İlk kalp atışlarını ne zaman duydunuz?

Allegra

Rüya'm gerçek oldu :)
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
758
14
96
İzmir
Kızlar selam. Ben dün doktordaydım, daha önce size bahsetmiştim benim SAT 25 Haziran ama adet düzensizliği yüzünden geç döllenme olduğundan geriden takip ediyor. Dün ultrasonda ilk defa kese görüldü, minicik bir yuvarlak görebildim şimdilik yerimseniben Doktor ultrasona göre 5 haftalık olduğunu herşeyin normal olduğunu söyledi, kalp atışlarını daha duyamayız 2 hafta sonra gel dedi. Sizce işte duyurmak için iyi bir zaman mı ne dersiniz diye sorduğumda kalp atışlarının duyulmasını beklemenizi tavsiye ederim, şimdilik duyurmak için biraz erken dedi. Herşey normal diye üstelese de ben çok endişeli ve gerginim benneyaptımki Ya 2 hafta sonra kalp atışları duyulmazsa diye içim içimi yiyor. Boş gebelikten çok korkuyorum. Bu endişe ve negatif duygular biraz da değişen hormonlarımla ilgili büyük ihtimalle ama kendi kendime ne desem içim rahatlamıyo senağlama Siz ne zaman duymuştunuz bebişlerinizin kalp atışlarını? Ya da benim gibi beklemede olanlar var mı aranızda? Çevreme de çok duyuramadığımdan dertleşmeye çok ihtiyacım var cevaplarınızı bekliyorum :teselli:

ben de saninle aynı haftadayım.ilk gebeliğim boş gebelikti.6.haftada gitmiştim ilk muayeneye o zaman bişey görememişti ve 2 hafta sonra gel demişti.ama kesenin şekli de çok bozuktu yuvarlak değildi.2 hafta sonra gittiğimde boş gebelik dedi ve kürtaj oldum.3 ay korunduktan sonra hemen hamile kaldım tekrar.benim de sat 15 temmuz.dün doktora gittik.çok küçücüktü kese tabii.dün gelseydin göremezdik dedi.kese de tam olması gerektiği gibi dedi.sat a ve ultrasona göre 5 hatalık ama aslında 3-4 haftalık falan daha heralde.doktor 2 hafta sonra tekrar çağırdı.ben de merakla bekliyorum kalp atışlarını duymayı geçen seferki acı tecrübemden sonra.ama şunu da öğrendim ki endişelenmenin sonu yok.sen ne kadar rahat olursan o kadar yolunda olur herşey.bu sefer çok rahatım.herşey Allah'tan deyip bekliyorum sadece.inşallah 2 hafta sonra duyarız bebişlerimizi....

ben de saninle aynı haftadayım.ilk gebeliğim boş gebelikti.6.haftada gitmiştim ilk muayeneye o zaman bişey görememişti ve 2 hafta sonra gel demişti.ama kesenin şekli de çok bozuktu yuvarlak değildi.2 hafta sonra gittiğimde boş gebelik dedi ve kürtaj oldum.3 ay korunduktan sonra hemen hamile kaldım tekrar.benim de sat 15 temmuz.dün doktora gittik.çok küçücüktü kese tabii.dün gelseydin göremezdik dedi.kese de tam olması gerektiği gibi dedi.sat a ve ultrasona göre 5 hatalık ama aslında 3-4 haftalık falan daha heralde.doktor 2 hafta sonra tekrar çağırdı.ben de merakla bekliyorum kalp atışlarını duymayı geçen seferki acı tecrübemden sonra.ama şunu da öğrendim ki endişelenmenin sonu yok.sen ne kadar rahat olursan o kadar yolunda olur herşey.bu sefer çok rahatım.herşey Allah'tan deyip bekliyorum sadece.inşallah 2 hafta sonra duyarız bebişlerimizi....

