insan en çokta kendini özlermiş

bilmiyorum pantolonlarım dar geliyor halbuki 53 le hamile kaldım şu an 56 yım.
eşim ben eve gidene kadar çocukla ilgileniyor zaten. eve gidince de ben ona dinleneceği bir zaman dilimi yaratmaya çalışıyorum genelde.
Ev hanımı olan kadınların %90'ı hem gündüz ve akşam dahil çocuğun bakımını üstleniyor, hem ev işini, hem yemeği..bütün gece baksın demiyorum, ama evde sadece kendinize ayıracağınız min 1 saat olmalı.

Şöyle düşün bu geçici bir durum, eşin işine geri dönecek maddi anlamda rahatlayacaksınız, kızın büyüyecek sana bağımlılığı azalacak rahatlayacaksın, evet hepimiz zor günler yaşıyoruz ama bil ki seninki geçici bir durum.

moralin iyi değil diye makyaj yapmıyorsun ama makyaj yapınca moralin yerine geliyor emin ol :) İndirimden falan saç boyası alıp evde kendin de boyayabilirsin saçlarını istersen, biraz da kendi elinde mutlu olmak, karamsarlığa kapılma.

yaşadıklarınızda kendimi gördüm sanki hayat koşuşturması, küçük bir çocuk, çalışan anne , maddi imkansızlıklar falan hepimiz aynısını yaşıyoruz. Farkım bende 2 çocuk inanın benim de kaşlarım orman gibi olmuş kuaföre gidemedim. Gardırobumu açsanız 2-3 kıyafet forma gibi dert etmiyorum ama çoğunluk bizim gibi çalışan annelerin tatlı dramı diyorum. çok şükür işimiz var, evladımız var. Ben de haftada 2 kitap okurdum şimdi vakit bulamıyorum çocuklarım sizinkilerden biraz büyük yıllarca ben de okuyamadım yeni yeni okumaya başladım.

Yaşadığınız şehirde bakıcı masrafları ile asgari ücreti kıyas edince eşinizin çalışması anlamsizsa... bakıcı ücreti 2 bin lira demek oluyor.

Istanbulda mı yaşıyorsunuz.

Küçük sehirlerde güçlü referanslarla çocuğu bakıcı evine birakmak bin lira ancak tutuyor.

Bunlari neden düşünmüyorsunuz.

Bana kırılmayin ama

. Bana kalirsa siz de eşiniz de yeterince zor durumda değilsiniz. Öyle olsaydi şartları zorlardiniz.

Çünkü şikayet etmek harekete geçmekten daha kolay geliyor size.

farkındayım..
aynen isteksizlik, boş vermişlik çok fazla.. ben böyle değildim mutluydum, uzun zamandır mutlu muyum diye sormuyorum bile kendime.
çayı bazen koyar, sofrayı toplar her zaman. çocuğu beraber banyo yaptırırız. benim eve gitmeme yakın makarnayı haşlar..
ben çok bunaldım dediğimde alır çocuğu üzerimden. ağır yemeğe gerek yok der bana. çocuğun kahvaltısını yaptırır, yemeğini yediririr, meyvesini yedirir.
o da iyi değil farkındayım. işsizlik, sürekli evde durmak yordu onu da.

şanslıysam çocuk o gün erken uyuduysa ancak o şekilde ayırabiliyorum 1-2 saat.

darısı benim başıma

Al benden de o kadar. Bebekten sonra benim de kendimi özlediğim oluyor. Hatta eski fotolara bakıp kaybettiğim birinin ardından ağlamak gibiydi. Gezilerimiz, düğünümüz, yurtdışı tatillerimiz... Pufff... Uçmuş gitmiş bir ben ve bir ilişki. Tüm heyecanlar. Bebeği ile insanlar evlilik kurtarır, biz... Offf

yoo kırılmıyorum belki de haklısınız.
evet bakıcı masrafları 2 bine yakın. eşim iş bulsa yol masrafı da olacak, yemek masrafı da.. çocuğumuzu elaleme bırakmaya değmeyecek diye düşünüyoruz.

Eşiniz 2000 alsa bunun 1000 tlsini kreş için verseniz yine size 1000 kalır bu da sizi rahatlatır. Nasıl 1 yıldır işsiz de evde oturuyor eşiniz rahat rahat? Bence bu konuda hatalısınız, gitsin iş bulsun verin çocuğu da bir kreşe.. Artık neredeyse 1 yaşında bile alıyorlar. Elinize 500 bile kalsa en azından kreşte kızınızın öğrendikleri yanına kalır...

