İlk bebeğin kıpırtıları ne zaman başlar?

semplice_signora

Konuşası bile yok...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
7.075
3.075
148
42
Merhaba deneyimli anneler ve anne adayları
Ben 16+3 günlük hamileyim.Bir haftadır falan karnımda garip şeyler oluyor.Gaz problemim normalde de olduğu için tam ayırdedemiyorum.Tuvalete gittiğimde gaz çok çok az oluyor veya hiç olmuyor.Özellikle sol tarafta kıpırtı gibi,gaz gibi,seğirme gibi bişeyler oluyor.Daha erken diyor kimisi,kimisi de olabilir diyor.Onu hissetmeye çok ihtiyacım var çünkü hamilelik depresyonuna girdim,içime kapanık biri oldum ve hamileliğimi yaşamak istemiyor hale geldim 10 gündür:14:.Doktorum hareketleri hissetsen geçer diyor.Hissettiklerinizi tarif eder misiniz lütfen?:14::14::14::14::14::14::14:
Erken hissetmenin cinsiyetle bir bağlantısı var mı onu da anlatır mısınız ?

Merhaba deneyimli anneler ve anne adayları
Ben 16+3 günlük hamileyim.Bir haftadır falan karnımda garip şeyler oluyor.Gaz problemim normalde de olduğu için tam ayırdedemiyorum.Tuvalete gittiğimde gaz çok çok az oluyor veya hiç olmuyor.Özellikle sol tarafta kıpırtı gibi,gaz gibi,seğirme gibi bişeyler oluyor.Daha erken diyor kimisi,kimisi de olabilir diyor.Onu hissetmeye çok ihtiyacım var çünkü hamilelik depresyonuna girdim,içime kapanık biri oldum ve hamileliğimi yaşamak istemiyor hale geldim 10 gündür:14:.Doktorum hareketleri hissetsen geçer diyor.Hissettiklerinizi tarif eder misiniz lütfen?:14::14::14::14::14::14::14:
Erken hissetmenin cinsiyetle bir bağlantısı var mı onu da anlatır mısınız ?

Hareketlerin cinsiyetle alakası olduğunu sanmıyorum canım. Tamamen bebeğin mizacıyla alakalı diyor doktorlar. :17: Ben erkek bebeğe hamileyim ve ilk hamileliğim. 16. haftam bitip 17. haftamın içindeyken çok minik ittirmeler hissediyordum. 18 den sonra kaymaları hissetmeye başladım. 20. haftam itibariyle bariz tekmeleri hissetmeye başladım. :17:

Benden 1 hafta önde ve erkek bebek bekleyen arkadaşımın daha geç başladı ve bebeği çok da hareketli değil. :17:

Hareketlerin cinsiyetle alakası olduğunu sanmıyorum canım. Tamamen bebeğin mizacıyla alakalı diyor doktorlar. :17: Ben erkek bebeğe hamileyim ve ilk hamileliğim. 16. haftam bitip 17. haftamın içindeyken çok minik ittirmeler hissediyordum. 18 den sonra kaymaları hissetmeye başladım. 20. haftam itibariyle bariz tekmeleri hissetmeye başladım. :17:

Benden 1 hafta önde ve erkek bebek bekleyen arkadaşımın daha geç başladı ve bebeği çok da hareketli değil. :17:

Hmmm anladım.O zaman benim hissettiklerim de bebekle ilgili olabilir.Kendimi çok da dinlemiyorum,dikkat etmiyorum hareket ediyormu diye.Ama şimdi farkettim genelde bişeyler yedikten sonra oluyor bu hissettiklerim.:44:

15. haftamda seyirme şeklinde başladı.Sonra pıt pıt hissettim.Giderek güçlendi.Çok yüksek ihtimalle bebeğinin hareketlerini hissetmişsindir.
Ben de o ruh hali içindeydim ama birkaç hafta içinde geçti.Kendimi daha iyi hissetmeye başladım.Biraz sabırlı ol.Daha iyi olacaktır herşey.

seyirmeden bi hafta sonra fln hissedebilirsin
ben 19 da hissetmi$tim yanilmiyorsam
ama her insan degi$ik olur
seyirmeler tekmelerin habercisi o kesin :)

ben ilk 13.haftamda seyırme gıbı şeyler hısettım şuan 15. haftamdayım her gun de hısedıyorum kıpraştıgını garıp gelebılır ama çok denedım genelde ayaklarımı karnıma çektıgımde veya sol tarafa yatıgım da ve karnımı sıkıştırdıgım da sankı şçşmde bişeyler hıç durmadan oynuyo pıt pıt çok hafıf dakunuşlar sankı sizce ne olabılr bebegım gerçekten kıpraşıyormudur?

15. haftamda seyirme şeklinde başladı.Sonra pıt pıt hissettim.Giderek güçlendi.Çok yüksek ihtimalle bebeğinin hareketlerini hissetmişsindir.
Ben de o ruh hali içindeydim ama birkaç hafta içinde geçti.Kendimi daha iyi hissetmeye başladım.Biraz sabırlı ol.Daha iyi olacaktır herşey.
Doktorum da hareket falan hissetmediğin için sana sıkıcı gelmeye başladı hamilelik ondandır dedi.Hissetmeler başlayınca daha iyi olursun dedi.Çok teşekkür ederim cevap için :)

seyirmeden bi hafta sonra fln hissedebilirsin
ben 19 da hissetmi$tim yanilmiyorsam
ama her insan degi$ik olur
seyirmeler tekmelerin habercisi o kesin :)

Ayyy hadi inşallah bekliyorum merakla:31:

Kizlar 19 uncu haftadayim doktor bebegin biraz asagida dedi bazen kipirtiari hissediyorum c asagida sanki siz tam olarak nerede hissediyorsunuz bazilari gobegimde galan demis benim gobekle alakasi yok ilk oldugu icin birsey de bilemiyorum deneyimli arkadaslar cevap verebilir misinz

12+0da karniminici kasiniyordu. Dışı degil ici ;)
14.haftam doldu. Minim pitirdilar basladi.
15+5te ilk kez icimde balik gibi kaydi.
16+1de pitirdilar arka arkayaydi. Tamamen hissediyrdum.
16+5te randevuda sordugumda dr bebek hareketleri. Hissetmen cok normal demisti.

Simdi 11ay 11gunluk. Opucuk ve gulucuklerle uyaniyrm. Darisi tum hamilelere olsun. Saglikla kavusun. Erkek buarada bebegim.

Back
X