Haftamız da doktor randevularımız da aynı zamanlarda demek seninle :CüvCüv:
Dediğin gibi endişenin sonu yok tabii ama engel olamıyorum bi türlü. Boş gebelik yaşadığında başka belirtiler de var mıydı sen de? Benim kese yuvarlak gözüküyor, ama işte geriden takip etmesi biraz içimi huzursuz ediyor. Şu 14 gün bir an önce geçse de gitsek yine doktora... Bir de şu negatif duygu halimden de kurtulmam lazım, her ufak şeye ağlayasım var, saçma sapan şeylere duygulanıyorum gözlerim doluyor, bi tuhaf oldum yani :gitme:

ben de hiçbir belirti olmadı ne kanama ne başka bişey.6.haftada mide bulantılarım başlamıştı 8.haftaya doğru azalıyodu ben de sevinmiştim ne güzel geçiyo diye.meğer hormonlar düşüşe geçtiği için bulantımda azalıyomuş.eğer bulantısız başlamışsan zaten sorun yok sakın endişelenme.benim çevremdeki herkes bulantısız geçirdi hamileliğini.ama şiddetli bulantılar başlayıp 2 hafta sonra azalmaya başlamışsa belki o bi belirti olabilir.

seni çok iyi anlıyorum endişelerini.ilk seferinde bu tür bir ihtimali hiç bilmediğimden çok mutluydum herkese söylemiştim.kalp atışlarını duymaya gittik ne duyduk şok olduk tabi.şimdi de ben yaşıyorum bu endişeleri ama daha bilinçliyim.sonuçta elden gelen bişey yok zaten olacağı varsa olacak.doktor bana sakın kendini sorgulama ve suçlama demişti.senin yaptığın veya yapmadığın bişeyle alakası yok demişti.

bi de geç döllenme de oluyo.ultrasonda gözüken veya sat a göre hesaplananla senin hesabın tutmuyo doğal olarak.eminim ki 2 hafta sonra görücez o konuda çok rahatım.bu seferki hamilelik belirtilerimle geçen seferki tamamen farklı oldu ve hamileliğimde tamamen farklı ve iyi olacak.seninki de öyle olacak içini ferah tut.

ben de geçen sefer çok saçma sapandım :))) herşeye ağlıyodum çocuk görüyodum ağlıyodum.midem bulanıyo diye sürekli ağlıyodum hormonlar alt üst etmişti beni :)))) vücudun ve beynin hamileliğe alıştığında geçicektir mutlaka.kalp atışlarını duyunca da tadını çıkarıcaz inşallah.

ben de hiçbir belirti olmadı ne kanama ne başka bişey.6.haftada mide bulantılarım başlamıştı 8.haftaya doğru azalıyodu ben de sevinmiştim ne güzel geçiyo diye.meğer hormonlar düşüşe geçtiği için bulantımda azalıyomuş.eğer bulantısız başlamışsan zaten sorun yok sakın endişelenme.benim çevremdeki herkes bulantısız geçirdi hamileliğini.ama şiddetli bulantılar başlayıp 2 hafta sonra azalmaya başlamışsa belki o bi belirti olabilir.

seni çok iyi anlıyorum endişelerini.ilk seferinde bu tür bir ihtimali hiç bilmediğimden çok mutluydum herkese söylemiştim.kalp atışlarını duymaya gittik ne duyduk şok olduk tabi.şimdi de ben yaşıyorum bu endişeleri ama daha bilinçliyim.sonuçta elden gelen bişey yok zaten olacağı varsa olacak.doktor bana sakın kendini sorgulama ve suçlama demişti.senin yaptığın veya yapmadığın bişeyle alakası yok demişti.

bi de geç döllenme de oluyo.ultrasonda gözüken veya sat a göre hesaplananla senin hesabın tutmuyo doğal olarak.eminim ki 2 hafta sonra görücez o konuda çok rahatım.bu seferki hamilelik belirtilerimle geçen seferki tamamen farklı oldu ve hamileliğimde tamamen farklı ve iyi olacak.seninki de öyle olacak içini ferah tut.

ben de geçen sefer çok saçma sapandım :))) herşeye ağlıyodum çocuk görüyodum ağlıyodum.midem bulanıyo diye sürekli ağlıyodum hormonlar alt üst etmişti beni :)))) vücudun ve beynin hamileliğe alıştığında geçicektir mutlaka.kalp atışlarını duyunca da tadını çıkarıcaz inşallah.

İnşallah canım, 2 hafta sonra bu topikten iyi haberlerimizi paylaşırız inşallah ikimiz de. Şu an da beklemekten başka yapılacak birşey yok zaten... Paylaşımın ve desteğin için çok teşekkürler a.s. İlk kim duyarsa buradan yazsın o zaman yerimseniben

hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah.

