• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Inatcilik ve alttan almamak..

o da inatcı bendetatlicadiarzu
birimiz alttan alsak iş uzamayacak da işte olmuyoo
ben yanlışımın farkına varırsam özür dilerim çekinmeden ayaklarını da öperim yavrum benim:asigim:
ama eşime gelince hatasını kabul etmez hadi gönlün olsun der sarılır boğar benikafamçokkarıştı çok romantik yaalaelaelaelaelae

Hemen cevapluyum..tatlicadiarzu
İnsanlara tahammülüm yoktur..
Sevdiğime de sevmediğim insanada..
O yüzden ben hiç haksız olmamalıyım..
Hiç hata yapmamlıyım yapsam bile hep altan alınmalı..
Ben küçüklüğümden beri böyleyim.. Hep pofpoflanan ben olmalıyım..
Yetiştiriliş tarzımda da var sanırım..
Ben evin en küçük kızıydım ve hep en şımarıktım..
Hep benim dediğim yapılırdı..

şımarıklıktan arsızlıktan başka birşey değilken birde marifetmiş gibi böyle HAKSIZ OLSAM dahi alttan almam diyenlere gıcık sinir oluyorum. ne demek haksız olsam dahi alttan almam bu en basitinden karşındakileri kendinden küçük görmektir. ayıp tek kelimeyle ayıp :oklava:

hadi inatçılık kapris bayanların geninde var
erkeğin inatçısı alttan almayanı hiç çekilmiyo
ben o yüzden ayrıldım ya
haklı da olsam haksız da olsam
hep benim alttan almam istendi
o bağırdığında aşkım, canım diyip onu sakinleştirmem istendi
bunlarda bende birikti birikti ve bitirdim!!!

al bendende okadar :1closedeyes:
bende bu yüzden ayrilmistim eski sevgilimden
asla hatasini kabul etmiyen biriydi. Kötü Kazen
hep onu alttan almami ve pohpohlamami istiyordu :1no2:
ve ayrica (en cekilmezi) kiz gibi nazli ve kaprisliydi Kötü Kazen
iLiskimizde ben erkektim oda bayandi Kötü Kazen
Yani ben naz kapris yapmicam. o yapcakti. hep o yapiyordu :kızgın:
Kiz oldugumu unutuyordum ya resmen kafamçokkarıştı
1 ay cektim dahada cekmedim tekmeyi vurdum :dilcikar:

Benim erkek arkadaşım kaprisli biri değil ama çevremde birçok insan var kaprisli hep o haklı.

Arkadaşlar tek taraflı olmaz.

Yerine göre insanlar birbirini alttan alacaklar tabiki,bazen öyle anlar olur karşımızdaki kişiye göre hareket edebiliriz.

Ama ne olursa olsun asla taviz vermeyin kendinizden,kararlı olduğunuz konularda inatçılığınızı sürdürün.

Fazla inat sayilmam şutarafagitti
hataliysam , hataliyim der özür dilerim sirnasirim :utangac:
ama hakliysam. aslaaaaa boyun egmem. karsimdan özür dilenmesini beklerim (hakli olarak)

öyle inat ve hatasini kabul etmeyen insanlarida hic sevmem ne yalan söylim :kızgın:
hatali insan hatasini mecbur kabul edicek:kızgın:
karsindaki sanki dahami düsük ki hep o özür dilesin o yalvarsin dursun ? :dilcikar:
Cok Sacma ve gicik bisey. Böyle insanlar "bu benim huyum" diyip gecistirmemeli, kendini ve bu huyunu degistirmeye calismali bence :1no2:
Cünkü hic cekilmiyor.. :1closedeyes:

Huyum suyum kurusun benim yaaa :mymeka: çok inatçiyim ve üstüne kinciyim.
Haksizsam, karsimdaki insanin haksiz oldugumu bana ispatliyacagina kadar kendimi savunurum :dilcikar: ALtan almasinida bilmem, küserim veya silerim :uhm:

