Insanlar neden böylee

mikeranus

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
175
73
Mrb arkadaşlar daha öncede konu açmıştım nişanlımdan ayrıldım vs diye...neyse iznimi geçirmek için memlekete geldim malum yaz,düğün dernek mevsimi..komşumuzun benden küçük kızı da evlenecek bu yaz ...benim çeyizimde olduğu gibi evde duruyo..geçen gün bize geldi bu komşumuz ne dese beğenirsiniz sizin çeyizleri de bize verirsiniz artık..şok oldum..ben kimseyi kırmamak için bin kere düşünürken insanlar nasıl bu kadar büyük konuşabiliyo her insanın başına her şey gelebilir nasıl bu kadar kendilerini garantide görebiliyorlar pess

Üzülmeyin bazen insanlar yarın ne olacağını düşünmeden konuşurlar insan hiç bilemez yarın değil 1 dk sonra bile ne olacağını. Hakkınızda Hayırlısı buymuş. Emin olun Karşınıza daha iyi biri çıkacar. Saçmalayan insanlarIda umursamayın . Daha güzel günler gelecek

Mrb arkadaşlar daha öncede konu açmıştım nişanlımdan ayrıldım vs diye...neyse iznimi geçirmek için memlekete geldim malum yaz,düğün dernek mevsimi..komşumuzun benden küçük kızı da evlenecek bu yaz ...benim çeyizimde olduğu gibi evde duruyo..geçen gün bize geldi bu komşumuz ne dese beğenirsiniz sizin çeyizleri de bize verirsiniz artık..şok oldum..ben kimseyi kırmamak için bin kere düşünürken insanlar nasıl bu kadar büyük konuşabiliyo her insanın başına her şey gelebilir nasıl bu kadar kendilerini garantide görebiliyorlar pess
Maalesef böyle dusuncesiz insanlar(insan kelimesi sırf başka bişey bulamadigimdan) her yerde. Yarın öbürgun onun başına daha kötü bişey gelmeyeceginin garantisi mi var da böyle konuşuyor bu patavatsiz, kendini bilmez

Evlilik nasip kısmet işi,alnımızda ne yazıyorsa onu yaşıyoruz,yaşayacağız.
Bizim mahallede de vardı böyle bir densiz,kızının nişanından sonra komşumuza "Benim x bile evleniyor senin y hala bekar ne olacak sizin bu haliniz " demek gafletinde bulundu(x 24 yaşındaydı y ise 30) ve tüm komşular bu olaydan sonra kadını sildi.
Diyeceğim o ki takmayın sakın kafanıza.
İnsanların bile isteye canını yakanları Allah görüyor ve layıklarını veriyor.Defalarca şahit oldum,ilahi adalet er geç yerini bulur.

Yeni yeni atlattım zaten kendimi topladım sayılır bende her işte bir hayır olduğunu düşünenlerdenim belki yaşadıklarım hoş şeyler değil ama bana biçok şey kattı. On yaş olgunlaştığımı düşünüyorum mesela..artık eskisi kadar iyi niyetli yaklaşamıyorum herkese hemen..ölçüyorum tartıyorum vs ben şükrediyorum ve inanın kızlar çok rahatım bu Komşuların yanında çok şaşırıyorlar mutlu olmama

Bence de hic uzmeyin kendinizi.boyle patavatsiz insanlar her yerde var malesef.her soylediklerini kafaya takarsak mutlu olamayiz.

Malesef bu nişan atanların kaderi sanırım, ben iki yıla kadar çekmiştim bu densizleri ama ağızlarının payını verdim. Ben üzülüyorsam onlarda üzülsün.Sırf bu günler için ağzının suyu aka aka bekleyen pis ahlaklı insanlar var malesef.
Bence hiç altta kalma ver gereken cevabı kibarlığı insaniyet namına koy kenara 2 dk. Bak nasıl kurtulursun bunlardan.
Lafa bak sanki hayır kurumu kız.