2 hafta sonra mutlu haberi paylaşmak üzere kaydirigubbakcemile5

merhaba canım bende seninle aynı durumdayım. 21 haziranda kimyasal gebelik geçirdim. ondan sonra regl olmadım. geçen hafta doktora gittim 5 haftalık hamile olduğumu söyledi:nazar:. şuan 6+0 dayım. 28 ağustosta gel kalp atışlarını dinleyelim dedi.benimde normalde 8 haftalık olmam lazım ama 2 hafta arkadan gidiyorum geç yumurtlama olmuş.

bende ilk bebeğimi düşürdüm için çok korkuyorum. inşallah duyulur. ve daha 4 aylık evliyim.bu kadar az bir sürede baya birşey yaşadım.

inşallah duyarız bebişlerimizi a.s.

merhaba canım bende seninle aynı durumdayım. 21 haziranda kimyasal gebelik geçirdim. ondan sonra regl olmadım. geçen hafta doktora gittim 5 haftalık hamile olduğumu söyledi:nazar:. şuan 6+0 dayım. 28 ağustosta gel kalp atışlarını dinleyelim dedi.benimde normalde 8 haftalık olmam lazım ama 2 hafta arkadan gidiyorum geç yumurtlama olmuş.

bende ilk bebeğimi düşürdüm için çok korkuyorum. inşallah duyulur. ve daha 4 aylık evliyim.bu kadar az bir sürede baya birşey yaşadım.

inşallah duyarız bebişlerimizi a.s.

Ben de 31 Ağustosta gidicem heralde dr.a randevuyu henüz fikslemedim ama o günlerde olur. Herkeste heyecanlı bir bekleyiş var o zaman yanlız değilmişim yerimseniben inşallah 2 hafta sonra hayırlısıyla iyi haberleri paylaşırız burdan :CüvCüv:

canım benimde adetlerim çok düzensizdi.sat 7 haziran.yani sata 10+2 haftalık olmam lazım ama 8+2 yim.yani 2 haftalık bi fark var.doktorum satı 21 hazirandan baz alıcaz dedi.kalp atışlarını 7+2 günlükken duydum.yani herşey normal.hiç bişeyi kafana takma eminim kalp atışlarını duyacaksın.

canım ben tup bebekle hamıle kaldım sata gore 5 hafta 1 gunlukken gıttım doktora cok mınık bı kese gordu bebek gozukmedı ama doktor 3 4 haftalık dedi ayın 25 ınde bıdaha gıdıcem ıhsallah bu sefer bebegımı gorur ve duyarım

benim sat 27 haziran. sata göre 7+3 oluyo bugün kalp atışlarını duyacam inşallah yaklaşık 2 hafta önce de keseyi görmüştük.. ben de o kadar sabırsızlandım ki 2 hafta geçmek bilmedi:)

Slm. Ben de 9+1 im. Dün sağlık ocağı dr.u kalp atışları görünüyor dedi. Kalp atışı duyuluyor mu görülüyor mu arkadaşlar? Cihaza göre değişiklik gösteriyor sanırım. Duyulması için üstten mi alttan mı bakılıyor? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

benim doktorum da yanlış anlamadıysam 2 hafta sonra görürüz dedi.eğer kalp atıyosa o bölgede kan akışı olduğu için renkli gözüküyo bildiğim kadarıyla.çok da emin değilim.sesini duymak için belki çok erkendir daha.ben de 2 hafta sonrasını merakla bekliyorum çok heyecanlıyım.inşallah herşey yolundadır.

vala benim akşam 6,30 da randevum var görcem mi duycammı bilmiyom heyecandan ölcem ama onu biliyom zemuszemus yarın size de söylerim ne duydum ne gördüm kaydirigubbakcemile3

kizlar kalp atisini dinletmenin cok iyi olmadigini soylemisti doktorum alttan bakiyordu bilmiyorum nedenini sormadim cok kisa dinletti bana biraz daha demistim iyi degil zararli demisti, belki ondan dinletmemistir yukarda bir arkadasimiz sormustu bu soruyu ama zaten ustten de alttan da olsa eger kalp atiyorsa ekranda atan bir nokta goruyorsunuz, iste kalp atisi, duymaniza gerek yok, ben de sonra sadece gostermisti bir daha hic dinletmedi.
bir de konuyu acan arkadasim, kan testi yaptirsan 4-5 gun icinde iki kez, betahcg iki gunde bir yaklasik ikiye katlarsa bu gebeligin iyi gittigini gosterir rahatlarsin belki diye dusundum. ama reglelerim duzensiz demissin ya bu cok iyi bir isaret, gec dollenmedir o yuzde geriden geldigini dusunuyorsunuzdur. bilmiyorum dogru mu ama bir seyi paylasmak istedim, benim bebek geriden geliyordu gec dollenme de yoktu, cok stresliydim bes gun bir rahatladim, sonra doktora gittim 5 gunde iki haftaya yakin olan aralik bir haftaya dusmustu belki gercekten stressiz olmam ise yaramisti, lutfen olabildigince sakin olmaya calisin. siz gerildikce stres hormonlarinizi olumsuz etkiliyor, hepinizden harika haberler almak dilegiyle. Allah hayirlisini nasip etsin.