Ben bu kadar kötümüyüm gi? :1ninca:tatlicadiarzu

şımarıklıktan arsızlıktan başka birşey değilken birde marifetmiş gibi böyle HAKSIZ OLSAM dahi alttan almam diyenlere gıcık sinir oluyorum. ne demek haksız olsam dahi alttan almam bu en basitinden karşındakileri kendinden küçük görmektir. ayıp tek kelimeyle ayıp :oklava:

Peki bu söylediğimde sizi geren ne ?
Sizene ?
Derdi tasası sizemi düştü benim huylarımın ?
Ayıp yada değil neye kime göre ?
Sen kimsinde ayıp kelimesini kullanma hakkına sahip oluyorsun..
Bende böyle herşeye yırtık dondan fırlayan tiplere (Bknz sen) gıcık oluyorum..

Sensiblecım küçüklüğüme inmene gerek yok..
Etrafına bakman yeterli , insanların artık birbirlerine saygısı yokki bende insanlara saygı ve tahammül gösteriyim..
Bu tahammülsüzlüğü yapan biz insanlarız..
Biz başlatıık bende devam ettiriyorum..
+
Ekleme yapıyım bu huyumu seviyorum
Hiç bir zamanda değiştirmeyi düşünmüyorum..
Ben buyum ya böyle sevilecem yada sevilmeyecem..

Bende inatçıyım ve asla alttan almam. Ama kuru inadımda yoktur hani, annem tam felaket bu konuda o tam bir kuru inattır.
Ben alttan almam ama gereksiz uzatmalarda yapmam.

bende çok inatçıyım maalesef ve alttan almak ve özür dilemek benim için zor şeyler..elimde değil napayım..ama artık değişmeliyim çünkü eşim de çekemez oldu valla beniii

Enteresan bir yorum olmuş...
Siz istediğiniz kadar ben ve benim gibilere sinir olun sadece kendi sinir sisteminize yazık edersiniz..gamyoncuiremsu
Sizinle bir alışverişimiz olmayacağına göre bu durum beni ve çevremdekileri bağlar..
Hee eşim de beni böyle kabul etmiyorsa yolu açık olsun,30 yaşımdaki ben bu saatten sonra değişmeyeceğime göre..:dilcikar:

ilginç :smiley-cool:
huyumuz bu hanımefendi ne ayıbı kafamçokkarıştı
beğenen böyle beğenir beğenmeyende kendi bilir :dilcikar:
kimseye zorla beni sev demiyoruz asıl sizin yaptığınız ayıp
kaç yaşında insanlarız bu saatten sonra siz ayıp dediniz bizlere gıcık
olduğunuz diye huyumuzu değiştirecek halimiz yok ya :kahve:

bende cok inadciyim ve haksizliga hic gelemem
ama fark surada haksiz oldugumu görürsem eger
o zaman hayli hayli özürümü dilerim yada alttan alirim
yok eger benim hakli oldugumdan emin isem
o zaman kendi bildigim dogrunun pesinden giderim

ben evli degilim ama :P

ve sanirim evliligin agir yüklerinden biride bu olsa gerek ki
esinizle mutlu bir yasam sürdürebilmek icin
kimi zaman o kimi zaman siz birseyleri alttan almalisiniz
hakli oldugunuzu bile bile =)

Allah yardimciniz olsun

ben haklı da olsam,haksız da olsam eşime tavır alamıyorum...
bi alayım diyorum o zaman da nefes alacak havm kalmıyor,daralıyorum...
hemen giderim konuşurum,oda bilir ki songül gelir nasılsa..
aslında bu tencere kapak mevzusu gibi...
iki aynı huyda olan insan anlaşamaz,çatışır sürekli,iki farklı insanda birbirinin eksiklerini tamamlar..
benim eşim küsmeyide çok iyi başarır,tavır almayı da..
ama ben yapamıyorum,yapı meselesi...
inatçılığım vardır ve çok iyi bilir..
onun için ben ne dersem yapar..o konuda şanslıyım işte...
sevgiler...