Yeni yeni atlattım zaten kendimi topladım sayılır bende her işte bir hayır olduğunu düşünenlerdenim belki yaşadıklarım hoş şeyler değil ama bana biçok şey kattı. On yaş olgunlaştığımı düşünüyorum mesela..artık eskisi kadar iyi niyetli yaklaşamıyorum herkese hemen..ölçüyorum tartıyorum vs ben şükrediyorum ve inanın kızlar çok rahatım bu Komşuların yanında çok şaşırıyorlar mutlu olmama
Bende zor bir nişanlılık geçirdim ayrıldım anlıyorum seni.
İmtihanların olgunlaşmamız için olduğunu idrak ettim bende yoksa aynı dediğin gibi o kırılmasın bu kırılmasın kendimi parçaladım iyilikten maraz doğdu.
Şimdi belirsizliklerim yok çok net kararlarım var ve ederi kadar değer veriyorum.
Olsun diye dua ettiğimiz şeye, iyiki olmamış diye şükrediyoruz günü gelince, buda onlardan biri.
Bundan sonra daha sağlam ve iyi bir evlilik yapacağına ve çok mutlu olacağına inanıyorum.

Kadın kafada bitirmiş benim Hayatımı, ni daha onlar bana lazım olmayacak ya!!7 ay ağladım zaten çevreden uzakta bi ilde görev yapıyordum işe gidip gelip ağlıyordum düşünün yek yaşıyordum ..ama yaşadım geldi geçti bana kalırsa Allah yüzüme baktı şimdi düşünüyorum iyi ki olmamış ..ama bu tip insanları ben olsam hemen arkadaşlıktan çıkarırım ama annem için bişey demiyorum bu kadına da

Nişanlılık iki kişi arasında bi taraftan biri sağlam olmayınca denge bozuluyor tamamen nasip kısmet işi...ben de bundan sonra bizi daha iyi günlerin beklediğinden eminim..

Bana tanıdığın bitanesi ayrıldım üç dört aydı gelmiş aaa seninkine kız bakıyorlar dedi çok kırıldım üzüldüm bana bunu çok lazım gibi söylemesine, neyse geçmedi bir kaç ay kendi oğlu ayrıldı 2 çocukla rezillikleri çıktı.Eden bulur sende görürsün hiç üzülme.
Allaha havale et başına gelmeyen bilmez.
Kötü günler maskelerin ardındaki yüzleri görmek için var.
O yüzden her imtihanıma elhamdülillah

Çok haklısın arsel aynı komşu anneme biraz zayıflamış mı ne demiş arkamdan anneme laf arıyo..kendi oğlunu da katarak bak yaşaları da geldi evlenmiyor mu daha diyo sanki yeni nişan bozduğumu bilmiyo...bana annem babam sormadı neden diye o kadar güveniyorlar ki ağzını açıp ailemden kimse sormadı herkes iyi yaptın dedi elaleme ne oluyorsa

Turkiyedeki mantik boyle evlenince veya birilerini evlendirince bi halt oldu saniyolar...cogunun da evliligine baksan kocaya hizmetcilik etmek ve cocuk bakmaktan ibaret...salla...sen kendini gelistirmeye bak...gez dolas yeni yerler gor..kendine yatirim yap..en guzel sey ozgurluktur unutma..ekonomik ozgurlugun de varsa soylenenler vIz gelip tIrIs gecsin...valla ayni seyi de bana cocukla ilgili yapiyolar...ben ti ye aliyorum..sonucta ben herkes gibi yavan dusunmuyorum cocuk olayini...herkesin mutluluk anlayisi farklidir...kendini kesfet ve kendinle mutlu olmayi ogrendigin an baskalarini sallamayacaksin...

Aynen ben de evlenseydim evliliğim dediğin gibi olacaktı..adam! bana bütün sinyalleri verdi..ben kamuda çalışıyorum kendisi özel arada maaş farkımız da vardı ben bunları önemsemedim huzur Aradım sadece...çocuk bakmak kadının göreviymiş, yemek desen ben oniki de işten çıkarken o mu gelip akşam yapacakmış ,tatil desen ablası yurtdışından gelecekmiş iki hafta tatili varmış herhalde oraya gidilecekmiş,birlikte vakit Geçirme desen ev ortamını severmiş artı maçkolik vs vs yani insanlar böyle bi evlilik yapsam herhalde daha mutlu olacaklardı

X