- 13 Ağustos 2010
- 2.319
- 221
- 52
Çocuk sahibi olmak isteyen bir çok bayan tarafından sayfamza yöneltilen sorulardan biride ilişkiden sonra hemen duş aldım vajinamı suyla temizledim hamile kalırmıyım ? Cinsel ilişki sonrası vajinal duş uygulamalarına çok sık rastlanır.Hamile kalmak isteyen hanımlar ilişki sonrası hemen duşu önermiyoruz.Bebek sahibi olmak istiyrsanız ilişki sonrası en az yarım saat uzanın 1 saat sonra duş alın. Spermler çok hareketli hücreler oldukları için o boşaltım olduktan sonra yoluna girmişlerdir demektir vajinal duşla sperm ölmez.Cinsel ilişkiden sonraki genital bölge temizliği hiç bir şekilde hamileliği önlemez çünkü spermler hızlı bir şekilde içeri girer ve gebeliği başlatabilirler. Ayrıca vajinaya su tutmak,vajinayı sabun şampuan jel gibi temizleyicilerle dezenfekte etmeye çalışmak ciddi anlamda enfeksiyon kapmanıza neden olabilir.Vajina bölgesinde bulunan faydalı bakterileri zararlı hale getirisiniz.Vajinal duş gebeliği önlermi? vajinal duş yaparak spermi oradan uzaklaştırmak belki bir ihtimal % 10 oranında başarı sağlar ama bu düşük bir ihtimaldir. .Özetle vajinanıza kimyasal müdahaleler yapmayın..Vajina içi yıkamaları hekimler tarafından önerilmez
hamilemiyim.org
hamilemiyim.org