• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan en çokta kendini özlermiş

1 sene evde haber beklemek cook uzun bir süre ama.Bu zaman zarfinda asgari ücret dahi olsa mutlaka calismali eşiniz.Evde otura otura ,calisma hayatindan uzak hamlaşacak.Ayrica cv sine de yansiyacak 1 yildir calismadigi.Bu arada neden asgari ucret olucak isi mümķünse onu sorabilir miyim? Sizin geliriniz ,egitiminiz eşinizden daha mi iyi? Haber gelirse eski işine gecer zaten .Bakici parasini ödese yeter.Siz de daga cok zaman ayirirsiniz kendinize en azindan aksamlari cocuk bakimini bölüşürsünüz.Allah rast getirsin insallah.
amin çok sağ olun.
kızıma kıyamıyorum çok alıştı babasına.
çalıştığını bakıcıya ve yol masraflarına vermekte çalışmanın bir anlamı kalmayacağını düşündürüyor bize.

çok çok mutlu oldum sizin adınıza.
anneniz için de başınız sağ olsun. bende babamı kaybettim biliyorum acısını.
temennileriniz için çok teşekkür ederim. umarım benim de kalbim ferahlar en yakın zamanda.
Bilmiyorum inancınız ne ama ben kurana ve namaza yöneldiğimde çok rahatladım sizede inaçınız üzerine yoğunlaşmanızın ii geleceğinizi umarım rabbim şafi ismi ile ruhunuza şifa versin

Ailen yakindami? Cocugu bir hafta sonun annenlerde kalsin. Hem sen, hem esin biraz nefes alirsiniz.
Cocugu oyun grubuna yazdirabilirsiniz. Mesela yarim günlük, o sürectede esin bir kahve icer, yemege baslayabilir.

Yani sorun para degil bence. Esin calissada yine kendini böyle his ederdin. Sorun yük. Ve o yükü dogru sekilde yönetmeniz.
ailem de eşimin ailesi de farklı şehirdeler.
yok eşim çalışsa böyle hissetmezdim çünkü ayda bir kaç kere yardımcı alırdım, çocuk tüm gün bakıcıda olacağı için eşimde eve gelir gelmez çocuğun sorumluluğunu ona verirdim ya da ben çocukla ilgilenirken tarif ederdim yemeği yapardı.
bence tüm sorun maddiyatsızlık

amin çok sağ olun.
kızıma kıyamıyorum çok alıştı babasına.
çalıştığını bakıcıya ve yol masraflarına vermekte çalışmanın bir anlamı kalmayacağını düşündürüyor bize.
Ben onu tahmin etmiştim de yazmadim.Siz aslinda babanin cocuk ile ilgilenmesinden memnunsunuz ama böyle gitmez ve süre uzadıkca daha zor olur.Saglıkli degil yani bu kadar uzun sure iş hayatindan cekilip cocuga babanin bakmasi.Tutun ki yarin eşinizi cagirsalar eski yerinden,yine bakici tutmayacak misiniz? Az da alsa eşinizin iş yasantisina mani olmayin.Bakın sonra iyice alisir bu duruma.Umarim her sey düzene girer hayatinizda yakin bir zamanda.Çünkü düzensizlik ,depresyon ile paralel gider.

Ben onu tahmin etmiştim de yazmadim.Siz aslinda babanin cocuk ile ilgilenmesinden memnunsunuz ama böyle gitmez ve süre uzadıkca daha zor olur.Saglıkli degil yani bu kadar uzun sure iş hayatindan cekilip cocuga babanin bakmasi.Tutun ki yarin eşinizi cagirsalar eski yerinden,yine bakici tutmayacak misiniz? Az da alsa eşinizin iş yasantisina mani olmayin.Bakın sonra iyice alisir bu duruma.Umarim her sey düzene girer hayatinizda yakin bir zamanda.Çünkü düzensizlik ,depresyon ile paralel gider.
yok kendini ifade etmeye iyice başlarsa kreşe yazdırıp bakıcıyla hiç uğraşmama taraftarıyım açıkçası.
düzensizlik depresyon ile paralel gider.. doğru diyorsunuz..
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım düzene girer..

ailem de eşimin ailesi de farklı şehirdeler.
yok eşim çalışsa böyle hissetmezdim çünkü ayda bir kaç kere yardımcı alırdım, çocuk tüm gün bakıcıda olacağı için eşimde eve gelir gelmez çocuğun sorumluluğunu ona verirdim ya da ben çocukla ilgilenirken tarif ederdim yemeği yapardı.
bence tüm sorun maddiyatsızlık

Maddi para harcayarak yük hafifliyordu ama. Annen bir müddet gelemezmi yanlariniza? Esinin yükü hafifler. Aksam biri sicak yemek yapar. Cocugu annene emanet ederek ikiniz aksam bir yürüyüse ciksaniz bile, bir yerde cay icip, müthis rahatlarsiniz. Tabiki bu kesin cözüm degil ancak acil birseyler yapilmasi gerek.