al bendende okadar :1closedeyes:
bende bu yüzden ayrilmistim eski sevgilimden
asla hatasini kabul etmiyen biriydi. Kötü Kazen
hep onu alttan almami ve pohpohlamami istiyordu :1no2:
ve ayrica (en cekilmezi) kiz gibi nazli ve kaprisliydi Kötü Kazen
iLiskimizde ben erkektim oda bayandi Kötü Kazen
Yani ben naz kapris yapmicam. o yapcakti. hep o yapiyordu :kızgın:
Kiz oldugumu unutuyordum ya resmen kafamçokkarıştı
1 ay cektim dahada cekmedim tekmeyi vurdum :dilcikar:
canım buna bı benzerı de bende vardı, yanı agzınla kus tutsan yaranamazsın, yanı en cıddı konusmalarda bıle ole seylere takıodu kı , annesı bı gun bıle uzulmedı acımadı alttan almadı ben 1,5 yıl alttan aldım , sevıyorum sanıyordum ama degılmıs, sen en guzelını yapmıssın bastan bulasmamak en guzelı, o da hatasını asla anlamazdı, anca ben tavır koyucam beyfendı uzunca muddet dusunecek, o arada kendımden mahrum edersem, ozledıgı ıcın anlamıs gıbı yapardı ozurler felanlar fılanlar... Aman velhasıl bolesınden soguyunca bı kere tam soguyo ınsan, keza bole haksız oldugu halde ınat yapan bı arkadasımı da ben kendı bılır dıyerek muhabbetı kesmıstım yıne kendı ınadını kendı kırdı, sanırım boylesıne en guzelı muhabbetı kesmek, yoksa omur torpusu gıbı oluyorlar

canım buna bı benzerı de bende vardı, yanı agzınla kus tutsan yaranamazsın, yanı en cıddı konusmalarda bıle ole seylere takıodu kı , annesı bı gun bıle uzulmedı acımadı alttan almadı ben 1,5 yıl alttan aldım , sevıyorum sanıyordum ama degılmıs, sen en guzelını yapmıssın bastan bulasmamak en guzelı, o da hatasını asla anlamazdı, anca ben tavır koyucam beyfendı uzunca muddet dusunecek, o arada kendımden mahrum edersem, ozledıgı ıcın anlamıs gıbı yapardı ozurler felanlar fılanlar... Aman velhasıl bolesınden soguyunca bı kere tam soguyo ınsan, keza bole haksız oldugu halde ınat yapan bı arkadasımı da ben kendı bılır dıyerek muhabbetı kesmıstım yıne kendı ınadını kendı kırdı, sanırım boylesıne en guzelı muhabbetı kesmek, yoksa omur torpusu gıbı oluyorlar

kiz seninki hic olmassa özür diliyormus.
ben benimkinin agzindan burnundan getiriyordum. bagiriyorumda. anca ozaman özür diliyordu. ben susayim diye
hatasini anlamiyordu bile. (ben ne yaptimki ) diye düsünüyordu :1shok:
hatta neden ayrildigimizi bile bilmiyordur o
sırnaşık şey
bende msj attim, senin igrenc sesini duymak istemiyorum o yüzden mesajla bitiriyorum bu sacma sapan iliskiyi diye. senden nefret ediyorum allahindan bul yazdim . ve bitirdim
cevap yazma tenezzülünü bile göstermedi Kötü Kazen
sanki cokda umrumdaymis gibi :dilcikar:
o günden sonra zaten bidaha ne ses ne soluk görüsmedik. böyleside iyi oldu. yeminle cekemezdim sinir hastasi oldum 1 ayda Kötü Kazen

Offf işte benim ömrümü yiyen durum bu. Ama ben inatçı mıknatısıyım bunu anladım. Kardeşim işte bu aynı anlattığınız türden bir insan. Süzme inat, siyaha beyaz der onda da inat eder öyle bir insandır. Bi de küsme huyu vardır düşündükçe daralıyorum =) Asla alttan alma yoktur, burnu düşse eğilip almaz şaşkoloz. Ben de arada huzursuzluk olsun gerginlik olsun hiç sevmem. O yüzden haklı olduğum zaman bile ilk adımı ben atıp konuşup halletmeye çalışırım. Çünkü küs kalmak bana daha fena zarar veriyor. Mutsuz oluyorum basbayağı. O da alıştı tabii benim konuşacağımı bildiği için hiiç tenezzül etmiyor hanımefendi =)

