söylediklerin çok doğru, ben biraz olgunum o da cıvıl cıvıl gerçekten, yaşını öğrenmeden önce 25 civarı sanıyordum 30 olduğuna inanamadım. bence de evlilik için çok erken, daha kariyer planlarım var kendimi işimden başka hiçbişeye bağlamak istemiyorum ama ceydanın da dediği gibi eğer beni seviyorsa beklicektir, umarım herşey güzel olur, olmazsa da demek ki aradığım erkek o değilmiş derim, tabii aradığım erkeği çoktan kaybetmiş değilsem :)

10 yaşa karşı olan biri değilim 15 yaş fark bence cnm karakterle alakalı bir şey bu erkeğin olgunu daha iyi derler kafalarınız uyuşuyo mu anlaşıyor musunuz önemli olan bu sevgilimle aramda 9 yaş var nasıl dersen 3 yıldır beraberiz çok olgun çok daha iyi düşünüyo anlaşıyoruz kendim biliyorum erkeğin olgunu dha iyi

Benim de şuan görüştüğüm adamla aramda 12 yaş var.. ama gayet çıtır duruyor vesselam süt gibi herif :56: yaşıtlarımdan ne hayır gördüm sanki.. hep sorumsuzluk hep laylaylom Bi hayat sevdası.. peh.. kafalar uyuştuktan sonra yaş önemli değil.. sen eğer olgun Bi insansan o da içindeki çocuğu öldürmemişse neden olmasın ? şahsen Ben hayatıma giren Bu adamın tecrübelerinden faydalaBileceğimi düşünüyorum.. yeri geliyor Ben akıl veriyorum ona.. hayırlısı olsun..

arkadaşa katılıyorum eşimle benim aramda 9 yaş var ben onun kıymetlisiyim dediği gibi erkeğin daha olgun olması önemli tabi ....

Erkeğin yaşının büyük olmasında hiçbir zarar göremiyorum ben.. 20 yaşa kadar önemli değil bence :) Şöyle bir şey var kafa yapınızın uyuşması gerekiyo, ve bayanın da onu taşıyabilecek kadar olgun olması gerek. Kendini güvende hissedersin büyük biriyle(bence)

Zaten erkekler daha geç yaşlanıyolar görünüş olarak hele bi de minyonlarsa, bir de kendilerine bakıyolarsa var ya, kaçırmayınn bulursanız yapışın yakasına ahahah :D

Benim de sevgilimle aramda 15 yaş var :) Yaş farkına dair herhangi bir uyumsuzluk yaşamadım şimdiye kadar, muhabbeti, tavırları, zevkleri benimle birebir uyuşuyor. Başka problemlerimiz var ama yaşla ilgili değil ve her ilişkide olabilen şeyler. Yani yaştan çok tavırlarına, kişiliğine, sana ne kadar uygun olduğuna dikkat etmelisin canım :31:

Son düzenleme:
kuşak çatışmasının bir faktörü de aile yapısı ve yetiştirilme tazrı diye düşünüyorum sadece yaşa bağlamayın.
benim de sevgilimle aramda 10 yaş var ve ben hiç bir olumsuz yanını görmedim 1 yıldır,aksine çok daha iyi oldu benim için..
benim toy olduğum mantıklı kararlar veremediğim durumlar karşısında bana yol gösterici oluyor adeta..çok daha olgun yaşıtlarımdan,yaşayacağını yaşamış doymuş artık birşeylere..gezip tozmaktan içip eğlenmekten kısa süreli ilişkilerden sıyrılmış hayata çok daha ciddi bakan çok daha güzel beklentileri olan biri olmuş yıllar geçtikçe..zaten erkekler geç olgunlaşır denir erkekler için en tehlikeli yaşlar da 20li yaşlar zaten..büyümüş yani,ben büyütmek zorunda kalmayacağım..sevgiye aşka değer veriyor,mutlu bir ev mutlu bir aile güzel çocuklar hayalleri var..ve ben tam da bu yüzden çok mutluyum..

Karsindaki insana bagli, sen olgun o da anlayisliysa yurur. Kafa uyumu falanda cok onemli..

Ben kendimden 11 yas buyuk biriyle bir sure gorustum. Ama o aramizdaki o 11 sene icinde oyle seyler yasamis, oyle cok deneyimler edinmisti ki ben onun ruhuna dokunamadim. Belki ask kivilcimi, ne bileyim bi cekicilik hissetmistim isin basinda ama ayni dili konusamadik. Ve nihayetinde bitirdim. iliski boyunca "ya ben bu durumu aile ve arkadaslara nasil aciklayacagim, olur mu olmaz mi?" diye dusunmekten kurtuldum, omuzlarimdan yuk kalkti :D Sonra benden 1 yas buyuk biriyle beraber olmaya basladim, o cok daha guzel ve yerindeydi :d

Back
X