• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan en çokta kendini özlermiş

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
488
33
38
merhaba hanımlar
umarım gününüz güzel geçiyordur. ben biraz mutsuzum. kendimi çok özledim, kaybettiklerimin arasında en çok kendimi özledim.

2 yaşında bir kızım var, çalışıyorum. eşim işsiz. maaşımın yarısı borçlara gidiyor. kira,faturalar, mutfak masrafı, kızımın maması, bezi, kıyafeti şusu busu derken elimizde bir şey kalmıyor. kaç aydır ne kıyafet alabiliyorum ne kuaföre gidebiliyorum. doğumdan önceki kiloma 2-3 kilo var onu verebilsem düzgün kıyafetlerim var aslında ama ben o kadar boş verdim ki o 2-3 kiloyu bile veremiyorum. üniforma gibi aynı şeyleri giyip saçımı arkadan şöyle bir toplayıp geliyorum işe. ne makyaj ne kendine özenme hiçbir şey kalmadı bende.

eskiden haftada 2 kitap bitiren ben 2 yıldır tek bir kitap okumadım. halbuki bana ne kadar iyi geliyordu ne kadar seviyordum. şimdi kitaba vereceğim parayı çocuğun bir ihtiyacına ayırırız diye düşünüyorum, zaten kitap okumaya bile zamanım yok.

sabah kızım benimle uyanıyor sürekli kucak istiyor evden nasıl çıktığımı bilmiyorum saç, makyaj şöyle dursun. zaten içimden de gelmiyor.. yanlış anlaşılmasın kızımın varlığına bin şükür. benim içimden çok şeyler koptu gitti. hiçbir şeyden zevk almıyorum, gülüyorum ama uzun zamandır içimden gelerek doya doya değil. çok yorgunum, çok mutsuzum.

kendimi çok özledim..

depresyonda mıyım acaba diye soruyorum kendime, bilmiyorum..

2. dogumumdan sonra ilk kitabimi okudugum gunu hala hatirliyorum, o kadar uzun zaman okumamisim ki,
dediginiz gibi biraz sartlar zorluyor, biraz da biz kendimizi biraz bos veriyoruz.

ama siz farkindasiniz, bence bu farkindalikla kendinizi yeniden kolayca bulacaksiniz,
sakin depresif olmayin, olumlu bakin gelecege.

Maalesef saadet parayla oluyor. Tabi ki once saglik ama para olmadan bazi seyler mumkun degil. Esiniz neden calismiyor? Kiziniza kim bakiyor? Esiniz evdeyse, isten sonra birkac arkadasinizla bulusup bir cay icseniz bile iyi gelecektir size. Ya da kuafore gitmek oyle cok uzun zaman almaz. Bir ay en azindan kendinize 200 tl ayiramaz misiniz?

Eşiniz size ne kadar destek oluyor?

Benbu konuda depresyondan çok zamansızlık hissettim.

Çocuk ve ev isleri (yemek de dahil) kimin sorumluluğunda?

Alışverişi kim yapıyor?

Çocuk kimin sorumluluğunda?

Iş yerinden çıkışta 1 saatliğine kuaföre gidememe sebebiniz nedir?

Ayda 100 liraya bile sıkışmanız eşinizin de çalışması gerektiği anlamına gelmez mi?

Bunları açıklarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.

2. dogumumdan sonra ilk kitabimi okudugum gunu hala hatirliyorum, o kadar uzun zaman okumamisim ki,
dediginiz gibi biraz sartlar zorluyor, biraz da biz kendimizi biraz bos veriyoruz.

ama siz farkindasiniz, bence bu farkindalikla kendinizi yeniden kolayca bulacaksiniz,
sakin depresif olmayin, olumlu bakin gelecege.
umarım..umarım..

Bütün evin yükü üstünüzde. Böyle hissetmeniz çok normal. Depresyona girmiş olabilirsiniz. Allah güç kuvvet versin.