Bu sekilde sadece sen degil, evliliginde yipranir. Esinde kendi capinda zorluk yasiyor.

Maddi para harcayarak yük hafifliyordu ama. Annen bir müddet gelemezmi yanlariniza? Esinin yükü hafifler. Aksam biri sicak yemek yapar. Cocugu annene emanet ederek ikiniz aksam bir yürüyüse ciksaniz bile, bir yerde cay icip, müthis rahatlarsiniz. Tabiki bu kesin cözüm degil ancak acil birseyler yapilmasi gerek.

Bu sekilde sadece sen degil, evliliginde yipranir. Esinde kendi capinda zorluk yasiyor.
küçük bir kardeşim var okula giden ona bakıyor maalesef gelemez.

istanbul'da yaşıyorum kreşler pahalı.
eşimin git-gel yol masrafları, yemesi içmesi olacak elimizde çok az bir para kalacak.
kızımın düzenini bozmak bana bencillik gibi geliyor o yüzden.
çünkü babasına çok alıştı.
eşimde rahat değil o da mutsuz işsiz olduğu için.
hatta onun çalışmaya gönlü var kasiyerlik olur garsonluk olur bir işte. ama elimize bir şey kalmayacak ki. hem eşim bedenen yorulmuş olacak hem kızımı yabancı birine emanet edeceğim. içime sinmiyor.

Bir kaç cevaptan da eşinizin sizin yanınızda ve yardımcı olduğunu gördüm. O zaman biraz sabır edin.. Muhakkak sizin de rahatlayacağınız günler gelecektir...

Önemli olan zaten sıkıntılı günlerde mutlu olabilmek ve aile huzurunu koruyabilmek. Yoksa varlıklı günlerde herkes mutlu zaten...

Bir kaç cevaptan da eşinizin sizin yanınızda ve yardımcı olduğunu gördüm. O zaman biraz sabır edin.. Muhakkak sizin de rahatlayacağınız günler gelecektir...

Önemli olan zaten sıkıntılı günlerde mutlu olabilmek ve aile huzurunu koruyabilmek. Yoksa varlıklı günlerde herkes mutlu zaten...
evet eşim yanımda doğru değerlendirmişsiniz.
inşallah tez zamanda sıkıntılarımızdan kurtulup evimizde çocuğumuzla daha huzurlu ve mutlu olma temennisiyle..
teşekkür ederim.

Konu belki alakali belko degil bilmiyirum ama bugun bi programda aldatilma ile ilgili bir konu işlendi cocuk olduktan sonra eşi kadinligi birakip hem cocugun hem kocanin annesi oluyosunuz dedi psikolog. Sonra aldatilmalar başlıyor ve o kari koca arasindaki olmayan bagda kesiliyor ve ayrılıklar yasaniyor. Halbuki Türk kadınları cocuk gorevlerini babaya verse kendini cekse geriye ne aldatilma olur ne baska bsey diyor. Baba çocuğun karnini mi doyuracak ustu batarsa batsin baba yedirsin uyutacak kucağında mi uyutuyor aman kucaga alismasin demeyin diyo oyle uyutsun sen karninda 9 ay tasidin anneligi durtu ile biliyosun ama baba bilmiyor ki diyor cok hakli...
Kocaniza babaligi ogrenmesi icin zaman ayirin bütün yuk omuzlarinizdan öyle gider madem çalısiyor herseye yetismeye calismayin sizde.
Yazdıklarınızı bilemiyorum ama toplum olarak kadın anne olunca bütün görevi bitiyormuş gibi bir algı var.
Kocalar bile bu şekilde davranıyor.
Çok sorun yaşadım bu konu yüzünden çünkü çocuk olduktan sonra esim sadece anne olarak gördü beni. Cinsel anlamda da sarılma dokunma el tutma falan aylarca yapmadı.
Ama bu arada çocuklara benden daha iyi bakar. Yedirir, içirir, banyo yaptırır, uyutur.
Yani bununla da alakası yok. :(

Evlenmeden önce masal gibi bir evlilik yaşayacağımızı düşünürüz ama maalesef öyle olmuyor.
Nafaka ve evladınız yüzünden eşinle karı koca olmayı unutmuşsunuz.
İşe git, çalış, eve gel, yemek yap, çocukla ilgilen, uyu....
Her gün aynı şekilde yaşıyorsun, sıkılman çok normal.

Maalesef saadet parayla oluyor. Tabi ki once saglik ama para olmadan bazi seyler mumkun degil. Esiniz neden calismiyor? Kiziniza kim bakiyor? Esiniz evdeyse, isten sonra birkac arkadasinizla bulusup bir cay icseniz bile iyi gelecektir size. Ya da kuafore gitmek oyle cok uzun zaman almaz. Bir ay en azindan kendinize 200 tl ayiramaz misiniz?
para olmayınca sağlıkta olmuyor. annem çalışıyor mesela bi sürü rahatsızlığı şikayeti var işyerinden izin vermiyolarki haftaiçi devlete gitsin. işi bırakma lüksü yok geçinemezler. haftasonu özele gitse kuru bi muayene dünyanın parası.

