ilk dogum cok hasar birakti ikinci sezeryanmi olsam?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
Kizlar Ilk dogumum normal. Ama cok hasar birakti bende. Oyuzden sezerysn olma ihtimslim var. Makata dogru yirtigim oldu bebek iri ve eli agzinda dogdu.Cok yirtigim olmusu, dikislerim acilmisti, iki kez dikis atildi. Dikis yerleri ara sira sizlar ve makattaki kaslar hasar aldi gsliba gaz ve gaita 6 ay tutsmadim hala eskisi gibi dehilim. Bu yassdiklarimdan sonra tekrar normal dogum yapmak korkutuyor beni. Sezeryanda sıkintiliolabilir tabi. Belkide ikinci dogum rahst olur, ya olmazsa sıkintilarim artarsa öfff isin isinden cikamiyorum...:KK43:

İyi bir doktora Daniş.ben olsam sezeryan olurdum.geçmiş olsun canim

Geçmiş olsun canım Doğumunun üstünden ne kadar zaman geçti? Eğer kaldıramayacağını düşünüyorsan sezeryan olabilirsin ama her doğum aynı olmaz bunu unutma öncelikle iyi bir doktor bul kendine. Ayrıca yabancıların doğum hikayelerini izle Youtube'dan insanlar o kadar keyifli doğum yapıyorlar ki şaşırıyorsun. Ilaveten yırtıksız kesiksiz doğum için yapılacakları araştır, eğer herseye ramen normal doğum istiyorsan bunlar sana ve korkularına ilaç olacaktır.. Ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun canım..

Epizyo dikişini iyi yapan bir doktor bulup normal doğum yap diyebilirim, yeni bir kesi ile yeni düzgün dikişlerle eski sorunlar ortadan kalkabilir diye düşünüyorum.

İkinci doğum daha rahat oluyor korkma doktoru hastaneyi değiştir epozyotomi kesi yaptırma zaten yapmazlar 2.de bu yasadiklarn bebeğin suçu değil kilo sorunu değil acele edip kesiyorlar yanlış daha beklesen kolayca olurdu sezeryan bebek için sağlıklı değil önce bebeğini düşün

X