Maalesef saadet parayla oluyor. Tabi ki once saglik ama para olmadan bazi seyler mumkun degil. Esiniz neden calismiyor? Kiziniza kim bakiyor? Esiniz evdeyse, isten sonra birkac arkadasinizla bulusup bir cay icseniz bile iyi gelecektir size. Ya da kuafore gitmek oyle cok uzun zaman almaz. Bir ay en azindan kendinize 200 tl ayiramaz misiniz?
çok haklısınız. parasız saadet olmuyor, bu şehirde hiç arkadaşım yok. kızımıza eşim bakıyor.
ayda 200 lira ayıramam o bile çok büyük lüks şu an benim için. bir de belki zayıflarım diye bir şey almak istemiyorum.
kuaföre evet ayda bir yarım saat ayrılabilir ama içimden bile gelmiyor..

2-3 kg fazlalık kıyafetlerimize girmemize engel olmaz ki...bi deneyin bence.

Eşiniz evde ise, hem çocukla ilgilenerek hem de ev işlerine yardımcı olarak size dinleneceğiniz bir zaman dilimi yaratmalı.

Eşiniz size ne kadar destek oluyor?

Benbu konuda depresyondan çok zamansızlık hissettim.

Çocuk ve ev isleri (yemek de dahil) kimin sorumluluğunda?

Alışverişi kim yapıyor?

Çocuk kimin sorumluluğunda?

Iş yerinden çıkışta 1 saatliğine kuaföre gidememe sebebiniz nedir?

Ayda 100 liraya bile sıkışmanız eşinizin de çalışması gerektiği anlamına gelmez mi?

Bunları açıklarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.
çocuk ben eve gidene kadar eşimin, sonra çoğunlukla benim sorumluluğumda. parka götürmek, oyun oynamak, uyutmak.
ev işleri haftada bir silme süpürme eşimin, akşam eve gidip ortalığı toplamak, yemek yapmak benim.
kuaföre ayda bir yarım saat uğramamak benim hatam ama onu bile canım istemiyor.
eşim iş bakıyor ama uygun bir iş bulamadı bir türlü. bir de alacağı ücret asgari ücret olup çocuğu bakıcıya verdikten sonra pek değmeyecek. kızımın düzenini bozmak istemiyorum açıkçası. birazda ben iş yerinden cevap gelene kadar çalışmasın taraftarıyım bu yüzden.

2-3 kg fazlalık kıyafetlerimize girmemize engel olmaz ki...bi deneyin bence.

Eşiniz evde ise, hem çocukla ilgilenerek hem de ev işlerine yardımcı olarak size dinleneceğiniz bir zaman dilimi yaratmalı.
bilmiyorum pantolonlarım dar geliyor halbuki 53 le hamile kaldım şu an 56 yım.
eşim ben eve gidene kadar çocukla ilgileniyor zaten. eve gidince de ben ona dinleneceği bir zaman dilimi yaratmaya çalışıyorum genelde.

çocuk ben eve gidene kadar eşimin, sonra çoğunlukla benim sorumluluğumda. parka götürmek, oyun oynamak, uyutmak.
ev işleri haftada bir silme süpürme eşimin, akşam eve gidip ortalığı toplamak, yemek yapmak benim.
kuaföre ayda bir yarım saat uğramamak benim hatam ama onu bile canım istemiyor.
eşim iş bakıyor ama uygun bir iş bulamadı bir türlü. bir de alacağı ücret asgari ücret olup çocuğu bakıcıya verdikten sonra pek değmeyecek. kızımın düzenini bozmak istemiyorum açıkçası. birazda ben iş yerinden cevap gelene kadar çalışmasın taraftarıyım bu yüzden.
Şimdi daha iyi oldu.

Bence çocuğu parka götürmek ve yemek sadece sizde olmamalı
Ortaklaşa götürebilirsiniz.
Eşinize daha çok sorumluluk vermeye çalışın.

Sizde biraz da isteksizlik var. Yani kuaföre zamansizliktan gidememek değil. Gidesi olmama durumu.

Ama emin olun bu hislerinizin nedeni çok yoğun olmanızla ilgi li. Eşinizi biraz daha işe koşarsanız daha ferah hissedersiniz.

Mesela bir çorba ya da bir makarna yapmak icin aşçı olmaya gerek yok. Bunları yapabilir eşiniz. Hiçkimse manti beklemiyor ondan. Bir çay yapsa mesela... bunlar bile sizi çok rahatlatır.

Kendinize çok yüklenmissiniz.

Back
X