Yazdıklarınızı bilemiyorum ama toplum olarak kadın anne olunca bütün görevi bitiyormuş gibi bir algı var.
Kocalar bile bu şekilde davranıyor.
Çok sorun yaşadım bu konu yüzünden çünkü çocuk olduktan sonra esim sadece anne olarak gördü beni. Cinsel anlamda da sarılma dokunma el tutma falan aylarca yapmadı.
Ama bu arada çocuklara benden daha iyi bakar. Yedirir, içirir, banyo yaptırır, uyutur.
Yani bununla da alakası yok. :(
Bn aldatilarak bosaniyorum suan ama sorsaniz bu problemler varmiydi vardi çünku çocuğumu öyle bi sahiplenmistim ki o uyurken kurban olurum seni yaradana diye severdim halbuki sizi desem sorun olmazdi.. cok bozulurdu onu sevmeme bebege iltifat etmeme uzaktan bizi izlerdi

haa aldatmasi mi gerekirdi aslaaaa ama bazi sebepler itmiste olabilir eski eşimi yani demem o ki biz kadinlarda da cok suc var.
Sizde diyosunuz ki benm esim cok ilgili ama öyle davraniyor o zaman erkeklerde sorun var ne diyeyim sastim kaldim.. ben aramizdaki bagin bitmesine bunu baglamistim ☺

Bn aldatilarak bosaniyorum suan ama sorsaniz bu problemler varmiydi vardi çünku çocuğumu öyle bi sahiplenmistim ki o uyurken kurban olurum seni yaradana diye severdim halbuki sizi desem sorun olmazdi.. cok bozulurdu onu sevmeme bebege iltifat etmeme uzaktan bizi izlerdi

haa aldatmasi mi gerekirdi aslaaaa ama bazi sebepler itmiste olabilir eski eşimi yani demem o ki biz kadinlarda da cok suc var.
Sizde diyosunuz ki benm esim cok ilgili ama öyle davraniyor o zaman erkeklerde sorun var ne diyeyim sastim kaldim.. ben aramizdaki bagin bitmesine bunu baglamistim ☺
Çok geçmiş olsun ne diyeyim. Bunun ortası yok galiba.
İlgiliden ziyade çocukları benden daha çok sahiplenmişti. 😳😳😳
Sen bakamıyorsun, yediremiyorum, içeremiyorsun....

Onlar benim canım kanım sen el kızısın diye imalarda bulunuyordu. :bicak::bicak::bicak:
Sonradan anladı yaptığı manyakligi ama şu an yine önceliğimiz çocuklar. Önce onlar sonra biz mantığı.
Halbuki biz biz olmazsak çocuklarda olmaz ki

merhaba hanımlar
umarım gününüz güzel geçiyordur. ben biraz mutsuzum. kendimi çok özledim, kaybettiklerimin arasında en çok kendimi özledim.

2 yaşında bir kızım var, çalışıyorum. eşim işsiz. maaşımın yarısı borçlara gidiyor. kira,faturalar, mutfak masrafı, kızımın maması, bezi, kıyafeti şusu busu derken elimizde bir şey kalmıyor. kaç aydır ne kıyafet alabiliyorum ne kuaföre gidebiliyorum. doğumdan önceki kiloma 2-3 kilo var onu verebilsem düzgün kıyafetlerim var aslında ama ben o kadar boş verdim ki o 2-3 kiloyu bile veremiyorum. üniforma gibi aynı şeyleri giyip saçımı arkadan şöyle bir toplayıp geliyorum işe. ne makyaj ne kendine özenme hiçbir şey kalmadı bende.

eskiden haftada 2 kitap bitiren ben 2 yıldır tek bir kitap okumadım. halbuki bana ne kadar iyi geliyordu ne kadar seviyordum. şimdi kitaba vereceğim parayı çocuğun bir ihtiyacına ayırırız diye düşünüyorum, zaten kitap okumaya bile zamanım yok.

sabah kızım benimle uyanıyor sürekli kucak istiyor evden nasıl çıktığımı bilmiyorum saç, makyaj şöyle dursun. zaten içimden de gelmiyor.. yanlış anlaşılmasın kızımın varlığına bin şükür. benim içimden çok şeyler koptu gitti. hiçbir şeyden zevk almıyorum, gülüyorum ama uzun zamandır içimden gelerek doya doya değil. çok yorgunum, çok mutsuzum.

kendimi çok özledim..

depresyonda mıyım acaba diye soruyorum kendime, bilmiyorum..
kendimi okudum . çok zor. aynı şeyler..

Back
X