bende 6+4 de gordum kalp atısını.. 140 atıyor dedi.. her sey normal dedi. rahatladım.. ben cok net goremedim ekranda sankı boyle bir beyaz oluyor bir siyah nokta kadar bir bolum.. doktor hersey yolunda dedikten sonra bende artık dinlemenin bir yolu var mı demedim.. ama dinlemek daha muhtesem olur bence..

kizlar kalp atisini dinletmenin cok iyi olmadigini soylemisti doktorum alttan bakiyordu bilmiyorum nedenini sormadim cok kisa dinletti bana biraz daha demistim iyi degil zararli demisti, belki ondan dinletmemistir yukarda bir arkadasimiz sormustu bu soruyu ama zaten ustten de alttan da olsa eger kalp atiyorsa ekranda atan bir nokta goruyorsunuz, iste kalp atisi, duymaniza gerek yok, ben de sonra sadece gostermisti bir daha hic dinletmedi.
bir de konuyu acan arkadasim, kan testi yaptirsan 4-5 gun icinde iki kez, betahcg iki gunde bir yaklasik ikiye katlarsa bu gebeligin iyi gittigini gosterir rahatlarsin belki diye dusundum. ama reglelerim duzensiz demissin ya bu cok iyi bir isaret, gec dollenmedir o yuzde geriden geldigini dusunuyorsunuzdur. bilmiyorum dogru mu ama bir seyi paylasmak istedim, benim bebek geriden geliyordu gec dollenme de yoktu, cok stresliydim bes gun bir rahatladim, sonra doktora gittim 5 gunde iki haftaya yakin olan aralik bir haftaya dusmustu belki gercekten stressiz olmam ise yaramisti, lutfen olabildigince sakin olmaya calisin. siz gerildikce stres hormonlarinizi olumsuz etkiliyor, hepinizden harika haberler almak dilegiyle. Allah hayirlisini nasip etsin.

Özlemcim doktor baktı HCGye aslında 6 günde 206dan 1837ye yükseldi. O zaman bu HCGnin düzenli bir şekilde katlayarak gitmesi (2 günde bir 2ye katlasa 1600 olurdu 1837 iyi sanırım) sorun olmadığı anlamına geliyorsa rahatlayayım ben biraz kaydirigubbakcemile5 umarım sadece geç döllenmedir de bir an önce kalp atışlarını da duyup rahatlarım, o zaman rahat bi nefes alıcam ve her gördüğüme de söylicem hamileyim ben diye naniknanik :CüvCüv:

Ayrıca diğer tüm arkadaşlara da paylaştıkları bilgiler ve yorumları için teşekkürler! a.s.

merhaba,,ben 21 haftalık hamileyim ilk kalp atışını da 7 haftalıkken dinledim,,ilk kontrolüme 5.haftada gittim sadece kese görünmüştü,,7.hafta da patır patır atan kalbini dinledim kızımın,,bence endişelerinizden vazgeçin ve o duygunun nasıl bişi olacağını düşnün,,böle muhteşem bişey olamaz,,kensini nokta kadar görünüor fakat kalbi küt küt çarpıyor ve siz onun varlığını ilk defa bu kadar derin hissediyorsunuz,,içinizdeki mucizenn size kendini ilk gösterişi işte o minicik kalbin atışları,,sonra sına da hazır olun bissürü mutluluklar yaşıyacaksınız :D lütfen germeyin kendinizi endişeleck bişey yok,,2 hafta sonra gidip dinleyin minimini o kalbi :D
şimdilik hoşçakalınn...

merhaba arkadaşlar. ben dün doktora gittim aşırı mide bulantım ve afederiniz ishal vardı.
doktor usg de bebeğede baktı. kese 20 mm olmuş ve içinde yolk sac izleniyor dedi. ama bebeği göremedi.iki hafta sonraya gün verdi. bu gittiğim başka bir doktordu.

kendi doktorum ise iki hafta önce 28 ağustosa gün vermişti sizce hangisini dinlemeliyim:(
ya boş gebelikse çok korkuyorum senağlama

Back
X