Konu belki alakali belko degil bilmiyirum ama bugun bi programda aldatilma ile ilgili bir konu işlendi cocuk olduktan sonra eşi kadinligi birakip hem cocugun hem kocanin annesi oluyosunuz dedi psikolog. Sonra aldatilmalar başlıyor ve o kari koca arasindaki olmayan bagda kesiliyor ve ayrılıklar yasaniyor. Halbuki Türk kadınları cocuk gorevlerini babaya verse kendini cekse geriye ne aldatilma olur ne baska bsey diyor. Baba çocuğun karnini mi doyuracak ustu batarsa batsin baba yedirsin uyutacak kucağında mi uyutuyor aman kucaga alismasin demeyin diyo oyle uyutsun sen karninda 9 ay tasidin anneligi durtu ile biliyosun ama baba bilmiyor ki diyor cok hakli...
Kocaniza babaligi ogrenmesi icin zaman ayirin bütün yuk omuzlarinizdan öyle gider madem çalısiyor herseye yetismeye calismayin sizde.

biz birbirimizi senelerce beklemiştik. çok seviyordum çok çok..
evlenir evlenmez hemen hamile kaldım, ben hamileyken eşim göreve gitti 6 ay yoktu. o geldi çocuk oldu. çocuk doğdu işsiz kaldı.
en çokta hayal kırıklığı üzüyor insanı galiba. ben hiç böyle hayal etmemiştim.
eski resimlerime baktım az önce. ne güzelmişim. saçlarım uzun, gözlerimin içi gülüyor.

çok bakımlı makyajsız evden çıkmayan hayat dolu biriydim bende annemi bi doktor hatasından kaybedene kadar gözlerimin önünde ölümünü seyretmek bende büyük ızdırap bıraktı 2 ayda 63 kilodan 52 kiloya düştüm yemek makyaj gülmek hepsi haram gibiydi e bide baba yok onuda kaybettim küçükken 2 tane anlayışsız öküz abinin eline kaldım e bide yaş 34 ve hala o televizyonlarda gördüğünüz şiddetin en alasını yaşıyordum ama hayat bir fırsat verdi aynaya baktığım insanın hayatı acımasızlıkla hüsranla geçmiş biriyken annemin ölümüyle birşey farkettim bu hayat tek ve bizde tekiz çocuk eş hepsi bir yere kadar hayata gülümsemek şart tabiki hemen geçmiyor ki ben hala uyurken annemin ölümünü görerek anne diye uyanıyorum uykularımdan 2 bucuk sene oldu annem öleli ben evleneli 1 sene gülümseyin hayata sıkıntılara karşı bekarken maddi durumum çok iyiydi ama şimdi çok vasat ama trilyonlarım olsa belki bu kadar mutlu hayatım olmazdı mutluluk parada değil ruhta umarım sizinde çokkk mutlu günleriniz olur

1 sene evde haber beklemek cook uzun bir süre ama.Bu zaman zarfinda asgari ücret dahi olsa mutlaka calismali eşiniz.Evde otura otura ,calisma hayatindan uzak hamlaşacak.Ayrica cv sine de yansiyacak 1 yildir calismadigi.Bu arada neden asgari ucret olucak isi mümķünse onu sorabilir miyim? Sizin geliriniz ,egitiminiz eşinizden daha mi iyi? Haber gelirse eski işine gecer zaten .Bakici parasini ödese yeter.Siz de daga cok zaman ayirirsiniz kendinize en azindan aksamlari cocuk bakimini bölüşürsünüz.Allah rast getirsin insallah.

istanbul'da yaşıyorum kreşler pahalı.
eşimin git-gel yol masrafları, yemesi içmesi olacak elimizde çok az bir para kalacak.
kızımın düzenini bozmak bana bencillik gibi geliyor o yüzden.
çünkü babasına çok alıştı.
eşimde rahat değil o da mutsuz işsiz olduğu için.
hatta onun çalışmaya gönlü var kasiyerlik olur garsonluk olur bir işte. ama elimize bir şey kalmayacak ki. hem eşim bedenen yorulmuş olacak hem kızımı yabancı birine emanet edeceğim. içime sinmiyor.

kocama babalığı öğretmememe gerek yok çünkü benim anneliğimden daha iyi babalığı. bunu tüm açık yüreklilikle söyleyebiliyorum. benden daha iyi bakıyor kızımıza.

çok çok mutlu oldum sizin adınıza.
anneniz için de başınız sağ olsun. bende babamı kaybettim biliyorum acısını.
temennileriniz için çok teşekkür ederim. umarım benim de kalbim ferahlar en yakın zamanda.

evet geçici olduğunun farkındayım mesajınızda iyi geldi teşekkür ederim.
bende hep kendimi böyle teskin ediyorum, kızım büyüyecek, eşim işe girecek rahatlayacağım diye.
umarım bir an önce gelir o günler..

Ailen yakindami? Cocugu bir hafta sonun annenlerde kalsin. Hem sen, hem esin biraz nefes alirsiniz.
Cocugu oyun grubuna yazdirabilirsiniz. Mesela yarim günlük, o sürectede esin bir kahve icer, yemege baslayabilir.

Yani sorun para degil bence. Esin calissada yine kendini böyle his ederdin. Sorun yük. Ve o yükü dogru sekilde yönetmeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…