Kardeşim yetmezmiş gibi eşim de böyle inat. Gerçi sağolsun o bu kadar değil, küsme huyu yok, haksız olduğunu idrak edebildiğinde özür de diler =) Ama acaip inat. Tartışma olduğunda asla çözmeye çalışmaz. Ben de ona gelemem anlaşmazlığı nolursa olsun halletmek isterim. Direnir konuşmamak için. Her ikisiyle de uğraşıyorum işte. İkisi bir olup ruhumu tüketiyorlar, durumum bu. Ama bayılıyorum ikisine de napim çekiyorum =)

kırılmışsam,haklıysam,bu zamana kadar bana öğretilen doğrudan şaşmayıp hareket ediyosam ve bunuda karşımda kim olursa olsun söyleyebiliyorsam taviz vermemyasakkelime
inatsa bunun adı evet ben inatçıyım
yeri geldiğinde hatada yapabilirim özür dilerim de,karşımdanda beklerim sık olmamak şartıyla tabi...

ben inatciyim ama buyuk hatam olursa ozur dilemesini bilirim ama bir dilerim sonrasinda beni ugrastirmaya calisan olursa cok kizarim

sadece inatci degil asiri gururluyum beni ezmeye ezik gostermeye calisan kim olursa olsun tavrim cok serttir, katiyimdir. oyle kizdim hemen affedeyim soz konusu olmaz. kinci olmak degil bu kararli olmak. kin tutmak baska bir sey

inat ediyorsam altta baska daha buyuk sebepler olabilir bu saatten sonra ota b..a kapris yapmam ama inat etmissem aslinda o olayla birlikte bir birikimim olmustur, sabir tasi da sinyallerini vermistir

çok tartışmayız (artık çözdük birbirimizi) ama gelenelde karşı taraftan beklerim yaklaşmayı. gerçekten haksızsam ve bundan dolayı huzursuzsam özür dilerim:utangac:
ben çok sakinimdir kolay kolay sinirlenmem. ama damarıma bastığı zaman kızılca kıyamet kopar 1 saat geçmeden arayıp özür diler bende uzatmam fazla:lepi:

İnat etmek,illa benim dediğim diye tutturma huyum yoktur.
Karşımda ki insan böyle davranırsa da o an müdahale etmem.Ama hatalı olduğunu daha sakin bir zamanında mutlaka söylerim.
Mevlana'nın bir sözü vardır bu benim kulağıma küpedir.Lise öğretmenimden duymuştum ilk kez."ne kadar bilirsen bil,bildiklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır."

Alttan almak,herşeyi olduğu gibi kabul etmek,fikrini söylememek değildir.Fikrimi söylerim,kişi söylediğinde ısrar ederse, hatasını görmemeye inat ederse, tartışmam.:smiley-cool:

İnsanlarla iletişim kurabilmek için ,insanların birbirlerini dinlemeleri, söylediklerini anlamaya çalışması gerekir diye düşünürüm.:kahve:

Her insanın kişilik özellikleri farklıdır.Bu özelliklerimizin hepsinin olumlu olduğunu idda edemeyiz.Hatalarımızı, eksikliklerimizi farkederek bunları gidermeye çalışırsak,iletişimlerimiz daha sağlıklı olur.a.s

Kendimde gördüğüm bir çok eksikliğim var tabi.Bunlar benim özelliğim değiştiremem demek yerine,daha sağlıklı ilişkiler kurabilmek için bunlardan kurtulmaya çalışıyorum.yerimseniben

Örneğin tezcanlı biriyim.Bu özelliğimle çevremde birlikte çalıştığım insanları zaman zaman zor durumda bırakabiliyorum. Bu özelliğimi törpülemeye çalışıyoruma.s

Back
X